17-06-2009
Heenreis naar Ramsdorf in Duitsland 50 km over de grens achter Arnhem. Onderweg in Nederland enkele oprapers. Vlak over de grens van de snelweg af en grazen maar in het gebied tussen snelweg en de Rijn. Plaatsen als Emmerich en Bocholt gepasseerd. 

Hooglichten van cache-dag 17 juni 2009
Voordat ik Duitsland inreed, pikte ik in Nederland onderweg een tweetal carpoolcaches, een molen en een stuk vaderlandse verdediging bij de Grebbelinie mee. Toen was het intussen 08.00 uur en kon ik met een versterkt moreel de grens over.
6960aOndanks mijn goede moreel had ik vlak over de grens een slechte start. Een cache in een heg kon ik niet vinden, voornamelijk omdat ik niet door had, dat ie in een netje in de heg hing. Ik zocht op andere plekken. Hoe ik nu weet dat ie in de heg zat? Op een van mijn volgende Duitslandreizen  probeerde ik het nogmaals en dankzij een andere cache van deze cache-legger had ik ineens zijn rare streken door.
Vlak over de grens ligt Elten. Dit hebben wij na WO2 als Nederland van de Duitsers ingepikt als een soort oorlogsbuit. Toch wilden de Eltenaren na verloop van tijd terug naar de Heimat en we hebben ze maar laten gaan, inclusief hun dorp. Daar lagen nu enkele caches op me wachten op mooie plekjes. Op een pleintje midden in het dorp, bij een molen, bovenop een bergje en bij een dijk.
Daarna ging het richting Emmerich waar in de omgeving veel rustplekken zijn die waren voorzien van caches. Prachtig dus. Maar het ging wel ergens een beetje mis. Hoe (on)oplettend kun je namelijk zijn? De cache lag aan de achterkant van een boompje waar het nogal schuin afliep. Bij het aanlopen zag ik al een wesp zitten op de boom. Toen ik achter de boom stond en de cache wilde graaien, greep ik even de boom vast om niet naar beneden te glijden. Je raadt het al. Precies op de plek van de wesp. Heb nog dagenlang de heftige steek voelen nagloeien. 
Zo reed ik met een boogje onderlangs de stad Emmerich en of het kwam door wespensteek, ik weet het niet, maar de eerstvolgende twee caches erna kon ik niet vinden. Bovendien werd ik gebeld door Loze Jorry die op dat moment in Schipluiden totaal de weg kwijt was. Merkwaardig, want zo groot is dat dorp niet. Hij tastte in het duister bij een klein kinderboerderijtje. Helaas was mijn aanwijzing onvoldoende om het tussenpunt te vinden. Waarschijnlijk verorberd door de dieren.
6972Tussen de rustplekken door ging ik ook op zoek naar een cache waar ik vorig jaar al eens vergeefs een poging had gewaagd. Het Fettes Schwein werd nu wel gevonden, gewoon door de plek van de andere kant te benaderen. Vorige keer liep ik vast op privé-terrein.
Na Emmerich ging ik mijn geluk zoeken in de buurt van Bocholt. Eerst een mooie molen in het dorpje Werth, vervolgens een kerk en een supermarkt in dezelfde plaats. De volgende cache "In der Windkraft" bleek net te hoog in een boompje te zitten om gewoon te pakken. Gelukkig stond het boompje vlak langs de weg. Intussen heb ik daarvoor een probate graaihandeling ontwikkeld: De voorwielmethode. Ik rijd mijn bolide met een van de voorwielen vlakbij de boom en draai de voorwielen scheef. Dan is het een kwestie van op het wiel gaan staan en de cache pakken.
In Bocholt onder een bruggetje gedoken wat mijn arme oude rug niet zo fijn vond. Het doosje werd wel bovengehaald. Het was verstopt door het duo hansjojo dat ik eens had ontmoet op een van mijn vorige reizen in Duitsland.
Zo tufte ik door richting mijn hotel en graaide links en rechts nog enkele doosjes. Aan het eind van de dag heel lang vergeefs gezocht op een oud station. Toen vond ik het wel genoeg geweest en ging eens kijken of het hotel in Ramsdorf er nog stond. Ik was er al eerder geweest en dat was me goed bevallen. Zo ook deze keer. 

69816980
traditional6983. Dreiländereck by TeamVizsla 6982. Ehemaliger Bahnhof Velen by Goofy92 Smile
traditional6981. Skulptur Bienale Münsterland 2005: "Heute" by Goofy92 6980. Erinnerung by Rheße Knollen Smile
traditional6979. Der Einfache by quaerito Smile
traditional6978. Kleine Brücke 1 by hansjojo
SmileBesuch an Bocholt hat gut gefallen. Nur meine arme alte Rücken...
traditional6977. Biene Maja in Gefahr [Comic-05] by happy-hirschi  Smile
traditional6976. BATMAN "Watergate" # 002 by FUCHSausBOCHOLT Smile
traditional6975. Im Land der Windkraft by Pockenheini Smile
traditional6974. Werther Werbequelle by mobile78 Smile
traditional6973. St. Peter und Paul by mobile78 Smile
69746973
traditional6972. Turmwindmühle Werth by Nurapolis Smile
traditional6971. Dankeschön! by klo25 Smile
traditional6970. Rast und Ruh rund um Emmerich 5 by Britta von Shorty ger  Smile
traditional6969. Haus Offenberg by Shorty ger  Smile
traditional6968. Rast und Ruh rund um Emmerich 2 by Britta von Shorty ger  Smile
traditional6967. Rast und Ruh rund um Emmerich 4 / Hetter Schlecker by "Mäusefänger_Bo" & "The Real Fisherman" Smile
traditional6966. Rast und Ruh rund um Emmerich 6 by Britta von Shorty ger  Smile
traditional6965. Rast und Ruh rund um Emmerich 8 by Britta von Shorty ger  Smile
traditional6964. Rast und Ruh rund um Emmerich 9 by Britta von Shorty ger  Smile
traditional6963. Rast und Ruh rund um Emmerich 3 by Britta von Shorty ger Smile
69646960
traditional6962. fettes Schwein by blackbirds Smile
traditional6961. Fatima Kapelle by Chappelle79 Smile
traditional6960. Rast und Ruh rund um Emmerich 11 by Shorty ger Smile
traditional6959. Moddeich by KatjesKinder  Smile
traditional6958. Bergsteigerstammtisch by Katjeskinder Smile
traditional6957. Mühle Elten by Team-Work  Smile
traditional6956. Pferdetränke by KatjesKinder Smile
69576956

 


traditional6955. AECC: Arnhems Eerste Carpool Cache by haha2003
6954SmileCarpool hier carpool daar,
Ja, je zie ze veel dit jaar.
Ook hier in Arnhem,
Kwestie van kort op de rem. 

traditional6954. De Doesburgermolen by GreekDutch Alliance
SmileMan, wat stond die standerdmolen nabij Ede er mooi bij, stralend in de ochtendzon. De twee paarden die rustig stonden te grazen, konden niet delen in mijn emotie, want hun ogen waren bedekt met een soort gordijntjes. Op het infobord stond een opengewerkte tekening van de molen, zodat alle onderdelen bestudeerd konden worden. Wat mij opviel is dat de bovenbonkelaar ontbrak. Verder stonden de nonnen wel vermeld in de legenda, maar op de tekening heb ik ze niet kunnen ontdekken. Of zijn ze misschien uitgetreden?Nadat ik lang genoeg had staan gapen van bewondering, werd het tijd voor de cache. Die lachte mij snel vriendelijk toe vanuit een jampotje. Dank daarvoor.  
 
6953traditional6953. Grebbelinie in het vizier by Geoknarf
SmileWerden de strijders destijds in 1940 ook verwelkomd met het bordje: "Pas op schrikdraad"? Ik vandaag wel alvorens de loopgraaf binnen te stappen. Die zag er best wel vet cool uit. Leuke doorloopjes, speciale hoekjes, leuke schietgaten, kleine ruimtes om even uit te puffen. Duidelijke bordjes om aan te geven wat wat was. Aan alles was gedacht. Zo kon ik mij goed oriënteren in dit stukje front linie. Ook nog mooi gelegen aan een pittoresk beekje. De werkelijkheid zal in die paar oorlogsdagen waarschijnlijk meer een hel zijn geweest met de intensieve beschietingen die de mannen hadden te verduren.Voordat mijn gedachten en fantasie met me op de loop gingen, ben ik de cache gaan zoeken. Die lag op een mooi plekje. Dank daarvoor.   

traditional6952. WECC: Woerdens Eerste Carpool Cache by Lepman
SmileCarpool hier carpool daar,
Ja, je zie ze veel dit jaar.
Ook hier in Woerden,
Waar ik snel een micro vloerde.