12-06-2009

Naar oostelijk Noord-Brabant, omdat daar nog wat te halen viel. Met een omweg via Ede erheen, omdat ik een bijzonder kaartje kreeg van Lein met de gegevens van een cache aldaar. Meteen een multi-cache eraan vastgeknoopt.

Nieuwe TomTom Go 740 aangeschaft om eindelijk af te zijn van allerlei storende fouten in de navigatie. Vandaag de eerste test. Mooi apparaat, werkt handig, maar toch meermalen op fouten betrapt. Zoals een gewone weg die TomTom niet kent en waar hij me 11 kilometer wilde laten omrijden. Verder enkele fouten op trajecten met andere maximumsnelheden.

 

traditional6923. Chillen - De Liegbank by Dirk Verschuren
SmileLiegen kan ik als de beste, maar gelukkig doe ik het nooit, hahaha. Tot voor kort wist ik niet wat chillen was totdat een 7-jarig kind het mij heeft uitgelegd. Mooi plekje hier trouwens op de hei nabij Sint Anthonis om te chillen. Zeker nadat ik een stukje van mijn intelligentie had moeten aanspreken om de micro te voorschijn te toveren. Ik voelde mij net een aap die voor het eerst een hulpmiddel gebruikt om voedsel te vinden.
Daarmee was mijn cache-dag ten einde en kon ik de lange thuisreis naar Delft aanvangen.
BVDLC

 

6922traditional6922. Chillen - De Eerste Stichting by Dirk Verschuren
SmileMooi meertje hier bij het Sint Anthonisbos. Ook een mooi wandelingetje van 500m naar de cache die gelegen is bij een piepklein vennetje waarboven de muggen lustig dartelden en ik dus een beetje uit de buurt bleef. Natuurlijk wel even snel de loglijst in het potje van mijn worteltekening voorzien.
BVDLC

 

traditional6921. Chillen - De Ripse Paal by Dirk Verschuren
SmileDe Ripse Paal stond er goed bij, degelijk beschermd door een muurtje gebouwd van kinderhoofdjes. Na een vrolijk dansje er omheen begaf ik mij op het grondgebied van Bakel en Milheeze om een micro te zoeken. Dat lukte prima. Dank daarvoor.

 

6920traditional6920. Chillen - Sunsetpoint by Dirk Verschuren
SmileHangjongeren bestrijden met een nano! Dat zal ze leren! Ik mocht als tweede mijn ingekorte gegevens plaatsen op het minuscule logrolletje. Van een mooie idyllische zonsondergang was echter geen sprake. Ten eerste omdat om 16.25 uur de zon in juni nog lang niet ter kimme neigt en ten tweede omdat een harde gure wind mij bijna uit mijn multifunctionele goedgevulde bodywarmer blies.
Dus na het loggen maar snel deze hoek van het Stippelberg bos achter mij gelaten.
BVDLC

 

traditional6919. Skon Ghimmert: Grotelsche bossen by De Tuutjes
SmileIn het verleden al eens ontdekt hoe skon Orskot was. Nu blijkt ook Ghimmert skon! Zeker de Grotelsche bossen waar ik op mijn karmozijnrode vouwfietsje doorheen pedaleerde. Op deze wijze kreeg ik twee caches te pakken voor de prijs van één door gewoon een stukje door te fietsen na het vinden van de chill-cache bij de Grotelse hei.
Dankzij de hint werd het verstopplekje van de micro gemakkelijk ontdekt en kon de worteltekening worden geplaatst.
BVDLC

 

6918traditional6918. Chillen - Bij de grotelse hei by Dirk Verschuren
SmileAl heel wat gewandeld vandaag, dus even op het karmozijnrode vouwfietsje gestapt om de vermoeide voetjes te ontzien. Na 1 kilometer was daar de hei. En twee dames die vlinders zochten. Even een praatje gemaakt en elkaars hobby's besproken. Die lijken wel wat op elkaar, met dit verschil, dat vlinders veel vliegen. Ooit heb ik ook eens een vliegende cache gezien. Die werd mij over een hoog hek heen toegeworpen door Pentagram, omdat ik om onduidelijke redenen aan de verkeerde kant van dat hek stond.
Even aan de picknicktafel mijn worteltekening geplaatst. Zij verder, ik verder. Met elk onze eigen doelen.
BVDLC

 

traditional6917. Skon Ghimmert: De snelle loop by De Tuutjes
SmileIn het verleden al eens ontdekt hoe skon Orskot was. Nu blijkt ook Ghimmert skon! Overigens was de snelle loop hier niet de grote trekpleister. Dat was vooral de hoge toren. Een hele horde lieden zat gezellig met verrekijkers, pizza's en bier in het zonnetje de toren te bestuderen. Enige tijd geleden was ik hier met Boudewijn toen wij op zoek waren naar een cache verband houdend met die toren, omdat daar een kanjer van een mannelijke slechtvalk zou nestelen. Ik heb het toen gewaagd de heldendaden van Pa slechtvalk in twijfel te trekken. Nog steeds word ik door de cache-legger daarop aangesproken.
Maar snel doorgelopen naar de snelle loop. Die liep inderdaad redelijk snel. Mooie plek. Dank daarvoor.

 

6916traditional6916. Op de oude vuilnisbelt by Dirk Verschuren
SmileDrie en een halve ster terreinmoeilijkheid! Dat leek me pittig. Dus met twijfel in de knieën aan de klus begonnen. Dat viel me alleszins mee. Zelf zou ik niet meer dan 2 sterren geven voor het klimmetje. Grappig overigens om een puinhoop te betreden waar de brandnetel welig tiert. De cache zelf was een grote verrassing. Letterlijk! Dank daarvoor.

 

traditional6915. Chillen - De Mortel bouwt by Dirk Verschuren
SmileAls vreemdeling heb ik het misschien verkeerd begrepen, maar ik heb niet veel bouwgedoe gezien in De Mortel. Alleen de volledige kerk stond in de ingepakte steigers. Ik neem echter aan dat het hier restauratiewerkzaamheden betreft en niet de bouw van een nieuwe kerk. Overigens wel een mooi plekje met mooi uitzicht daar bij dat bankje. Dat wel. De micro lag listig verborgen. Dankzij de hint goed kunnen vinden. Dank daarvoor.

 

6914traditional6914. Skon Ghimmert: De armenhoeve by De Tuutjes
SmileIn het verleden al eens ontdekt hoe skon Orskot was. Nu blijkt ook Ghimmert skon! Witte erwten, haring en brood. Goede combinatie om arme mensen weer op krachten te helpen. Ikzelf deed het deze dag met broodjes kip en cervelaat worst. Maar ja, ik ben dan ook niet arm. Ik had het zelf bij de super gekocht. Zo ging ik kwik en krachtig op stap om deze cache van mijn worteltekening te voorzien. Na een leuk tochtje door de velden is dat gelukt. Dank daarvoor.

 

traditional6913. Chillen - De Biezen by Dirk Verschuren
SmileVoordat ik ze pakte heb ik eerst wat anders gepakt. Leuke woordspeling, wat? Een zo te zien niet veel gebruikt paadje leidde mij naar de fraai verborgen cache. De locatie vraagt er inderdaad om. Terwijl het zonnetje midden op de dag mij vrolijk bescheen, wandelde ik tevreden terug naar mijn geparkeerde Delftsblauwe bolide.
BVDLC

 

6912traditional6912. Chillen - Bruggetje bij de derde steeg by Dirk Verschuren
SmileWat een prachtige plek hier! Je moet even moeite doen om er te komen, maar dan heb je ook wat. Zijn de bruggetjes bij die andere stegen ook zo mooi gelegen? Hier bij de derde in ieder geval wel. Ik moest wel eerst even wachten tot een dame haar landkaart had opgevouwen die ze tijdenlang had bestudeerd, en blijkbaar de juiste weg had gevonden om verder te wandelen. Toen had ik het rijk alleen om een worteltekening te plaatsen en nog even na te genieten. Dank daarvoor.

 

traditional6911. Wijstcache by Thesaurus Venator
SmileEven een tip voor de cache-legger: breng een geocache-sticker aan op het huis waarbij de cache zich bevindt. Dat scheelt heel wat in de gemoedsrust van cachers zoals ik die veel gêne hebben om op iemands grondgebied te infiltreren, zeker als niet duidelijk is dat het juiste gebied wordt betreden. Ik moest flink wat schuchterheid overwinnen om de stash area nader te onderzoeken. De drang om de cache te vinden bleek zo groot, dat ik over mijn angst heenstapte en gelukkig snel doel trof. Pfff... (met handgebaar langs het voorhoofd), die was in the pocket. Dank daarvoor.

 

traditional6910. Bermers' Cache by Thesaurus Venator Uden
SmileTerwijl ik in mijn vlakbij geparkeerde Delftsblauwe bolide zat te loggen, werd ik vriendelijk gegroet door de bewoonster van het pand in de buurt van de cache. Zo te zien wist ze waar ik mee bezig was. Daarna de micro weer netjes teruggeplaatst.
BVDLC
PS Klopt de info over een doorzichtig potje met rood deksel wel? Ik heb toch niet de verkeerde cache gelogd? ...

 

6909traditional6909. De Oude Blokhut by Team Jeroen-Maikel
SmileOp de overgebleven fundamenten van een oude blokhut even een dansje uitgevoerd en daarna de cache gaan zoeken. Die lag wel heel listig verstopt. Pas na drie rondjes om het fundament vond mijn graai plaats. Daarna rustig teruggewandeld naar mijn geparkeerde Delftsblauwe bolide. Onderweg nog even de info over dit gebied nabij Uden gelezen in het scheefgezakte infocentrum.
BVDLC

 

multi6908. Paddenstoelencache by go-go
SmileBijna had ik onderweg mijn goede vriend Biertje gebeld om hulp. Toch heb ik daarvan afgezien, omdat ik vermoedde dat hij op paddogebied niet echt deskundig is. Immers alcoholgebruik in combinatie met deze hallucinerende creaturen lijkt mij geen goede match. Waarom dan toch de overweging? Helaas had ik geen foto's uit de beschrijving bij me en dat bleek na het verzamelen van de info eigenlijk toch nodig te zijn. En Biertje zou mij dan vanaf zijn pc kunnen helpen. Vermits hij wat van paddo's wist.
Ik besloot mijn eigen weg te gaan. Vanaf dit punt kan ik bijna letterlijk de log van Emiledk kopiëren. Waarschijnlijk hebben wij een tamelijk op elkaar gelijkende tracklog geproduceerd. Grappig! Op dezelfde wijze gegoocheld met de gevonden cijfers en eerst de verkeerde (maar wel logische) plek uitgeprobeerd. Uiteindelijk vond ik de fraai verborgen cache. Dank daarvoor en voor de mooie route en toepasselijke creaties onderweg.

 

6908mystery6907. Ede op de kaart by team Korilu en team Diesel
SmileHoewel Ede al jááááren bij mij op de kaart staat, vond Lein het nodig via een kaart mij daar nogmaals op te attenderen. Wie ben ik dan om zo'n vriendelijke uitnodiging naast mij neer te leggen. Integendeel! Meteen de wandelschoenen aangetrokken en op naar dit bosrijk gebied. Toevallig ligt daar een interessante paddestoelencache, een multi-cache die ik heb gecombineerd met deze. De cache is wel erg origineel "verpakt". Dank daarvoor.

 

traditional6906. Edese Eerste Carpool Cache by Team Nessa
SmileCarpool hier carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook deze eerste hier in Ede.
Wanneer komt de tweede?