23-06-2009 

Heenreis van Delft naar Lippstadt. Dat ligt 200 kilometer over de grens achter Arnhem. Ongeveer 77 kilometer over de grens begonnen met caches zoeken. Bij de derde cache ontmoette ik een Duitse geocacher (Orido) die tot mijn grote verbazing wist, dat ik onlangs mijn 7000e cache had gevonden.

 

Hooglichten van cache-dag 23 juni 2009

Polsum heeft het. Als eerste doel op deze heenreis naar Duitsland had ik dit dorp uitgekozen. De kaart toonde namelijk veel icoontjes van evenzovele caches. Ik was dusdanig vroeg van huis gegaan, dat ik hier om 07.30 uur van start ging. Na flink lang noeste arbeid, kon ik om ongeveer 12.00 melden: Polsum heeft het niet meer. De 12 icoontjes waren van de aardbodem verdwenen. En praktisch zonder slag of stoot.

7063Het plattelandsdorp Polsum ligt vlak boven het drukke Roergebied, dat ik op mijn Duitslandreis per se wilde mijden. Dat is me net niet gelukt. Voor ik het wist zat ik in de buitenwijken van Recklinghausen. Maar dat terzijde. Eerst Polsum. Zoals overal op het platteland van Duitsland zijn ook hier veel weggetjes met het bord: Anlieger frei. Dat betekende elke keer lichte gêne als ik in mijn drift toch dit bord illegaal passeerde. Maar omdat ik nog nooit daarvoor op mijn vingers ben getikt, word ik steeds driester. Toch went deze vorm van criminaliteit nooit bij mij.

De eerste cache vandaag vereiste een kort boswandelingetje. Heerlijk na de lange rit over snelwegen. Voor het tweede doosje begon de beschreven ellende al met weggetjes waar ik eigenlijk niet mocht rijden. Toch gedaan. Het doosje stak in de muur van een tunneltje. Bij de volgende cache trof ik een Duitse cacher die dit doosje niet had kunnen vinden. Dat kon ik hem dus mooi wijzen. Overigens een saillant detail: deze man wist dat ik net mijn 7000e cache had gevonden.

Over de rest van de doosjes rondom Polsum kan ik kort zijn. Er gebeurde niets spannends. Desondanks vermaakte ik me prima en vond bijna in trance de ene na de andere. Bijna een meditatieve wijze van geocaching. Soms mooie uitzichtpunten op Polsum waren de krenten in het gebeuren.

7078aOmdat het nog een heel eind rijden was naar mijn hotel bij Lippstadt, besloot ik een flink stuk die kant uit te rijden, maar strandde al snel onderweg, omdat ik per ongeluk Recklinghausen binnenreed. Die drukte was niet de bedoeling, maar alvorens ik daaruit ontsnapt was, hadden de wijzers de klok al aardig doen kraken.

Niet ver buiten de drukte doemden gelukkig plattelandsicoontjes op. Snel de bolide uit om eentje uit een boom te plukken en verder waar ik mij bleek te bevinden in het dorpje Horneburg vlakbij Beckum. Tijd voor een bundeltje caches. Via het plaatsnaambord, een boom langs de weg en een heuse kas net als bij ons in het Westland, reed ik verder hotelwaarts en passeerde een enorme pijp. Net zo'n ding als bij Geertruidenberg. Bij Tor17 zou een cache liggen. Nadat ik me aldaar bij het hek vergeefs suf had gezocht, raadpleegde ik mijn GPS-apparaatje en bleek het doosje in een boom aan de overkant te zitten. Dat was dus lachen. 

Bij de volgende cache verging het lachen me bijna. Het doosje was verstopt op de top van een dichtbegroeide heuvel. Ik moest bijna omhoog kruipen om er te geraken. Eenmaal boven heb ik een half uur lopen zoeken. Ik had nu eenmaal die moeite gedaan om boven te komen en dan wil je het werk afmaken. Gelukkig vond ik doosje. Het lag wel ver vanaf het nulpunt. Tevreden kroop ik terug naar beneden naar mijn geparkeerde bolide.

Intussen was het 15.30 uur en nog minstens 75 km naar het hotel. Dus maar weer oostwaarts. Daarbij kwam ik na 50 km langs de plaats Herzfeld waar een kerk staat die gewijd is aan Ida. En dat was een nichtje van Karel de Grote. Mede dankzij haar lag daar nu een cache achter de regenpijp. Daar liggen ze trouwens bijna allemaal bij de kerken in Duitsland. Omdat ik nu toch in hoger sferen was, plakte ik er een kapel aan vast. Midden in het dorp. Het doosje lag hier zo hoog vlak onder het dak, dat je op het bordes moest klimmen. Ik schudde alle schroom van me af en ben dapper gaan klimmen. Zo, dit doosje was ook in the pocket.

Nog steeds in dezelfde sferen een wandeling van een kilometer naar een uitzichttoren bij een klooster. Prachtig ding, mooie plek, maar geen cache, zelfs niet na lang zoeken. Gedesillusioneerd terug gewandeld. Om mijzelf te troosten uitgekeken naar een laatste cache om het moreel weer op te krikken. Dat gebeurde aan het riviertje de Lippe waar ik in een boom mijn cadeautje vond.

 

7078traditional7082. Lippeblick by Marcelmarcel :) Smile
traditional7081. Gotteshäuser: St. Antonius Kapelle Eickelborn by bakermanlippstadt  Smile
traditional7080. St. Ida zu Herzfeld by Käptn Flints Bande Smile
traditional7079. Stufenwald by Orientator  Smile
traditional7078. Tor 17 by corrs86 & crazylepsi  Smile
traditional7077. Welcome 2 Horneburg I - Glaspalast by crazy-rat  Smile
traditional7076. Welcome 2 Horneburg II - Kreisgärtnerei by crazy-rat  Smile
traditional7075. Tor zum Horneburger Damm by sakrima  Smile
70747073

7071traditional7074. 3 Städte im Ostvest by crazy-rat  Smile
traditional7073. Wegekreuze in Polsum 1 by amadeus13  Smile
traditional7072. Schulten-Kapellken by Onkeleule Smile
traditional7071. BAP - Blick auf Polsum 5 by Onkeleule Smile
traditional7070. Kloster Leuchterhof by Schnüffel Smile
traditional7069. Boxerclub by Onkeleule Smile
traditional7068. Heidi`s Birthday-Cache by quick-nick Smile
traditional7067. BAP - Blick auf Polsum by Onkeleule Smile
traditional7066. DBB 1 by marcela3112 Smile
70687064

traditional7065. BAP - Blick auf Polsum 2 by onkeleule  Smile
traditional7064. Hannahs Geburtstagscache by Onkeleule Smile
traditional7063. Trockenlog by Onkeleule Smile
traditional7062. LITTI-JUST MARRIED !!! by Team GoLa
Smile