05-06-2009

Een serie van 12 caches plus bonus in Teteringen bij Breda. Op de heenweg een beetje omgereden om hier en daar een cache op te pikken. Na afloop ook nog een tweetal in de buurt gevonden.

 

traditional6884. Leurse Haven by Cpl_Uhl
6884SmileZo'n mandje heb ik ook thuis, maar dan wat kleiner. Grappig, dat bordje dat je er niet op mag klimmen. Alsof er ooit iets uitdagender voor kinderen gebouwd is om op te klimmen! Gelukkig gebeurde dat niet tijdens mijn bezoekje aan dit kunstwerk. Zo kon ik rustig kruipend en loerend wat rondjes maken rond de infotafel. Het doosje is precies op de juiste plek verborgen. Uiteindelijk vond ik het en kon voor het laatst vandaag mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional6883. De boskabouter op de meerberg by Haai!
SmileDie ellendige kabouter! Voor de tweede keer hier en maar weer zoeken en speuren. Na een poos kreeg ik van een cafémedewerker te horen waar ik niet moest zijn. Dat hielp al een beetje, want met die kennis kon ik de stash area een stuk beperken. Maar vond geen boskabouter. Wel ontwikkelde ik een theorie mede op grond van de hint. Namelijk hoe de nano verborgen zou zijn en op welke plek. Later bleek dit exact te kloppen. Maar waarom vond ik hem dan niet? Ik zal je de ellendige details maar besparen. Terwijl op de ernaast gelegen golfbaan mensen flink stonden te schutteren, hadden ze geen idee van mijn overtreffende trap daarvan. Toen ik echt verdrietig werd van mezelf, heb ik er een hulplijn aan gewaagd. Henri/Hein, de man die nooit verdrietig is, omdat ie alle caches probleemloos vindt, wist mij een paar subtiele hints te geven. Nog met de telefoon aan het oor zag ik waar ik niet goed had gekeken. Dat ga ik volgende keer beter doen.
Op de smoezelige aan vervanging toee logrolletjes kon ik nog net WC kwijt. Onderhoud dringend gewenst dus, hetgeen volgens de logs al een maand bekend is. Kom op Haai! Zet je tanden er even in!
BVDLC

 

mystery6882. TB Hotel "Golfpark De Haenen" by Peperkoek
6877SmileTerwijl ik zoals gebruikelijk met de handen in de zakken de stash area afstruinde, kwam er hulp opdagen. Dat was niet de eerste keer vandaag. De serie in en over Teteringen, de randplaats van Breda, had mij diverse ontmoetingen met andere cachers opgeleverd. Zelfs met de cache-legger Peperkoek zelf. Toen hoorde ik pas dat er een 12e cache in de serie was, waarzonder ik deze bonuscache niet had kunnen vinden. De aankomen lopende hulp was H & M die ik al eerder een paar keer tegenkwam en op mijn beurt had kunnen helpen met een tip over de micro in het speelgoedtreintje. Daar ontmoette ik eveneens een enthousiaste Belgische cacher genaamd Brainlord die er ook al vergeefs aan het zoeken was. Ik maakte grote indruk op hem door achteloos in een mum de micro te traceren, hahaha. Bovendien trof ik bij enkele andere caches nog twee jongelui uit de buurt: Hazard90 en T-en-T.
H @ M had een supersize prikstok bij zich waar hij fijntjes de bodem mee bewerkte, ook op plekken waar ik met mijn stampmethode al had gezocht. Niet goed, zo bleek. Niet hard genoeg gestampt, denk ik. Zo kwam de fraai verborgen cache na flink wat prikken toch aan het licht en kon er gelogd worden. Dat heb ik met plezier gedaan.
Dank daarvoor en voor de mooie serie.

 

6880traditional6881. Teteringen VI: Moderne woning by Peperkoek
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Zoals deze moderne woning
Als uiterste bekroning.

 

traditional6880. Teteringen V: Grote huizen by Peperkoek
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Maar bij deze Grote Huizen
Dankzij H & M weinig uit te pluizen.

 

 

 

6879traditional6879. Teteringen XII: Er loopt een streep door! by Peperkoek
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Hier liep echter een streepje door.
"Erg lastig!" riepen Hazard90 en T-en-T in koor.

 

traditional6878. Teteringen III: Gilde & Scherpschuttersvereniging by Peperkoek
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Zoals bij de Gilde & Scherpschuttersvereniging
Een lastige nano-bezichtiging.

 

traditional6877. Teteringen IV: De Heilige Sint Joseph by Peperkoek
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Bij De Heilige Sint Joseph
Ontspon zich spontaan een multi-tref.

 

6875traditional6876. Teteringen II: Bergbezinkbassin
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Stilgestaan bij het Bergbezinkbassin.
Van reiniging ben ik een enorme fan.

 

traditional6875. Teteringen I: De Historie by Peperkoek
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Brainlord geholpen bij de speelgoedtrein Historie,
Want hij vond de cache maar niet, verdorie.

 

traditional6874. Teteringen XI: Teteringen groeit aan Breda by Peperkoek
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
De locatie waar Teteringen groeit aan Breda
Verdeelde meningen, treurnis en hoera!

 

6874traditional6873. Teteringen X: De Lage Vughtpolder II
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Bij De Lage Vughtpolder nummer twee
Viel het vinden van de micro erg mee.

 

traditional6872. Teteringen VIII: Veldkruis Hoeveneind
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Bij het Veldkruis Hoeveneind
Was het kunstwerk keurig omheind.

 

traditional6871. Teteringen IX: De Lage Vughtpolder I
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Bij De Lage Vughtpolder nummer één
Was de micro te vinden staande op één been.

 

traditional6870. Teteringen VII: De Meerberg by Peperkoek
SmileRondtoeren in Teteringen
Bracht mij veel afwisselingen.
Mijn eerste cache bij de Meerberg
Was beslist geen speld zoeken in een hooiberg.

 

6869traditional6869. Amercache by Daer
SmileMet uitzicht op de machtige Amercentrale in de verte dook ik in de buurt van Lage Zwaluwe de wildernis in. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Menigeen was mij voorgegaan, dus er liep een keurig paadje door de bush, dat ik gewoon kon volgen. Daar aangekomen was de stash area duidelijk, maar voor de verstopplek vele mogelijkheden. Natuurlijk dacht ik weer veel te moeilijk en ben als een paling over en onderdoor de takken op zoek gegaan. Toen ik moegestreden even uitblies, zag ik het potje gewoon zitten. Een Carrotte-pot nog wel! Dank daarvoor.

 

traditional6868. de klimboom by Scharco
SmileLeuk wandelingetje door een specifiek griendachtig gebied langs de Merwede daar in de buurt van Dordrecht. Het klimmen in de klimboom heb ik overgelaten aan de niet aanwezige kindertjes. Met het vinden van de cache zal ik wel geluk hebben gehad. Meteen raak. Ook wel eens prettig.
BVDLC

 

6867traditional6867. Merwede1 by pa1er
SmileDe Merwede onder Sliedrecht lag er goed bij en stroomde volop zo dat hoort. Ook scheepjes voeren voorbij. Het vinden van de cache was een ander verhaal.
Na lang zoeken vond ik de micro. Op de grond! Geen idee hebbend waar de oorspronkelijke plek was, heb ik dus zelf vlakbij een mooi plekje uitgezocht. Daar valt ie absoluut niet vanzelf uit en het voldoet aan de hint. Wel iets van 8 meter afwijking van de coördinaten, maar dat valt binnen de foutenmarge.
BVDLC
PS De hint spreekt over een land ver weg in Azië. Bedoeld wordt de oud-hoofdstad van een land in Afrika en dat schrijf je toch echt anders!

 

traditional6866. van den Hoek by Team Beetle
SmileAl van verre lachte de geocache-sticker mij tegemoet. Dat hielp mij over mijn gebruikelijke gêne heen die ik ondervind bij het betreden van stash areas in bewoonde gebieden. Bovendien was de plek achter het huis prima uitgekozen. Nog meer bovendien zag ik de cache onmiddellijk op zijn plekje zitten en kon dus snel mijn worteltekening plaatsen. Nog vluchtig een blik naar de erbij horende woning van over de schutting. Ik meende iets blonds te zien rondscharrelen.
Met een tevreden gevoel Papendrecht verlaten. Dank daarvoor.

 

traditional6865. Rotterdamse weg by RR de Jong & Kjuimpie
SmileDe dag begonnen aan de Rotterdamse weg tussen Bolnes en Ridderkerk. Gelukkig beoefen ik mijn hobby altijd met lange broek zodat de enorme bos brandnetels mij niet deerde. Manmoedig heb ik mij daar tussendoor geworsteld en uiteindelijk de cache gevonden. Tevreden mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.