11-03-2009

Mooi weer. Op stap naar België in de regio Turnhout, Kasterlee, Geel. Daar werden flink wat oppakkers opgepakt. Dat ging gepaard met lange wandelingen door de bossen.

 

6112traditional6112. Kelly 2 by CintaKJK
SmileVoor de tweede keer vond Kelly een leuk plekje.
Bij een nieuw fietspad deze keer
Legde zij de roodkleurige micro neer.
Het was de laatste vandaag op mijn trajectje.

 

traditional6111. Stadion Geel by kompas-sie
SmileOp het bijveld waren voetballers druk bezig. Waarschijnlijk om beter te leren voetballen. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik weten in welke klasse Geel speelt. Al zoekende via Google werd mij een heleboel duidelijk. Uiteindelijk kwam ik in de vierde klasse C uit. Toch wel laag voor zo'n groot stadion. Hopelijk komen er betere tijden.
Een vogeltje wees mij gelukkig de weg naar de cache, anders had ik nog lang kunnen zoeken. Dank daarvoor.

 

6110traditional6110. Berkven 1 by GeoPixs
SmileBerkven 1 daar aan de noordkant van Geel
Was beslist geen luchtkasteel.

 

traditional6109. Berkven 2 by GeoPixs
SmileBerkven 2 daar aan de noordkant van Geel
Was niet slecht verstopt: integendeel!

 

traditional6108. Berkven 3 by GeoPixs
SmileBerkven 3 daar aan de noordkant van Geel
Was te vinden zonder het gebruik van spade of pikhouweel.

 

6107traditional6107. Berkven 4 by GeoPixs
SmileBerkven 4 daar aan de noordkant van Geel
Was keurig weggeborgen in het struweel.

 

traditional6106. Berkven 5 by GeoPixs
SmileBerkven 5 daar aan de noordkant van Geel
Was snel gevonden en dus goed voor mijn moreel.

 

traditional6105. De verboden route 3 by Kogamiyata
SmileDe derde op de verboden route
Werd mij bijna te warm onder de voeten.
Dat is natuurlijk een grapje.
Want ik benodigde voor het vinden bijna een trapje.

 

6104

 

traditional6104. Duckies spotten 4 by CintaKJK
SmileMet duckies wordt niet gespot.
Wie het wel doet, tart je het noodlot.
Dus rustig erheen gewandeld
En bedaard loggend afgehandeld.

 

traditional6103. De verboden route 2 by Kogamiyata
SmileVoor de tweede op de verboden route
Hoefde ik niet lang te wroeten.
Als je echter van echt hout houdt
Zit je hier bij het vinden goed fout!

 

 

traditional6102. De verboden route 1 by Kogamiyata
SmileBij de eerste op de verboden route
6102Mocht ik de micro op een schone locatie ontmoeten.
Was dit een favoriete plek uit de serie?
Of blijft dat voorlopig een mysterie?

 

traditional6101. Duckies spotten 3 by CintaKJK
SmileMet duckies wordt niet gespot.
Dat is het elfde gebod.
Gelukkig heb ik dit niet overtreden
En de micro gevonden met rasse schreden.

 

traditional6100. Duckies spotten 2 by CintaKJK
SmileMet duckies wordt niet gespot.
Ook niet vanuit een veilige oude kot.
Naast mij zat een geconcentreerde vogelaar.
Ongemerkt was ik in een wipje klaar.

 

6099traditional6099. Ten Aard: Pierenkapel by CintaKJK
SmileMijn keuze voor een kapelHeilig zou zeker geen pier zijn geweest. Ook ik weet evenals de eenvoudige boeren destijds niet wat een Heilig is. Als ik een wilde gok mag doen, dan zou ik zeggen: een verstopte micro?
Voor mij is dat namelijk een belangrijk stukje materie. Ik kom er zelfs vanuit Nederland voor naar België. En dat zegt wat. Natuurlijk besef ik wel dat de economische waarde van een micro belachelijk laag is. De emotionele waarde echter kan erg hoog zijn. Genoeg diepzinnige overpeinzingen.
De micro alhier werd vlot gevonden en het kapelletje stond er goed bij. Dank daarvoor.

 

traditional6098. Ten Aard: Daelemansloop by CintaKJK
SmileTerwijl de beek lustig stroomde, kon ik op mijn gemak zoeken naar een micro. Die was eenvoudig verstopt. Ik zag hem zo liggen. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik hem toch maar een beetje bedekt. Lijkt me wel zo veilig.
BVDLC

 

traditional6097. Molen 1 by Kogamiyata
6097
SmileHa, een molen! In Nederland barst het van die bouwsels. België heeft ze dus ook. Dit type zien we trouwens weinig in Nederland. Vraag me niet waarom, want ik ben geen kenner. Misschien komt het doordat deze staakmolen met halfopen voet onder de hoekstijlen is opgeschoord. Of vanwege de gewaagde overbrenging van 1 op 6 van de twee kunststeenkoppels van 1.40 meter met zwaaipandscherpsel. Of de stalen gelaste 24 meter lange binnenroede. Of de 24.20 meter lange buitenroede. Je weet het maar nooit. Ik zeker niet.
De verstopte micro wist ik wel te vinden. Ook niet slecht. Dank daarvoor.

 

traditional6096. Kelly 3 by CintaKJK
SmileVoor de derde keer vond Kelly een leuk plekje.
Aan de mooie rivier de Nete deze keer
Legde zij de blauwkleurige micro neer.
Ik vond hem na een kortdurig tijdsbestekje.

 

traditional6095. Duivels 3 by Speerpunt
6095
SmileGetracht via een leuke wandeling in een bos bij Kasterlee 3 caches te vinden. Het is bij 2 gebleven, omdat ik niet door had dat bij Duivels 5 de cache verplaatst was. Het staat namelijk niet in de beschrijving.
De wandeling was er natuurlijk niet minder om. Het was nog mooi weer ook. De race heks niet ontmoet, maar wel een aanblik op wat zij had aangericht. Zou op die mooie plek zonder haar actie ook een doosje hebben gelegen? Waarschijnlijk niet. Laten we haar dus dankbaar zijn. En de cache-legger ook. Hierbij dan.

 

traditional6094. Duivels 4 by Speerpunt
SmileVol goede moed het bos bij Kasterlee binnengestapt om 3 caches te vinden. Op de stash area van deze cache trof ik een behoorlijke ravage aan. Waarschijnlijk hadden al mijn voorgangers hetzelfde idee als ik en vonden eerst niets, hoe hard ze ook zochten. Als je zeker bent waar de cache NIET ligt, dan ga je beter kijken. Ik wel tenminste. En toen ontwaarde ik de sluwe plek. Opgelucht mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

 

6093traditional6093. franky&inne 13: Het Looy by franky&inne
SmileEen uitnodigende plek voor een micro. Dat zag ik al vanuit de auto. Ik werd niet teleurgesteld. Dank daarvoor.

 

traditional6092. franky&inne 8: Vluggertje 3 by franky&inne
SmileJaaah! Hebbes!!
Vlug, hè?

 

traditional6091. franky&inne 4: Campus Blairon by franky&inne
SmileEerst vanaf de verkeerde kant benaderd, want je mag daar niet inrijden en ook niet parkeren. Na een flink eind omrijden, ontdekte ik de ingang en kon tot vlakbij de cache rijden. Ondanks mijn arme oude rug lukte het toch de nanoachtige cache te bemachtigen. Dank daarvoor.

 

6090traditional6090. franky&inne 12: Vluggertje 5 by franky&inne
SmileEen man in wielrentenue wandelend met racefiets met platte achterband op het fietspad langs het kanaal in Turnhout. Daardoor moest ik even wachten en werd het dus geen vluggertje. Maar voor mij ging het snel genoeg en dus kon ik toch tevreden mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional6089. franky&inne 2: De Nieuwe Kaai by franky&inne
SmilePrecies toen ik mijn worteltekening plaatste op de loglijst van de fraai verborgen cache, voer er een boot voorbij met de fraaie naam MAJOFRA. Natuurlijk weer zo'n samentrekking van 3 voornamen, bij voorbeeld MAria, JOhann en de kleine FRAnsje. Ach ja, zo zie je nog eens wat tijdens geocaching. De nieuwe kade hier in Turnhout was natuurlijk ook mooi.
BVDLC

 

6088traditional6088. lucky 2 by luc en co
SmileHier vlakbij Turnhout was ik inderdaad lucky. Een flink stuk bos lag op mij te wachten. En dat niet alleen. Na afdaling in een grappig keldertje trof ik een heuse bokaal aan.
Even een korte uitleg. Volgens de dikke Van Dale is een bokaal ofwel een kunstig versierde drinkbeker ofwel een grote kom met wijde mond. Toch bedoelt de Vlaming met bokaal gewoon een glazen pot, maar de Nederlander niet. Die ziet het als een grote gewonnen prijs, bij voorbeeld de Europa Cup.
Ik heb me dus ingebeeld een grote Cup te hebben ontdekt. Is dat lucky of niet? Dachutwel. Dank daarvoor.

 

traditional6087. Lijntje Noord by Kastelein
SmilePer ongeluk verkeerde paadje ingereden in de overtuiging dat ik goed zat. Niet dus. Of eigenlijk juist wel. Het werd bijna een drive in op deze wijze. Mijn pijltje achterna wandelend zocht ik in eerste instantie op de verkeerde locatie. Daar lag uiteraard niets. Van bomen heb ik nauwelijks verstand, dus het eerste deel van de hint ging aan mij voorbij. Van het tweede deel snap ik nog steeds niets... Gelukkig viel mijn oog toch op de juiste plek en kon ik eindelijk mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional6086. Klein Kuylen by Raffius
SmileEen nano tussen de nattigheid. Toch kon ik er gemakkelijk langsheen manoeuvreren en de piepkleine cache spotten. Even in de auto zitten loggen. Dat was wel zo gemakkelijk. En toen natuurlijk weer terugplaatsen. Al met al 4x langs de modderige ingang.
BVDLC

 

6085

traditional6085. Kievit by Speerpunt
Smile"Ome Williii, vertel nog eens van vroeger."
"Vroeger in Friesland daar had je nog kievieten. En in maart, april begonnen die vogels met eieren leggen. Wij gingen die eieren dan zoeken en dat was knap lastig, want die kievieten zijn behoorlijk slimme vogels. Hun eieren zijn namelijk vanwege de schutkleur moeilijk te ontdekken. Bovendien vliegt het broedende wijfje nooit op van het nest. Ze loopt eerst een heel eind gebukt weg van het nest en vliegt dan pas op. Het mannetje maakt ondertussen veel lawaai op een plek waar de eieren zeker niet liggen. Toch wisten wij de eieren te vinden. Ik liet ze altijd liggen, want ik ben een natuurliefhebber."
Helaas geen kievieten gezien tijdens het wandelingetje hier op de grens van Nederland en België. Wel veel andere vogels. Die ik overigens vooral hoorde vanwege hun herrie. Op een mooi plekje trof ik het typisch Belgische doosje aan. Dank daarvoor.