30-04-2009

Op de middag van deze tragische Koninginnedag nog gaan geocachen naar Zoetermeer. Onderweg een stopje in Nootdorp omdat daar in een tuintje ook een cache lag.

 

multi6487. Route du Balij by (mini) Wii-Search
6487smileyIn de jaren 90 van de vorige eeuw heb ik jaarlijks meermalen over de Route du Soleil gescheurd. Mijn doel was een dorpje vlakbij Avignon. Ik heb nog meegemaakt dat de rondweg om Lyon werd gebouwd. Dat betekende 40 kilometer omrijden, maar geen last van files. Het grappige was, dat je dankzij die rondweg ook op de oude route door de stad geen files meer had en dus die beter kon kiezen. Stukken korter en sneller.
Met al mijn ervaring moest deze route du Balij dus een makkie voor me zijn. Zoals vrijwel altijd bij geocaching viel dat vies tegen. Daar had de cache-legger wel voor gezorgd door onder andere bij sommige opdrachten een beroep te doen op mijn gezond verstand. Nou dan weet je het wel.
Al meteen bij wp2 begon de “ellende”. Geen alu-plaatje te vinden en waar ik vermoedde dat ie zat, zat een oud vrouwtje. Toen die opstond, snel gekeken, maar toch geen plaatje. Ze bleek een buitenlandse die wilde weten wat ik daar deed. Het woord puzzeltocht stond niet in haar woordenboek. Naar even later bleek eigenlijk geen enkel Nederlands woord. Ook dat nog. Gelukkig zag zij het hopeloze van onze conversatie in en wandelde weg. Kon ik weer verder zoeken, want opgeven doe ik niet snel. En zo kwam het plaatje toch boven water en kon ik verder.
De rivier met hangbrug werd bedwongen, maar meteen daarna stokte het weer. Hoe ik ook zocht, geen plaatje bij wp5. Gelukkig ben ik vaker in de Balij geweest en ben op de tast verder gegaan en met goed resultaat.
Vlak voor het opvragen van de noodzakelijke route-informatie trof ik nog het team Bobien uit Pijnacker, dat bezig was met de andere multi in de Balij. Even gezellig gebabbeld en voort ging ik weer.
6486De laatste loodjes bij deze multi waren superlicht. Ik vloog als het ware naar de fraai verborgen cache. Met het plaatsen van mijn worteltekening kwam aldus een einde aan een mooi middagje wandelen in Zoetermeer. Dank daarvoor.

 

traditional6486. Traditional Cache by morel003
smileyHet opvallendste bij deze nogal gemakkelijk te graaien huis- tuin- en keukencache in Nootdorp, was de laatste log die ik aantrof in het logboek. Daar stond geen cache-naam, maar “vriend van Biertje”. Ik heb Biertje dan ook meteen gebeld met dit heuglijke nieuws. Maar hij bleek al te weten, dat hij een vriend had. Sterker nog: hij had er meer! Daar zat ie nu mee in Delft gezellig op een terras waarbij waarschijnlijk meer geestrijk nat werd geconsumeerd dan goed is voor een mens, maar dat terzijde. Ik heb het telefoongesprek maar kort gehouden, want Biertje was nauwelijks te verstaan vanwege alle gezellige herrie om hem heen en bovendien had hij weinig zinnigs te melden en dit ondanks het feit dat hij zich meldde aan het begin van het gesprek met: “met de helpdesk”.
Ik heb onder de “vriend” mijn worteltekening geplaatst en ben verder gereden naar Zoetermeer om daar de Balij nader te onderzoeken.
BVDLC