11-06-2009

Met de trein naar Den Haag voor de jaarlijkse traditionele cache van Team KIS98 over de opgestelde sculpturen op de Lange Voorhout.

 

multi6905. Javier by Team KIS98
6905aSmileHa, de traditionele jaarlijkse beeldencache van KIS98. Daar wilde ik mijn korte zomerstop wel even voor onderbreken. Aldus op de trein gesprongen voor een wandelingetje door Den Haag en speciaal over de Lange Voorhout waar de beelden altijd staan opgesteld.
Dit jaar sculpturen uit het verre Mexico en gezien de griep die daar eveneens vandaan komt, geen goed voorteken om snel een cache te graaien. Op de heenweg vanaf het Hollandse Spoor passeerde ik trouwens op een plein vlakbij de Hofvijver zandsculptuurbouwers die daar machtige zandcreaties stonden te scheppen. Nog meer kunst dus.
Een stukje verderop kon het cachen beginnen middels het beantwoorden van allerlei vragen over het handjevol Mexicaanse kunstwerken. Dat viel niet mee. Verschillende keren heen en weer gegaan om zeker te zijn van de antwoorden. Toen op naar de cache. Dat viel vies tegen. Daar lag/hing/stond niets wat op een cache leek.
Dus nogmaals naar de Lange Voorhout. Nog wel onderweg even een andere locatie geprobeerd, maar ook daar vond ik niets. Na het checken van mijn antwoorden, kwam ik op precies hetzelfde.
Wat doe je dan? Juist! Pyne bellen. Die zag op de pc dat er intussen twee not founds waren. Aha, er was dus iets mis met de beschrijving of zo. Het lag in ieder geval niet aan mij dat ik niets vond!
6905bEven de cache-leggers bellen. Biertje bleek over een geschikt telefoonnummer te beschikken. Probleem was echter dat ik mijn pen in mijn consternatie had verloren. Dezelfde pen waarmee ik zo mooi de antwoorden had genoteerd. Terwijl Biertje de cijfers van het telefoonnummer heel duidelijk en langzaam dicteerde, scheef ik die met een stokje op de grond die alhier vooral uit kapotte schelpen bestaat. Nadat hij eerst een fout nummer had doorgegeven, moest ik aan de andere kant van het bankje plaatsnemen om het volgende nummer te noteren. Dat bleek van La Rosa te zijn die mij vervolgens haarfijn uitlegde dat ik verschillende foutjes had gemaakt. Vreemd, dat overkomt me anders zelden, hum.
Met de goede gegevens kon ik nu opstomen naar de stash area waar ik overigens al eerder stond en toen niets vond. Nu ook weer niet. Dus nu Johan gebeld, de andere helft van KIS98, voor een coördinaten-check. Wat bleek? Die waren correct! Daarom nogmaals gezocht en nu was het eindelijk raak. En ik kon als eerste mijn naam op de loglijst schrijven. Echter... Ik had geen pen... Dus eerst naar een winkelstraat in de buurt getogen om een pen op de kop te tikken. Ook dat viel niet mee, maar het lukte uiteindelijk wel. Voor een Euro kon ik weer schrijven. Terugkomende bij de cache bleek nog steeds niemand anders hem te hebben gevonden. Dus nog steeds eerste. Maar...
Eigenlijk heb ik niet zelfstandig de cache gevonden. Dat vind ik op zich niet erg, maar het gaat me te ver om nu de FTF op te eisen. Vandaar dat ik op de loglijst aan mijn naam heb toegevoegd: geen FTF.
Helaas heb ik in mijn verwarring totaal vergeten een foto van mezelf te maken samen met mijn favoriete kunstwerk. Aan de andere kant zou het niet zijn meegevallen bovenop die paarden te klimmen en bovendien lichtelijk strafbaar zijn waarschijnlijk.
KIS98, dank voor de cache en tot volgend jaar maar weer.

6905c6905d