22-05-2009

Laatste dag van de trip in Duitsland en meteen de dag van de terugreis. Een beetje zigzag terug naar de grens gereden en warempel sommige caches gevonden waarbij ik vorig jaar mijn neus had gestoten.

 

Hooglichten van cache-dag 22 mei 2009

Dat was even schrikken! Vanuit mijn hotel in Neuenkirchen zette ik steven naar Wettringen voor een cache bij een kerk. Ter plekke aangekomen herinnerde ik mij plots een vergeefse zoektocht alhier. Dat zou me toch niet weer overkomen? De schrik was snel voorbij. Het doosje zat op simpele wijze achter de regenpijp, de plek voor 90% van de caches bij kerken. Ik weet zeker dat ie daar de vorige keer niet zat en dan kun je lang zoeken. Probleem nu opgelost. Mijn moreel ging crescendo.

Deze thuisreis na 4 daagjes Duitsland voerde via Gronau en Enschede. Onderweg vele kansen op verstopte doosjes. De volgende op de route zou bij een zogenaamde Lost Place moeten liggen. Daar versta ik iets anders onder dan de cache-legger. De molen die hier vroeger stond, is compleet weg. Ik had een ruïne verwacht. Het is nu een rustig visstekkie. Ook mooi, maar geen Lost Place. Wel vlakbij een weitje met varkens. Dat zie je niet vaak. 

6737Voor een prachtig uitzicht moet je bij de derde cache zijn die ik vandaag deed. Het geschiedt vanaf de Rothenberg en je kijkt uit over het Steinfurter land richting Burgsteinfurt. En dat deed ik vandaag met prachtig weer om 09.00 uur 's morgens. Nadat ik voldoende aan mijn trekken was gekomen, verliet ik het smalle weggetje en reed naar het plaatsje Ochtrup waar 6 caches op me lagen te wachten.

Voor de eerste moest ik bij een hulpverlenershuis zijn, in dit geval hulp aan autisten. En zoals bekend die kunnen wel wat hulp gebruiken, zelfs al denken ze soms zelf van niet. Het zogenaamde syndroom van Asperger komt je misschien bekend voor. Voor mij was het hier een kwestie van even naar een boom lopen en het doosje graaien. Wat een tegenstelling met de volgende die ik hier vond. Bij een herdenkingsplek. Een soort kapelletje met een bijzonder hek ervoor. In het metaalwerk waren namelijk behalve allerlei kruisvormen ook echte soldatenhelmen verwerkt. Je moet er maar opkomen als kunstenaar. Ernaast stond een grote vlaggenstok. Nou dan weet je het wel als doorgewinterde geocacher.

En nog was de koek lang niet op in Ochtrup. Op naar het stadspark. Daarin had iemand liefst 3 caches verstopt. Dat betekende een leuke ochtendwandeling door een mooi park. Parkeren bij de oude poort en wandelen maar. De eerste cache op ooghoogte in een boom, de tweede onderin een boom en de derde bij een infohok over bijen. Na het park nog een molen in dezelfde plaats en het eindigde met een cache die ergens hoog in de boom was verstopt en via handige manoeuvres met touwen naar beneden en weer naar boven getakeld kon worden. Ik verliet Ochtrup en ging naar Nienborg.

Teleurstellend hier. Een serie van 5 caches. De eerste vond ik niet. De tweede vond ik wel, dwz ik heb er een foto van gemaakt. Hij ligt op een voor mij onbereikbare plek vlak onder het dak. De derde vond ik ook niet en toen had ik het gehad hier en reed door naar het bos, waar de Duitsers in WO2 van die leuke raketjes afschoten. V2 heetten ze. Ze vlogen alle kanten op, behalve de goede. En met goed bedoel ik: ter plekke recht de grond in. Om dat te gedenken heeft iemand hier een doosje gelegd. Dat werd wel door me gevonden. Daarna nog twee pogingen om tenminste eentje van de serie in Nienborg te graaien en dat lukte. Een score dus van 20%. Dat kan beter, hahaha.

Dan naar Gronau, de plaats waarmee ik nog een hartig appeltje te schillen heb. Al een paar keer eerder hier geweest en ook wel wat caches gevonden. Maar sommige ook niet, ondanks heftig zoekwerk. Ik spuugde maar eens flink in mijn handen, want nu moest het eindelijk gebeuren. Als opwarmertjes eerst eentje bij een kerkhof en eentje bij een watertoren. Beide snel bingo.

6747NDaarna de piramide van Gizeh op. Als je denkt dat dit een grapje is, vergeet het maar. Gronau heeft een heuse piramide. En nog flink groot ook. Die had ik al eens eerder beklommen, maar de cache bovenop niet gevonden. Die lag trouwens ook niet echt handig. Het stikt er van de kinderen die er vrolijk spelen en die ontdekten natuurlijk binnen de kortste keren het doosje. Nu was ie beter verstopt. Onder de trap die naar boven leidt. Je kunt overigens ook via dezelfde trap naar beneden. Bovendien staat in de hint precies waar onder de trap het doosje ligt. Zo kon ik ik deze cache vinden en was één frustie uit de wereld.

Maar er rest(te) nog een twee frustie. Gronau heeft een enorme loop/fietsbrug. Die vraagt natuurlijk ook om een cache. En heeft hem gekregen. In het verleden heb ik al tot bloedens toe ernaar lopen zoeken, maar tevergeefs. Zou het me deze keer wel lukken? Helaas, weer niet. Geen idee waar het vervloekte ding uithangt. Na dik een half uur zoeken heb ik het opgegeven. Je kunt begrijpen dat ik even helemaal genoeg had van Gronau en ik ben dan ook verder huiswaarts gereden. 

Vlak voor de grens lag nog een stel caches en daarmee heb ik me getroost. Ze lagen bij een roestbak, bij een infobord, achter een kapel en bij nog een infobord. Dat gaf me voldoende moed om over de grens onder Enschede nog een Nederlandse cache te verschalken bij een Boerderij. Die boerderij is overigens geen boerderij, maar een restaurant dat Boerderij heet. Vlakbij de ingang heeft een of andere grappenmaker de cache verstopt. Onmogelijk om ongezien rond te lopen en te zoeken. Bovendien is de cache een instinker met als hint: windveer. Geen idee wat dat is. Ik heb aan diverse mechanische uitziende uitsteeksels aan de muur lopen rukken. Zonder resultaat. En ik had al zo'n zware dag vol met not founds. Deze kon er ook nog wel bij.

Gelukkig lag aan dezelfde weg even verderop nog een cache. Die vond ik wel. Enigszins opgemonterd reed ik daarna naar Delft.

 

 

traditional6752. Verjaardag's cadeau by Faktuur

6752SmileEen leuk cadeautje is natuurlijk nooit weg en daarom heb ik op de terugweg van Duitsland naar Delft in Enschedé even een zijstapje gemaakt vanaf de snelweg. In een bosje bij een infobord lag het cadeautje in een bosje. Daar ben ik even ingedoken. Meteen naar een opvallend geocache-object gestruind en warempel, daar zat ie. Dank aan de cache-legger en ook aan alle cachers die mij voorgingen en zo van een 2,5 ster terrein moeilijkheid niet meer dan 1 ster overlieten.

 

traditional6751. Flamingo Route-Infotafel N54 by lillith1968 Smile
traditional6750. Flörbachkapelle by Pädies Smile
traditional6749. Flamingo Route - Infotafel 8 by jssonrust Smile
traditional6748. Eile en toch geen haast (meer) by koolwaaij Smile
traditional6747. Gizeh by lillith1968 Smile
traditional6746. Van Deldens Wasserturm by Kralle79 Smile
traditional6745. Fentes erster Cache kath. Friedhof by Fentes Smile
traditional6744. Kleines Heimspiel 1 by Jiggs-NRW Smile
traditional6743. V 2 by josch 1957 Smile

67476739

traditional6742. Ammerter Mark by HDT1 Smile
traditional6741. Bergwindmühle Ochtrup by Kuhwaidi Smile
traditional6740. Stadtpark III by jardinera Smile
traditional6739. Stadtpark II by jardinera Smile
traditional6738. Stadtpark I by jardinera Smile
traditional6737. Ehrenmal Lamberti-Mark by Kuhwaidi Smile
traditional6736. Häuser der Helfer: DRK-Autismushof Ochtrup by SMS1997 & renaaH 2 Smile
traditional6735. Rothenberge by Bartholodeus Smile
traditional6734. Lost Place - Hagenhoffs Mühle by dwieching Smile
traditional6733. Pfarrkirche St. Petronilla by Jettil
 Smile

67356734

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.