07-06-2009

Een dagje België. Doel was een park/bos nabij Eeklo waar een serie caches was verstopt die je via een lange wandeling onderweg zou kunnen vinden. Zowel op heen- als terugweg nog diverse caches gevonden.

 

traditional6904. Den Langendam Cache by vdwkes
6903SmileAan het einde van een vermoeiende dag heb ik gekozen voor een iets korter wandelingetje naar de cache. Ook de moeite waard. Interessant experiment hier in Gent met die zwaar vervuilde grond. Je legt er een laagje modder over, hakt ongeschikte bomen om en vervangt die door bomen die geen zware metalen opnemen. En dan maar afwachten. Alleen mag men natuurlijk geen kuilen graven in het bos, tenzij het een heel klein kuiltje is om een cache in te stoppen. Dank daarvoor.

 

traditional6903. de getorste boom by Lacer of Ghent
SmileGeparkeerd bij het mooie gemeentehuis van Mariakerke bij Gent onder de statige bomen. Daarna een stukje wandelen op zoek naar een getorste boom. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, want het woord getorst kwam nog niet in mijn persoonlijke woordenboek voor. Hoewel ik niets bijzonders zag in de gewraakte boom, weet ik nu thuis toch wat het woord betekent: gedraaid. Blijft natuurlijk de vraag wie dit draaien op zijn geweten heeft. Ik ken eigenlijk maar twee personen die ertoe in staat zijn: Obelix en Jerommeke. Of misschien hebben ze het samen gedaan?
BVDLC

 

6901traditional6902. Stef is Born by wimann
SmileStef mag dan wel geboren zijn en zijn eerste verjaardag al achter de rug hebben, veel respect hebben sommige lieden niet voor de memorabele plek waar zijn geboorte kan worden herdacht middels het vinden van een cache. Van afvalbakken hebben die lieden waarschijnlijk nog nooit gehoord. Ze zullen trouwens ook niet geweten hebben dat er een cache lag toen ze hun overvloedig overgebleven etensresten alhier neerkwakten. Er tussendoor schuifelend heb ik de cache kunnen vinden en er mijn worteltekening in plaatsen.
BVDLC

 

traditional6901. The Spin-off by Team pasy
SmileNa het volbrengen van de spinnenserie nog een stukje doorgewandeld zoals de meesten doen. Maria stond stralend in het zonnetje en bewaakte de cache. Dank daarvoor.

 

6900traditional6900. Pardosa Pasylustris 8 by team pasy
SmileDe lastigste uit de serie vanwege de vele verstopmogelijkheden. Uiteindelijk op een mooi plekje gevonden. Dank daarvoor.

 

traditional6899. Pardosa Pasylustris 7 by team pasy
SmileCache totaal onbedekt en half op het beton aangetroffen. Getracht na het loggen zo goed mogelijk terug te stoppen op de vermoedelijke plek.
BVDLC

 

traditional6898. Pardosa Pasylustris 6 by team pasy
SmileSteeds meer zon. Steeds minder muggen. Bovendien een heel leuke cache. Nog steeds geen spinnen.
BVDLC

 

6897traditional6897. Pardosa Pasylustris 5 by team pasy
SmileHet zonnetje brak door de wolken en meteen kreeg het Leen een heel andere aanblik. Spinnen echter niet gezien. Muggengehalte nam gelukkig af.
BVDLC

 

traditional6896. Pardosa Pasylustris 4 by team pasy
SmilePrecies bij nadering van de cache stopte de regen. Gelukkig maar, want hier moest ik een zogenaamde apenstreek overwinnen. Anders gezegd: ik moest bewijzen slimmer te zijn dan een aap. Dat kostte toch wel enig denkwerk en bovendien Fingerspitzengefühl. Maar het lukte.
BVDLC

 

traditional6895. Pardosa Pasylustris 3 by team pasy
SmileNog steeds regen. Nog steeds muggen. Waar zijn de spinnen als je ze nodig hebt? Fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

6893traditional6894. Pardosa Pasylustris 2 by team pasy
SmileNog steeds regen. Nog steeds muggen. Waar zijn de spinnen als je ze nodig hebt? Fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional6893. Pardosa Pasylustris 1 by team pasy
SmileNee, echt welkom voelde ik mij niet hier nabij Eeklo. Men had er waarlijk alles aan gedaan om mijn bezoek hier onmogelijk te maken. Alle toegangswegen waren afgesloten. Elke nieuwe poging mijnerzijds om door te stoten door de opgeworpen versperringen mislukte. Totdat ik een ambulance zag die een verboden straat inreed en ik er achterheen ging in een laatste nietsontziende poging toch het eigenlijke doel van mijn buitenlandse expeditie te bereiken. Het lukte!
Maar daarmee was de ellende niet ten einde. Op het moment dat ik uit de Delftsblauwe bolide stapte ving het aan te regenen! Gelukkig had ik een paraplu bij me en bedacht dat de muggen waarover in de logs werd geschreven wellicht door de regen mij niet zouden opmerken. Integendeel! Zij kwamen massaal schuilen onder diezelfde paraplu en trachtten en passant een druppeltje Fries bloed te bemachtigen. Dat is velen van hen duur komen staan! Hun platgeslagen lijken liggen her en der verspreid door het Leen.
Je snapt, dat mijn tocht door het bos erg intensief was qua inspanning. Wandelen, foto's maken, caches vinden, logrol beschrijven en tegelijkertijd droog houden, muggen platslaan en dat alles herhaaldelijk in willekeurige volgorde.
De spinnen in de caches heb ik niet genoteerd. Teveel moeite met het droog houden van de logrol.
Deze eerste cache uit de serie was nog wel het ergste met de muggen. Ze zaten met miljoenen op me te wachten. Maar links en rechts hoekend heb ik toch mijn worteltekening in de cache weten te plaatsen.
BVDLC

 

6892traditional6892. Bijlokebos by Dirkjogt
SmileMooi stukje bos onder de rook van Zelzate. Met een zonnetje en tegelijk in de verte dreigende luchten een leuk wandelingetje gemaakt naar de fraai verborgen cache. Net toen ik terug was bij mijn geparkeerde Delftsblauwe bolide, kwam een horde ruiters op grote paarden bezit nemen van het natuurpaadje.
BVDLC

 

traditional6891. automatische ontluchter 2/2 by tcr1978
SmileNa mijn strubbelingen met automatische ontluchter nummer 1 hier een volkomen tegengesteld scenario. Lang zoeken naar het apparaat, maar wel daarna in een mum open. Ja, ik leer snel blijkbaar. Mooie rustige plek hier in de buurt van Lokeren.
BVDLC

 

6890traditional6890. automatische ontluchter 1/2 by tcr1978
SmileGoed dat ik mijn multifunctionele allesopener achterin mijn Delftsblauwe bolide had liggen. Hij is weliswaar door het intense en veelal verkeerde gebruik verworden tot een merkwaardig uitziend stuk gereedschap, maar werkte wel bij het loskrijgen van dit hoogstandje van ontluchtingstechniek. Terwijl de lucht hard sissend ontsnapte uit zowel de automatische ontluchter als mijn gespannen longen, werd de weerbarstige cache bedwongen. Contact met het zwarte dopje heb ik uiteraard angstvallig vermeden. Ontploffingsgevaar ligt immers altijd vlakbij op de loer met zulke ingewikkelde technische apparaten. Met toch wel een beetje zweet op het voorhoofd kon ik mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional6889. Sinpals by TROL3007
SmileIs anderhalve ster moeilijkheid niet erg weinig als je hoopt dat niemand de cache vindt? Dan moet je er toch minstens 5 sterren van maken? Overigens heel lastig te bepalen wat de moeilijkheid van een cache is. Ik zou deze toch wel minstens 2 sterren geven ondanks het feit dat ik (per ongeluk) vrij snel de fraaie cache in de hand had. Mooi plekje hier trouwens bij het lustig stromende beekje. Dank daarvoor.

 

traditional6888. Afrit 11 - TB hotel by HeMa.nl
SmileFlink lang gezocht daar in het stukje bos vlakbij de parkeerplaats bij de snelweg. Dat komt ervan als je geen open mind hebt. Ik ging uit van een bepaalde verstopwijze en bleef halsstarrig achter dit idee aanwandelen. Hiermee is een flink stuk bos aan een minutieus onderzoek onderworpen. Dat wel. Maar geen cache. Overigens leek het mij dat ik niet de eerste was die vergeefs rondwandelde. Die sporen van mijn voorgangers versterkten zelfs mijn vooroordeel.
Toen ik na verloop van tijd tot inkeer kwam en mijn hoofd leegmaakte, ontstonden nieuwe verstopmethoden. En haha, daar was ie dus, het TB hotel. Eindelijk. De worteltekening kon worden geplaatst. Dank daarvoor.

 

6887traditional6887. Platte Talloeren 4 by The Bat
SmileGeen idee wat Talloeren zijn en al helemaal niet als ze plat zijn. Wel weet ik desondanks zeker, dat wij in mijn geboorteprovincie Friesland deze zaken niet hebben. Ook na mijn bezoek aan de linkeroever van Antwerpen heb ik nog steeds geen idee wat ik mij bij dit begrip moet voorstellen. Heeft het iets met konijnen te maken? Of met zand? Of met bomen? Die zaken trof ik namelijk wel aan op deze vroege zondagochtend. En natuurlijk een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional6886. Kunst in de straat 2 by Team Apix
SmileVoor de tweede keer hier in Zwijndrecht en nu was het raak. Vorige keer door de hele plantenbak gewoeld op aanwijzing van enkele buren en tot de conclusie gekomen dat de cache weg was. De attente cache-legger heeft onmiddellijk een nieuwe gelegd en bood mij zelfs aan dat ik mocht loggen op internet. Maar liever wilde ik mijn worteltekening echt kwijt in de cache en dat kon nu vandaag.
BVDLC