21-06-2009

In het Zuiderpark te Den Haag heeft onlangs een event plaatsgevonden waarbij je een kind kon meenemen. Daar zijn flink wat caches aan overgebleven en daar ging ik enkele van doen vandaag. Eentje kon ik niet vinden ondanks de hulp van Biertje. Eerst een multi op eigen houtje gedaan en daarna een tradje samen met Biertje alvorens aan de versnaperingen te gaan.

 

traditional7061. TAKG "De Villierskopje" by IkbenMamma
7061SmileNadat Biertje tevergeefs zijn hulp had aangeboden bij de ZOO, werd het tijd voor een versnapering. Dus richting "Het Hapje", want daar schenken ze heerlijke choco met slagroom. Biertje nam een Heineken uit blik en deed net of het lekker was.
Op weg erheen was er gelegenheid samen een cache te rapen. Die kans grepen we met beide handen. Nou ja, met één hand, die van Biertje. En pas nadat ik subtiel had aangeduid waar gegraaid moest worden. Op niet al te grote afstand zat namelijk een aantal landgenoten van duidelijk allochtone afkomst gezellig te kouten. Ze hebben niets van onze activiteiten gemerkt, vooral ook door het feit dat wij gewoon gewoon deden.
Na het loggen heb ik nog even gecontroleerd of alle 4 hoeken van het doosje door Biertje goed waren gesloten en dat was het geval. Ook heb ik nog een paar blikken geworpen op de heldere kleurenpracht van de bloeiende planten op het De Villierskopje. Zelfs Biertje was even stil bij zoveel schoons.
Toen hadden we echt wel een versnapering verdiend, maar dat had ik al vermeld.
BVDLC

7061a7061b

multi7060. TAKG: Beilduh in ut Zuídâhparruk by FraCaMen
7060SmileNa een rondgang door het grote park kan ik zeggen dat ik me heel wat beilduh heb gevormd in het Zuiderpark. Overigens niemand gezien die ook maar enige belangstelling had voor de creaties die op mijn programma stonden. Iemand maakte het wel erg bont door zijn fiets tegen een kunstwerk te plaatsen en op zijn luie donder te gaan liggen maffen (zie foto).
Dus was ik de enige kunstliefhebber in het hele park, terwijl de rest in de rook zat van de barbecue, of liep te voetballen, of zat te roddelen, of lag te slapen, of bezig was met skeeleren, of geitjes en schapen voerde, of wiet rookte, of bezig was met geocachen (ik zag in de verte een tweetal duidelijk met deze hobby bezig), of met blèrende kinderen in de weer was, kortom zich op zijn/haar eigen wijze eigen beilduh vormde om zich te vermaken op deze zonnige zondag.
Ik liep van beild naar beild en noteerde braaf de gegevens. Omdat ik steeds de kortste weg koos, passeerde ik de recreanten op de grasvelden soms tamelijk dichtbij waarbij ik hen vriendelijk groette, maar niemand bood mij een hapje aan van de barbecue, of nodigde mij uit mee te voetballen, of riep mij bij zich voor een vette roddel, of vroeg om samen te slapen, of wilde samen met mij skeeleren, ook geiten en schapen wisten dat ik niet meedeed aan hun voedering, niemand bood mij wiet aan, de geocachers waren me te ver weg, niemand offreerde mij een blèrend kind, kortom ik moest mij alleen beilduh vormen.
Na verloop van tijd had ik genoeg gegevens verzameld en kon op weg naar de cache. Met alle drukte viel het graaien me relatief mee. Het is een goed plekje. Dank daarvoor.

7060a7060b