10-04-2009

Route: Zoetermeer, Alphen a/d Rijn, Amstelveen, Hilversum, Baarn. Hierbij in genoemde plaatsen, maar ook er tussen flink wat caches gevonden op een mooie zomerse dag.

 

6352traditional6352. Raar Maar Waar by WijZijnRaar
SmileJa, we mogen die Fransen wel dankbaar zijn. Ze hebben hier rond de eeuwwisseling van 1800 een jaar of 10 geheerst. We moesten ineens rechts rijden, we moesten allemaal een voor- en achternaam, nog veel meer handige wetten, het Nederlands werd verrijkt met duizenden Franse woorden die we vandaag de dag helemaal niet meer herkennen als Frans (bijv, vakantie) en als klap op de vuurpijl werden we in de provincie Utrecht een heuveltje rijker en noemden het Austerlitz.
Daar heb ik vandaag een rondje omheen gewandeld. Een jaar of 30 geleden ook al eens, maar toen was het heuveltje al meer dan 100 jaar aan zijn lot overgelaten en dan weet je het wel: geheel door de natuur overwoekerd. Nu de boel in de oude staat is hersteld, ziet het er best indrukwekkend uit.
Het rondje betekende de afsluiting van een mooie cache-dag. Dank daarvoor.

 

traditional6351. Spot by Running Deer
SmileL'histoire se répète! Op 5 augustus 2004 had ik het voorrecht om als laatste de toenmalige cache (De Verlaten Spot by buba&babu) op dit uitkijkheuveltje bij Soesterberg te mogen loggen. Toen Geoknarf een dag later het ook probeerde, werd hij zonder pardon door de marechaussee gearresteerd, vervolgens zwaar verhoord met gebruikmaking van de hevigste martelmethoden, totdat hij toegaf mee te doen aan een onnozel spelletje genaamd geocaching. De TB uit het kistje mocht ie houden en volkomen geradbraakt werd ie naar huis gestuurd om weer bij te komen. Het kistje zelf werd rücksichtslos geruimd.
Gelukkig heeft de huidige commandant van de vliegbasis toegestaan dat er een doorzichtig kokertje mag liggen. Dat heb ik vandaag gevonden na gewacht te hebben tot enkele dreuzels genoeg hadden van het uitzicht op een niet meer gebruikte vliegbasis. Dank daarvoor.

 

6350traditional6350. SoesterLindeNano by Struijsvogels
SmileHet nietige Lindeboompje midden op het drukke kruispunt omgeven door fraaie bouwwerken groot en klein, beschermd door een zwart gietijzeren hek, keek toe hoe ik op de meest logische plek in no time het bij de maten van het boompje passende kleinood uit zijn schuilhoekje tevoorschijn trok. Bij het aanlopen was ik even bang geweest voor een lange zoektocht met veel knie- en rugbuigingen, maar dat bleef mij en mijn knokige knieën en zwak buigzame rug gelukkig bespaard. Dank daarvoor.

 

traditional6349. verbindinkje Overhees by Grotius
SmileDiverse lieden maakten gebruik van het verbindinkje op deze mooie zonnige warme vrijdagmiddag om van hier naar daar te gaan nabij Soest. Enkele paarden keken toe. Ik heb ze niet gevoerd, want dat mocht niet volgens een bordje. En al had het wel gemogen, dan ook niet. Ik heb geen verstand van die dieren. Gelukkig wel van het vinden van doosjes. En hier lag er eentje op een mooi plekje verstopt. Dank daarvoor.

 

traditional6348. HearTBreak Hotel by Rapwat
SmileLeuk gevonden die titel van deze cache hier in hartje Baarn!
Ik las hem echter ietsje anders en hoorde niets bijzonders op de stash area. Of het moesten al die arbeiders zijn die mij erop wezen dat ik mijn raampje open liet staan tijdens de 10 stappen naar de overkant en de cache. Kun je nagaan hoe goed mijn stealth zich ontwikkeld heeft in mijn cache-carrière, dat ze mij in eerste instantie over het hoofd zagen.
In het hotel bevonden zich 2 TB's. Aangezien ik geen ruilmateriaal ter beschikking had, heb ik ze dus achtergelaten.
BVDLC

 

6347multi6347. Grens van Hilversum 4 by Ameland
SmileGezien de logs waarin soms sprake is van afwijkingen bij de positie van de cache, heb ik een diepgaand onderzoek ingesteld en kwam tot de volgende conclusie: afwijking 6 meter bij een EPE van 6 meter. Dat betekent niet meer of minder dan dat de coördinaten correct zijn.
Kun je dan de conclusie trekken dat ik de cache snel vond? Natuurlijk niet! Ik heb het hele laantje tig keer op en neer en heen weer aan alle kanten moeten inspecteren voordat ik het listig verborgen doosje spotte. Maar ach, het was mooi weer, ik had bovendien te maken met een klein rekenfoutje, iets wat me anders zelden overkomt hum en zodoende heb de grens van Hilversum voor mezelf wat duidelijker op de kaart kunnen zetten. Dank daarvoor.

 

traditional6346. The Road to Nowhere by thegrantshilversum
SmileNouwh.. Nowhere... Het weggetje liep nog verder dan de cache en dan de hoek om. Ik ben niet wezen kijken. Houdt de wereld daar echt op? Mijn belangstelling ging namelijk voornamelijk uit naar een verstopte kist en die heb ik gevonden op een mooie plek. Dank daarvoor.

 

6345traditional6345. Wandelmiddagje 2 by kenjitsuka
SmileMeteen het weiland ingetrokken zoals de beschrijving voorschrijft. Dat was geen goed idee, want ik liep vast op een slootje. Dus terug naar af. Eerst moet je nog een stuk de weg volgen en dan pas het weiland in. Daarna ging het goed. Ook door de modder. Na een dikke kilometer stiefelen over een strook weiland tussen het water, bereikte ik de stash area alwaar zich een vogelaarster ophield. Ik heb dus gewoon het doosje gepakt en het haar laten zien onder het credo: Ieder zijn hobby!
Zij vond de vogeltjes natuurlijk mooier en interessanter, maar de cache kreeg toch ook de verdiende aandacht. Tegenwoordig loop ik met kaartjes op zak om aan geocachers te geven die ik op de foto zet voor de ere-galerij. Ook handig voor eventueel geïnteresseerden in onze hobby om via mijn site het een en ander te lezen. Na een gezellige babbel keerde zij terug naar Ankeveen en ik zocht mijn geparkeerde Delftsblauwe bolide weer op.
Op de terugweg twee dames die mij vroegen of ik van de boswachterij was. Nee, van de schatzoekerij. Lachen natuurlijk, maar ik was bloedserieus. Moest ik nog mijn GPSr tonen met een ikoontje van een schatkistje. Toen werd ik geloofd en konden we weer verder.
Dank voor de mooie wandeling en de cache.

 

6344traditional6344. Tussen Wal en Sluis by Het Noord-Zuid Team (DS Travel)
SmileVoor de tweede keer hier en weer was het niks. Werd ik moedeloos? Natuurlijk niet. Ik heb een hulplijntje uitgegooid naar Barny, de man die nooit moedeloos is en zelden voor de tweede keer naar dezelfde locatie moet om een cache te vinden. Via een subtiele hint wees hij mij de cache-plek. Opluchting bij mij. Maar ook wel schaamte. De cache ligt namelijk op een prima plek. Niet op de min of meer gevaarlijke plekken waar ik onder andere ook heb lopen zoeken in mijn drift en enthousiasme terwijl het ene na het andere bootje voorbijvoer in het brede Amsterdam-Rijnkanaal en terwijl de ene na de andere trein voorbij denderde aan mijn andere zijde.
BVDLC

 

traditional6343. Erwtje 196: Demmeriksesluis by Biertjuh
SmileVele kilometers moeten omrijden, maar toen had ik ook wat. Een sluis. Die is noodzakelijk, want het water staat links hoger dan rechts. En dat is lastig voor schepen. Gelukkig kunnen ze in de sluis geschut worden. Niet geschud natuurlijk. Dat zou niet verstandig zijn met het oog op de lading en/of inzittenden. De Demmeriksesluis lag er prima bij tijdens mijn bezoek. Geen schepen te schutten, dus ging de sluiswachter het gras maaien. Ook nuttig. Ik heb hem vriendelijk gegroet en daarna de fraai verborgen cache van mijn worteltekening voorzien. En toen mocht ik het hele stuk weer terugrijden. Dank daarvoor.

 

6342traditional6342. DOCS - DICE & Coins by Erbie, FVoggenreiter
SmileHet was rustig op de stash area in Amstelveen. Kon ik dus op mijn gemak het doosje tevoorschijn toveren. In het ochtendzonnetje gezeten met uitzicht op hoge gebouwen over een vijver met eenden die vergeefs bij me bedelden om hapjes, heb ik mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional6341. ATCC: Alphen's Tweede Carpool Cache by BRAXOS Alphen
SmileCarpool hier carpool daar,
Ja je ziet ze veel dit jaar.
Hier in Alphen alweer de tweede,
Met weinig noodzaak tot onderhoudswerkzaamheden.

 

 

traditional6340. AECC: Alphen's Eerste Carpool Cache by BRAXOS
SmileCarpool hier carpool daar,
Ja je ziet ze veel dit jaar.
Hier in Alphen de eerste,
Waarbij bij mij een gevoel van tevredenheid overheerste.

 

6339traditional6339. LLL- Urban Jungle by Tarsan
SmileWat moeten wij verstaan onder een urban jungle in Alphen a/d Rijn? Ik zal het zeggen. Vochtige modderige ondergrond. Kleine bomen en veel struikgewas. Een tweezitsbank. Kleine hoogteverschillen.
Daar tussendoor bewoog ik mij. De rug gekromd om laaghangende takken te ontwijken. Wel enige tijd op deze wijze gebukt rondgestruind totdat het cache-paadje werd ontdekt. Toen was het voor de bakker. Ik dus. Dank daarvoor.

 

traditional6338. ADCC: Alphen's Derde Carpool Cache N 11 / N 209 by BRAXOS
SmileCarpool hier carpool daar,
Ja je ziet ze veel dit jaar.
Hier in Alphen warempel een derde,
Waarbij een groot hek schijnbaar de weg versperde.

 

6337mystery6337. In de Groene Dijk by Team Sweetlake
SmileMooie hint, maar niet heus! Mijn toch al lage zelfvertrouwen bij het oplossen van puzzels kreeg nog een extra knak bij het zien van deze hint. Op slag voelde ik mij nog dommer, want ik zag geen licht in het rijtje van 39 "willekeurige" letters. Meermalen naar gekeken en elke keer die teleurstelling. Hoeveel kan een mens daarvan verdragen? Gelukkig kon ik mij elke keer troosten met het vinden van andere caches. Toch bleef de gele stip op de kaart knagen.
Tot donderdagavond. Toen zag ik het licht. En het was wonderschoon. Meteen mijn geplande route voor vrijdag omgegooid, zodat ik de vrucht van mijn brainwave zou kunnen verzilveren. Vandaag was het zover. Op een mooi en verrassend plekje onder het toeziend oog van een menigte schaapjes en lammeren heb ik mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

 

mystery6336. Bertus Botervloot uit Zoetermeer by Tejoos
SmileGelukkig heb ik stapels boter op mijn hoofd en aldus weinig moeite met het uitrekenen van de verkoopcijfers van Bertus die ondanks het Europese subsidiebeleid niet genoeg pakjes boter verkocht om het hoofd boven zijn boterberg te houden. Vandaag even wat boter bij de vis en vroeg in de ochtend wezen scoren. Slechts enkele voorbijgangers hebben mij zien snuffelen, maar ze hebben mij niet met de neus in de boter zien vallen. Dank daarvoor.