24-06-2009

Vrijwel de hele dag doorgebracht in en rond de stad Delbrück waar een actieve cache-legger genaamd Bubesi mij flink bezighield. Vooral in een klein stukje bos met 3 caches. Die dacht ik even vlug mee te pakken. Pas na 2 uren intensief zoeken had ik ze alle 3 gevonden.

 

Hooglichten van cache-dag 24 juni 2009

7085Vandaag volgde ik het riviertje de Lippe naar Delbrück, een stadje van ongeveer 30.000 inwoners. Eentje daarvan, die zich Bubesi noemt, vond het leuk het stadje en wijde omgeving vol te stampen met caches. En dat was weer leuk voor anderen, zoals mijn persoontje.

Wist je tussen haakjes dat tijdens "onze" 80-jarige oorlog dit stadje 2x is verwoest? Eerst in 1590 door de Nederlandse troepen en vier jaar later door het Spaanse leger. Hoorde dit stuk Duitsland toen bij "ons"?

Op weg naar Delbrück was de eerste halte een verlaten fabrieksterrein. In een bonk roest vond ik de eerste cache voor vandaag. De tweede lag in een boom. De derde bij een kamelenboerderij. Dat fenomeen kende ik nog niet. Daarom stond er waarschijnlijk een bordje om de kamelen niet vast te pakken, omdat ze lelijk kunnen bijten. Ik vermoedde al zoiets en heb mij beperkt tot het vinden van een doosje.

Intussen was ik al het domein van Bubesi binnengetreden en oriënteerde ik mij op verdere stappen in dit met veel caches vergeven landschap. Zo trof ik een in restauratie zijnde molen, mocht ik een stokje zoeken en kwam uit mij een GSM-mast. Daarna het bos in voor drie caches die vlak bij elkaar lagen. Op de kaart leek het een eitje. In de praktijk was het een hele klus, omdat de doosjes gruwelijk lastig verstopt waren. Ik was echter in een strijdlustige bui en rustte niet voor ik ze alle drie te pakken had. Twee uren later was dat het geval. Maar het bos aldaar zal na mijn verwoestend optreden nooit meer hetzelfde zijn.

7102NZo was het nu 10.30 uur en had ik al 9 caches gevonden. Maar er zouden nog veel meer volgen vandaag, om te beginnen eentje bij een boerderij en die was niet gelegd door Bubesi. Daarna ging het in vlot tempo door tot ongeveer 13.00 uur waarbij 8 Bubesi-caches werden gegraaid op allerlei plekken, zoals elektriciteitshuisjes, in een boom, bij een woonpark, bij een meertje en in een natuurgebied. Toen werd het tenslotte weer tijd voor een onvermijdelijke kerk. Even genoeg auto gereden. Er moesten nu benen gestrekt worden.

Eerst een avontuurlijke tocht waarbij een riviertje moest worden overgestoken. Om het mij lastig te maken hadden ze de brug weggehaald. Dat betekende eventjes zoeken naar een veilige oversteekplaats. Die lag een flink eind van de cache-plek waar ik in eerste instantie heel dichtbij stond met het water tussen ons in. Toch maar gedaan waarbij via keien in de rivier een droge overtocht mogelijk was. Helaas was alle moeite vergeefs. De cache heb ik niet gevonden.

Na dit deprimerende avontuur een fietstochtje over een fietspaadje langs een kanaal. Bij een sluisje en een waterkruising (van het kanaal en een riviertje; heel bijzonder!) waren twee doosjes verstopt. Die vond ik wel en dat was meer dan verdiend na al die inspanningen, vond ik zelf. En nog was de dag nog lang niet om. Dus door op weg naar nog meer doosjes.

Met nog 5 uren te gaan tot 's avonds 20.00 uur maar weer eens de kaart geraadpleegd om de volgende cache-verzameling te spotten. Ik besloot om Delbrück zelf onveilig te maken. Kansen genoeg. Ik was deze dag Delbrück min of meer voorbij gereden en zat nu oostelijk ervan. Aldus in westelijke richting erop aan. Ik passeerde en graaide en passant caches bij een beek, bij een kudde van 5 bomen, bij een stukje hei, onder een brug, bij een infohuis over vroegere bewoning door Romeinen, bij een infopark over water, tussendoor een not found bij een sparrenbos waar ik nogal werd afgeleid door een mooie boerin op een tractor, een paar caches in een bos die ik nu wel snel vond, in een boom, op een heel onverwachte plek gewoon langs de weg in een stuk betonbuis met op de achtergrond kikkergekwaak en tenslotte bij een Mirabellenbaum en dat is een soort pruimenboom.

 

7109traditional7114. Beim Mirabellenbaum in Benteler by Erdwesen Smile
traditional7113. Das Froschkonzert in Benteler by Erdwesen  Smile
traditional7112. Bei Gotti umme Ecke by gräfin + Team 61a Smile
traditional7111. Der Stein der Weisen by Bubesi Smile
traditional7110. Zur Untermiete bei Herr Specht by Bubesi Smile
traditional7109. WW by Bubesi Smile
traditional7108. Römerlager by Piraten33 Smile
traditional7107. Der Strom unter der Brücke by Bubesi Smile
traditional7106. Heide Kämpe by Bubesi Smile
71077103

7102traditional7105. Die 5 by Bubesi  Smile
traditional7104. Am Haustenbach by Bubesi Smile
traditional7103. Wasserkreuzung by Bubesi  Smile
traditional7102. Schleuse by Bubesi  Smile
traditional7101. Cache by Bubesi Smile
traditional7100. Gotteshäuser: St. Joseph Ostenland by Collector1805  Smile
traditional7099. Biotop by Bubesi Smile
traditional7098. Strom auf dem Land 2 by Bubesi Smile
traditional7097. BIO-Basketball by Bubesi Smile
70967093

7092traditional7096. Schatz am grünen See im hohlen Zahn bei Delbrück by Bubesi  Smile
traditional7095. Wohnpark by Bubesi Smile
traditional7094. Kopfweide by Bubesi Smile
traditional7093. Strom auf dem Land by Bubesi  Smile
traditional7092. Waldenburger Hof by Die3 Piraten Smile
traditional7091. Steinklein by Bubesi Smile
traditional7090. Baum by Bubesi Smile
traditional7089. Buchenwald by Bubesi Smile
traditional7088. GSM by Bubesi Smile
traditional7087. Such das Stöckchen by Bubesi Smile7090
traditional7086. Delbrücker Mühle by Bubesi Smile
traditional7085. Camel by Bubesi  Smile
traditional7084. Balkenkamp by Bubesi Smile
traditional7083. Vorsicht KEINE Hochspannung-Magneton by Bubesi
Smile