14-06-2009

In België bij Achel een leuke serie ontdekt en dat leek me wel wat voor deze zondag. Op de heenweg dwars door de stad Eindhoven voor enkele oppakkers. Vervolgens zuidwaarts richting België nog meer oppakkers en toen aan de slag met de serie. Op de terugweg binnendoor richting Tilburg en bij Hilvarenbeek nog flink aan de bak voor een lastig drietal.

 

traditional6951. Just An(n)y Cache: Tweeling uit Wales 2. by Dutchlandian
6951SmileNa de eerste van de tweeling en de fietsbrug, was ik op alles voorbereid voor deze laatste. Die bleek het mooiste verstopt van de drie, maar het vlugst door mij gevonden. Opluchting daarom. Mijn idee om terugkomend uit België nog "vlug" even drie oppakkers mee te pikken, was gelukt. Dank daarvoor.

 

traditional6950. Just An(n)y Cache: Fietsbrug by Dutchlandian

SmileDie dekselse cache-legger! Nog steeds na al mijn founds blijken er cache-leggers te zijn die mij een "rotstreek" kunnen leveren. Zeker een halfuur bezig geweest, omdat ik niet wilde opgeven. En steeds op dezelfde plekken kijken. Dat is zinloos natuurlijk, want als de cache daar de eerste keer niet ligt, dan de tweede, derde, etc. keer ook niet. Maar ja, je denkt misschien niet goed genoeg gekeken te hebben. Verder kon ik mij niet voorstellen, dat hier gevaarlijke toeren moesten worden uitgehaald. Later bleek dit juist te zijn.
Wel elke keer dat er fietsers passeerden, even een inspectiegezicht getrokken. Dat werkte blijkbaar goed, want niemand keek vreemd op van mijn gedrag.
Met de hint kon ik ook niet veel. Eigenlijk niets. Zo emmerde ik maar voort en werd het steeds later. De zon begon al aardig te zakken, terwijl ik in mijn oerdrift begon te overwegen de fietsbrug bij Hilvarenbeek dan maar te slopen in de hoop dan plots met een micro in de hand te staan. Totdat...
Ineens kreeg ik een heldere ingeving. En dat na deze lange cache-dag die voor mij om 05.45 was begonnen. Het zou toch niet, dat...?? Wel dus! Georamba en geodorie! Ik voelde me tegelijk blij en tegelijk vies te pakken genomen. In mijn verbeelding zag ik de cache-legger grijnzen en grinniken. Geocachen is een bijzondere hobby...
Natuurlijk wel dank voor deze "oppakker".

 

traditional6949. Just An(n)y Cache: Tweeling uit Wales 1. by Dutchlandian
6949SmileOp de terugweg uit België nog een leuk rijtje van 3 oppakkers nabij Hilvarenbeek. Dat leek me een goed plan. Eerst deze. Dat viel tegen om een paar redenen. Rustig onbespied cachen was er niet bij. Vanaf de snelweg tientallen blikken in mijn richting. Wegens werkzaamheden stond er namelijk een kleine file. Ik hoorde ze denken: Wat doet die man daar bij dat viaduct?" Mijn reactie is in zulke situaties steevast: heel intensief alles bekijken. Dus het tegenoverstelde van stiekem doen. Daarmee weten voorbijgangers nog steeds niet wat ik eigenlijk doe, maar blijkbaar wordt het geaccepteerd gedrag. Totdat je de cache ontwaart en moet graaien. Dan wordt het link. Gelukkig komt dan mijn verborgen goochelaarstalent naar boven. Afleiding is de kunst. Lukt altijd.
Overigens was ik meerdere keren zowel boven als beneden wezen kijken totdat mijn eindconclusie luidde: Daar (boven/onder) moet het zijn. En dat klopte. Maar toen was het qua tijd heel wat langzaam voorbijsukkelende auto's later.
BVDLC

 

6948traditional6948. Duurzame energie uit vervlogen tijden 1 by Bo&Co
SmilePas toen ik naar de volgende cache reed, ontwaarde ik de witte molen. Dat betekent dat ik dankzij mijn nieuwe TomTom een andere parkeerplaats had gevonden dan in de beschrijving aangeraden wordt. Het wandelingetje naar de cache was daardoor wat korter, maar toch wel mooi. Op de stash area had een orkaan gewoed, maar de cache lag nog keurig op zijn plekje. Dank daarvoor.

 

traditional6947. Duurzame energie uit vervlogen tijden 2 by Bo&Co
SmileIk was de cache al meer dan 50 meter voorbij gewandeld voordat ik ontwaakte uit mijn gedachten. Het uitnodigende pad had mij in trance gebracht. Dus terug en de micro van mijn worteltekening voorzien. Toen weer terug naar de mooie Neerpeltse watermolen alwaar ik mijn Delftsblauwe bolide had geparkeerd.
BVDLC

 

6946traditional6946. IR-Project : Neerpelt by dagger38
SmileNa Antwerpen en Hamont mijn derde IR-cache. Ik koos eerst een verkeerde aanvliegroute die me dwars door de bush en door een sloot zou leiden. Dus maar even omgelopen en dat lukte beter alhoewel dit in Nederland absoluut niet zou mogen. Ik trof zowaar een echte Carrotte-pot aan. En dat in het buitenland! Dank daarvoor.

 

traditional6945. Memorial Rock by dagger38
SmileNa Achels Dozijn nog even doorgereden naar een memorabele steen. Die heb ik keurig laten staan en me wel gerealiseerd dat hier in 1991 een flink drama plaatsgreep. Stroperij is een groot kwaad op deze wereld, misschien niet zozeer hier, maar vooral in derde wereld landen. Via deze steen gedenkt men dat hopelijk ook.
BVDLC

 

6944mystery6944. Achels Dozijn : Final by dagger38
SmileAchel kende ik nog niet. Dankzij deze serie is het gebied behoorlijk in mijn geheugen gegrift. Via allerlei zandwegen heeft mijn Delftsblauwe bolide zich een weg gebaand waarbij onderweg allerlei interessante en soms lastig te vinden vragen moesten worden beantwoord. Uiteindelijk klopte alles en kon ik de eindwandeling gaan maken. Die ging door een bijzonder mooi stukje natuur. Een terechte finale van een mooie en uitstekend verzorgde serie. Dank daarvoor.

 

traditional6943. Achels Dozijn : De Bever by dagger38
SmileBij restaurant De Bever van het Achels Dozijn
Mijn elfde vondst in dit cache-festijn.
Het werd gevierd met vlaai en bisschopswijn.

 

6942traditional6942. Achels Dozijn : Kasteel Beverbeek by dagger38
SmileBij Kasteel Beverbeek van het Achels Dozijn
Mijn tiende vondst in dit cache-festijn.
Men serveert er misschien gebakken schardijn.

 

traditional6941. Achels Dozijn : Speelzone by dagger38
SmileBij de Speelzone van het Achels Dozijn
Mijn negende vondst in dit cache-festijn.
Het deed niet onder voor een 18-holes golfterrein.

 

traditional6940. Achels Dozijn : Ruines Burgt Grevenbroek by dagger38
SmileBij de Ruines Burgt Grevenbroek van het Achels Dozijn
Mijn achtste vondst in dit cache-festijn.
In de verte nog een restant van de schone schijn.

 

6939traditional6939. Achels Dozijn : 'T Mulke by dagger38
SmileBij 't Mulke van het Achels Dozijn
Mijn zevende vondst in dit cache-festijn.
Het waterrad draaide er als een dieseltrein.

 

traditional6938. Achels Dozijn : De Tomp by dagger38
SmileBij de Tomp van het Achels Dozijn
Mijn zesde vondst in dit cache-festijn.
Het torentje stond fier in de zonneschijn.

 

traditional6937. Achels Dozijn : De Waag by dagger38
SmileBij de Waag van het Achels Dozijn
Mijn vijfde vondst in dit cache-festijn.
Het graan werd hier eertijds gewogen tot de laatste grein.

 

6938traditional6936. Achels Dozijn : Grafheuvels Hamont by dagger38
SmileBij de Grafheuvels Hamont van het Achels Dozijn
Mijn vierde vondst in dit cache-festijn.
Gelukkig geen ontmoeting met Magere Hein.

 

traditional6935. Achels Dozijn : Het Planetenpad by dagger38
SmileBij het Planetenpad van het Achels Dozijn
Mijn derde vondst in dit cache-festijn.
Pluto bepaalde er de lange verhaallijn.

 

traditional6934. Achels Dozijn : Grafheuvels Achel by dagger38
SmileBij de Grafheuvels Achel van het Achels Dozijn
Mijn tweede vondst in dit cache-festijn.
Ik bleef gelukkig bij mijn volle bewustzijn.

 

6933traditional6933. Achels Dozijn : Kapel O.L.V.I.D. Nood by dagger38
SmileBij de Kapel O.L.V.I.D. Nood van het Achels Dozijn
Mijn eerste vondst in dit cache-festijn.
Maria's huisje toonde zich groots maar tegelijk klein.

 

traditional6932. IR-Project : Hamont by dagger38
SmileMijn tweede IR-cache. De eerste was in Antwerpen niet lang geleden. Met een paraplu door de hoge bush. Dat viel niet mee. Mijn bovenkant bleef weliswaar droog, maar de onderkant des te natter. Maar de klus werd geklaard en de fraai verborgen cache gevonden. De IJzeren Rijn kan trots op me zijn. Dank daarvoor.

 

traditional6931. De Napoleonsmolen by De Vikings
SmileOp weg naar Achels dozijn even de bouwput nabij de sierlijke molen betreden. De ronde stenen stellingmolen stond er prachtig bij in de regen. Zelf wandelde ik met paraplu rond om een micro te vinden. Die vond ik op een plek die op instorten staat. Wordt waarschijnlijk ook nog gerestaureerd.
Daarna terug naar mijn bij de kerk een beetje illegaal geparkeerde Delftsblauwe bolide.
BVDLC

 

6930traditional6930. smokkelroute: Schepenhuis by the snoopy family
SmilePrecies tijdens mijn zoektocht in Bladel begon het te regenen. Eerst druppelsgewijs, vervolgens straalgewijs. En ik maar zoeken terwijl ik vanaf het overdekte terras vlakbij werd aangegaapt door enkele koffieleuten. Dat betekende dus overdreven goed naar alle onderdelen van het oude pand turen en speuren. Waarbij ik geen cache vond. Van de hint kon ik geen koek bakken. Die kon wat mij betreft op elk deel van het pand slaan.
Omdat het zondag was, geen parkeerproblemen en maar even in mijn Delftsblauwe bolide gestapt voor wat reflectie. Ik besloot nog één keer te kijken alvorens op te geven. En warempel, ik keek in één keer goed. Opluchting en even in de auto gelogd.
BVDLC

 

traditional6929. smokkelroute: Kapel Sint Cornelius by the snoopy family
SmileDe kapel stond er goed bij op deze zondagochtend, maar de lucht was dreigend. Gelukkig hield ik het hierin Gastel nog droog, maar een etappe verder in Bladel ging het mis met het weer. Dankzij de hint vond ik de cache nadat ik het eerst op een verkeerde (maar minder opzichtige) plek had geprobeerd.

BVDLC

 

6928traditional6928. smokkelroute: Kasteel Cranendonck by the snoopy family
SmileBest een leuk pandje voor door de week. Het was nu echter zondag en het kasteel in de gelijknamige plaats kon er mee door. Om hondenuitlaters zand in de ogen te strooien, fingeerde ik opperste belangstelling voor het witte gebouw terwijl intimi weten dat ik als cultuurbarbaar alle gebouwen even mooi vind. Toen het hondenvolk voorbij was, kon ik eindelijk achter de rododendrons kruipen en de fraai verborgen cache tevoorschijn halen. Dank daarvoor.

 

traditional6927. Hiep Hiep Hoera by de Feestcommissie adopted by TeamVisser
SmileOok mijn felicitaties aan de jarige directeur. Ik heb het in stijl gevierd met het lichtelijk beschrijven van een nano-papiertje daarbij "lang zal ie leven" zingend.
BVDLC

 

6926traditional6926. Scouting Stratum Cache by Baloe de beer
SmileVragende blik van de jonge verkeersregelaarster in geel hesje. Ze stond precies voor het straatje waar ik in wilde rijden. Ik draaide het raampje open en meldde, dat ik voor de cache kwam. Dat was prima. Ze wees waar ik moest parkeren. Nou brak mijn klomp. Maakte ik een grapje en bloedserieus ging het lieve meisje daar op in. "Ik moet 500 meter verderop iets zoeken", verduidelijkte ik. Ze reageerde met: "O, ik dacht dat u voor de cash kwam." Maar ik mocht door en langs hele horden paarden die werden opgetuigd reed ik behoedzaam naar mijn plekje.
Daarna werd het zoek en in hoeken en gaten. Vooral dat laatste. Na een poosje was het raak. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional6925. De Jan Duiker Cache by BoJe
SmileIn de voetsporen van Jan Duiker even uit de Delftsblauwe bolide gedoken om een micro op te duiken. Lukte prima. Dank daarvoor.

 

traditional6924. Anna Philips de Jongh by BoJe
SmileDe dag begonnen met een bezoekje aan een Philips-telg in Eindhoven. Ze lag op een mooi rustig plekje en zo kon ik haar in de vroege morgen opgewekt begroeten. Dank daarvoor.