02-04-2009

Van plan om in Gouda een multi te gaan doen. Het is er niet van gekomen. De oppakkers die ik ervoor deed, namen veel meer tijd in beslag dan verwacht. De multi komt dus later wel.

 

mystery6284. 1 mei 1858 de Kaarsenfabriek by aad.agten
6284SmileEen puzzel met zwaar geschut! Meestal gaan puzzels zwaar teleurgesteld aan mij voorbij, maar deze lustte ik wel. Ben ik toch niet voor niets naar school geweest vroeger. Wat ik echter niet begrijp, of dit essentiële onderdelen zijn van de hier gefabriceerde kaarsen. Ik ging uit van niet. Anders was ik wel met een grote boog om Gouda heen gereden.
Een andere reden om de puzzel te kraken lag in de datum. Ooit werd ik voor het eerst vader op 1 mei. Nooit spijt van gehad. Integendeel!
BVDLC

 

traditional6283. Tussen de sporen / Between the railways by De Gouwtjes
SmileWel even geluk gehad toen ik dacht pech te hebben. Precies op de cache-plek waren arbeiders aan het werk. Exact op het hoogtepunt van mijn tripje echter, verdwenen ze even uit beeld. Hoe was het ook weer? Geluk moet je afdwingen? Maakt niet uit. Ik kon snel even mijn werk doen en daar ging het om. Terwijl nog een treintje voorbij boemelde, liep ik tevreden terug naar mijn geparkeerde Delftsblauwe bolide.
BVDLC
PS Even een technisch iets. Het labeltje aan deze mooie cache is niet goed. Het is geen traditional, maar een zogenaamde offset-cache. Die valt volgens de regels van geocaching.com onder de Multi. Gaarne even laten corrigeren door de reviewer.

 

6282traditional6282. Onder de regenboog by klob
SmileVoor ik het wist was ik achteloos in het tunneltje de cache voorbij gewandeld. Geen probleem. Gewoon weer een tikje terug en scoren maar. Het doosje zat propvol. Ik heb daarom maar 2 race-coins verwijderd in de hoop daar mensen een plezier mee te doen.
Overigens wist ik na al die jaren er overheen gescheurd te zijn niet, dat de A12 een bijnaam heeft. Regenboog is niet slecht. Ofwel Route d'Arc-en-ciel naar analogie van de Route du Soleil. Alleen voor die laatste moet je dokken.
Uit: 2x coin
BVDLC

 

mystery6281. Rondje A12 - nr. 3 - De bonuscache! by DiedB
SmileEn weer werd mijn tere gestel op de proef gesteld. Bovendien moest ik wachten op het juiste moment. Dat viel niet mee, want steeds kwam er wel iets voorbij. Ik ben er maar bij gaan zitten en heb mijn gezicht in de juiste plooi proberen te zetten om aan te geven dat ik het erg naar mijn zin had. Ik geloof wel dat mijn acteertalenten hout sneden. Gelukkig komen er altijd lege momenten en daar heb ik het waargemaakt. Soepel met mijn arme lijf een flik-flak uitgevoerd, het doosje gegraaid en later weer teruggeplaatst via dezelfde procedure. Opgelucht teruggewandeld naar mijn geparkeerde Delftsblauwe bolide.
Dank daarvoor.

 

6280traditional6280. Rondje A12 - nr. 2 - Geluidswal by DiedB
SmileNummer 2 uit de mini-serie ook weer via een kort wandelingetje. Ik had mijn dikke winterjas nog aan. Dom natuurlijk, want het was nu echt lente. Ook hier in Gouda.
BVDLC

 

traditional6279. Rondje A12 - nr. 1 - De groene wal by DiedB
SmileVeel A12 vandaag. Deze cache draagt de snelweg zelfs als thema. Een kort wandelingetje in een gebiedje waar ik al eerder caches vond, leidde mij naar een listig verborgen cache. Dank daarvoor.

 

 

 

6277traditional6278. Erwtje 203 by TuuronTour
SmileToch twijfel ik aan het erwt-gehalte van deze cache. Al de vorige erwtjes die ik vond, zagen er anders uit. Niet dat ik ontevreden was met deze. Integendeel. Bovendien kon ik volkomen uit zicht van het gebeuren op het parkeerterrein mijn werk doen. Dank daarvoor.

 

traditional6277. Aan de Schie (laatste) by Bankstel
SmileDat was even flink rekken en strekken met mijn oude versleten rug. Maar het lukte. Twee keer zelfs. Een dankbaar vaarwater met al die caches van het Bankstel. Ook ik natuurlijk.