07-03-2009

Een event voor een beperkt aantal geocachers nabij Drunen in Brabant. Lange tijd niet meer in die buurt geweest, dus voor en vooral na het event nog wat oppakkers meegenomen.

 

traditional6084. Bromtol by Dessauer
SmileJa, ook ik heb vroeger zo'n ding gehad. Maar echt plezier heb ik er nooit uit geput. Na een paar keer ratsen kreeg je het ding aan het draaien en het zoemen en dat was het dan. Dat werd zo nu en dan herhaald, maar 't was elke keer hetzelfde. Toch een leuk idee van een kunstenaar om een megabromtol midden op een rotonde te plaatsen. Het heeft toch iets van herkenning.
BVDLC

 

6083traditional6083. Teraalsterbrug by Dessauer
SmileDe eerste poging om de micro te spotten mislukte compleet. Ik dacht alle mogelijke plekjes wel te hebben bekeken, maar vond niets. Gelukkig kreeg ik toen versterking. Uit België nog wel. Sint-Job-in-het-Goor. Daar was ik al eens geweest om te cachen. Grappig was dat zowel Polygoon als Pasjacé dezelfde plekjes als ik gingen onderzoeken. En ook zij vonden niets. Net toen we de koppen bijeen wilden steken voor een nieuwe aanpak, zag ik de locatie die we tot dusver nog onaangeroerd hadden gelaten. En wist meteen ook zeker dat dit de juiste locatie was. Hebbes! Daarna nog een hele tijd met deze aardige buitenlanders - die overigens dichter bij deze cache wonen dan ik - gezellig staan nababbelen.
BVDLC

 

traditional6082. Speelgoedmuseum by Dessauer
SmileMijn speelgoed is een GPSr. En daar wil het graag bij houden. Vroeger was mijn speelgoed een dambord, maar dat heb ik aan de wilgen gehangen, figuurlijk dan. Mijn vader had volgens mij in zijn jeugd geen speelgoed. Heb hem er nooit over gehoord. En zijn voorouders al helemaal niet. Lijkt mij meer iets voor kinderen uit die tijd met wat meer draagkrachtige ouders. En ik kom uit een arme tak.
Het museum van een afstandje bekeken. Alleen de cache gegraaid en verder maar weer. Met mijn speeltje.
BVDLC

 

6081traditional6081. St. Catharinadal by Dessauer
SmileVele jaren gelden heb ik hier in de buurt de Nonnen van de Donge ontmaagd. Die escapade startte hier. Dus het spreekwoord gaat op: de dader keert altijd terug naar de plek van de misdaad, hahaha.
Geen ontmaagding deze keer. Maar de herinnering was zoet. Dank daarvoor.

 

traditional6080. Waalwijk - St Jan by team Orteeltjes
SmileMeteen na de Hooisteeg een bezoekje gebracht aan de St Jan. Hoewel ik een notoire cultuurbarbaar ben, zag ik toch dat dit wel een bijzonder bouwsel is met opvallende kenmerken. Alleen al de klok bij voorbeeld met de opvallende cijfers. Toch heb ik mij niet al te lang staan vergapen, want er moest een micro gevonden worden. Dat lukte. Dank daarvoor.

 

6079traditional6079. Waalwijk - Hooisteeg by team Orteeltjes
SmileVormt dit steegje de basis voor de Waalwijkse schoenenindustrie? Die vaklieden die hier vroeger in het klein hun kunstige schoenen fabriceerden? Was daarom de Schoenensteeg niet een betere naam? Want dat piepkleine grasveldje voor de huizen lijkt mij weinig hooi op te leveren. Nu niet en vroeger niet.
De micro was niet moeilijk te vinden en omdat het rustig was had ik ook geen probleem met het loggen. Dank daarvoor.

 

traditional6078. Waalwijk - De Oude Toren by team Orteeltjes
SmileEenzaam wandelde ik naar de oude toren. Eh, ik bedoel, oud wandelde ik naar de eenzame toren. In de verte was een groot aantal groengehemde scouts met elkaar aan het dollen, maar gelukkig net buiten het schootsveld. Onder het toeziend oog van het puntige zielige torentje kon ik de micro gemakkelijk voorzien van mijn worteltekening. Dank daarvoor.

 

traditional6077. DK: WAALWIJK OOST 2 by Geopatra
SmileNa enkele uren lang met de cache-legger van deze cache hier in de buurt gezellig te hebben gewandeld, had ik na een korte pauze nog net puf voor een toegiftje. Dank daarvoor.

 

6076traditional6076. Drunen op kaart 1 by Team Cupido; Tommetjuh & Beedion
SmileNa een poosje vergeefs zoeken, maar eens wat logs nader bekeken en vervolgens aan de andere kant van het pad op eenvoudige wijze de micro gevonden. Mooie uitzichten hier trouwens zo op de grens van bos en wei. Mijn Delftsblauwe bolide heb ik maar niet gewaagd aan het zandpad. Leuk wandelingetje dus. Dank daarvoor.

 

traditional6075. Folly Drunen by ziedenognix
SmileJe huis oppimpen met een extra bouwsel. Liefst grappig, maar in ieder geval nutteloos. Spreekt me wel aan. Ik zou het ook meteen gaan doen, ware het niet dat ik het veel te druk heb met geocaching. En vergeet mijn twee linkerhanden niet, hahaha. Hier in Drunen staat dus ook een folly. Goed gedaan! En dank voor de cache.

 

event6074. CyberGeo mist een "bitje" by Purk and Papyrus
SmileEven voorstellen in alfabetische volgorde: Batman802, Goedweerloper, Eukeltjes, Koos de Kapper, Peerke de Zwerver, Redrocks, Wilxlii Carrotte. Dit suprateam werd samengesteld door de organisatie zelf, zijnde de Papyrus en Purk. En zo waren er ongeveer 10 suprateams deze dag die flink wat uren werden zoetgehouden in de bossen nabij Drunen in Brabant.

6074a6074b

We kregen een enveloppe met inhoud mee en benoemden Goedweerloper tot leider van het suprateam, vooral vanwege het feit dat hij de enveloppe in handen gedrukt kreeg door Purk. Terwijl ik met de handen in de zakken toekeek, bleek al snel dat ik in een intelligent team was ingedeeld, want de openingspuzzel werd in no time gekraakt. Vol goede moed konden we op weg naar het eerste wp.

6074c6074d

 

Bij wp1 troffen wij een volkomen ontredderd toetsenbord aan, dat met veel geduld en liefdevol weer in de oude staat werd gebracht. Met vereende krachten werd bovendien de letterpuzzel omgezet in bruikbare coördinaten om naar wp2 te gaan. Het toetsenbord namen wij uiteraard mee. Geen rommel in het bos achterlaten.

6074e6074f

 

Bij wp2 werden wij onmiddellijk doorverwezen naar een verversingspost, die werd bemand door de rest van de familie Papyrus. Verse drankjes en heerlijke koeken werden aangeboden. Wij hadden dit hard nodig. Dankbaar lieten wij de kleumende familie achter ons en gingen op weg naar wp3.

6074g6074h

 

Veel drukte bij wp3. Ook andere suprateams moesten op deze plek hun envelopje uit de verstopte megabox halen, benevens een voedingskabel. Langzamerhand begonnen wij te vermoeden onderweg een complete computer te moeten samenstellen. Ook het puzzeloplossen hier doormiddel van een woordzoeker ging ons goed af. Dit was ook het moment dat Koos de Kapper zich bij ons voegde. De goede man had waarschijnlijk ergens een veerpont gemist en was dus enigszins verlaat.

6074i6074j

Wp4 was een persoonlijk hoogtepunt van deze dag. Met welluidende heldere stem heb ik namelijk de opdracht hier ter plekke voorgelezen. Deze in mijn ogen onmogelijke opdracht om via een piepklein beeldschermpje een route door het bos te ontdekken, werd echter door enkele steunpilaren van onze groep feilloos uitgevoerd. Grote klasse!

6074k6074l

Een kat uit de boom kijken. Daar leek onze uitdaging bij wp5 nog het meeste op. In wezen was het een eendje uit de boom kijken, of eigenlijk een heleboel eendjes. Met scherpe ogen en verrekijkers werd de klus geklaard en konden wij op weg via een laatste tussenpunt naar het laatste wp voor de eindlocatie.

6074m6074n

Dankzij subtiel voetenwerk van Goedweerloper werd bij wp6 een flinke munitiekist uit de klei getrokken en kon de laatste opdracht worden uitgevoerd. Helaas de enige keer dat het een beetje misging. Uiteindelijk bleek Peerke de Zwerver het slimst door het doolhof vanaf de achterkant te benaderen, de plek waar de kaas lag. Toen zaten we goed.

6074o6074p

 

De eindlocatie bleek midden in een café te liggen. Dat had we natuurlijk kunnen weten. We hebben hier te doen met Brabanders, nietwaar? Purk wachtte ons op met een laatste opdracht. De ontbrekende delen van een computer moesten we aankoppelen, niet genoteerde codes invoeren en hoepla daar verscheen ons event-certificaat. Eentje(!) om nog lang te koesteren.

6074q6074r

Heel veel dank voor alle inspanningen die de organisatie zich getroost heeft voor dit geslaagde en zeer origineel uitgevoerde event!

 

mystery6073. Historie in en om Waalwijk: Het raadsel van Sprang by Team Glenn en Maik
SmileAlvorens ik de micro kon gaan spotten, moest ik eerst een dubbele moord tot klaarheid brengen. Normaal gezien zijn moorden niet mijn hobby, maar voor deze ene keer heb ik mij eraan bezondigd. Het gaat daarbij altijd om de details en ondanks mijn gebrek aan oog daarvoor, lepelde ik probleemloos de oplossing uit een artikel dat ik ontdekte via een zoekmachine, in dit geval dus een moordmachine.
Zo kon ik vandaag de plek van de misdaad met eigen ogen aanschouwen. Gruwelijk! Toch bedankt.

 

traditional6072. Waalwijk - Jan de Rooij by team orteeltjes
6071
SmileOorlogsmonumenten blijven boeien. Mij in ieder geval wel. Een gruwelijke truc van de Duitsers om mensen te vermoorden als iemand zich niet aangeeft. Een duivels dilemma. Overigens nog een wonder dat de bewoners van de boerderij vrijgelaten werden nadat Jan de Rooij zich had aangegeven. Voor hetzelfde geld waren ze op transport gesteld naar een onzekere toekomst. De radiozender werd immers in hun boerderij ontdekt.
BVDLC

 

traditional6071. 135 Spoorbielzen by Orteeltjes
SmileOmdat ik tellen leuk vind, ben ik al hardop tellende van spoorbiels naar spoorbiels gehuppeld en ik kan mededelen dat het genoemde aantal precies klopt. Bij een temperatuurtje van precies 0 graden was dit bovendien een uitstekende manier om warm te blijven.
Het witte landschap om mij heen plus de rust op dit vroege zaterdagochtenduur maakte deze exercitie tot een heerlijke ervaring. Dank daarvoor.