02-03-2009

Mooi weertje op maandagmiddag, dus even daarvan profiteren. Naar Wassenaar waar 2 interessante caches lagen te wachten.


traditional6068. Green Mountain by Rory, Jamie, Ed, Roger
6068SmileMeijendel, het duingebied nabij Wassenaar, dat ken ik nog van voor de geocache-revolutie. Maar het parkeren is nu wel veranderd, zodat de pannenkoekboerderij niet meer in beeld komt. Is dat wel goed voor de commercie? Trouwens ook geocachend heb ik al meermalen in deze buurt vertoefd.
Nu moest er een groene berg gevonden worden. Via veel zig en zag struinen is dat gelukt. Maar als je daar bent, dan ben je er nog niet. Er moest nog een cache gespot worden en dat bleek flink lastig. Vooral vanwege het zogenaamde opschot. Dat zat mij behoorlijk hinderlijk in de weg en het prikte bovendien. Ik snap niet waar dat voor nodig heb. Ik ben zeer plantvriendelijk van aard. Desondanks ben ik tot bloedens toe verwond geraakt. Enerzijds door niet goed uitkijken, anderzijds door het een keertje verliezen van het evenwicht op de helling. Uiteindelijk werd het doosje gespot en begreep ik niet dat ik zolang had moeten zoeken. Voortaan ga ik meteen op de goede plek kijken. Dat lijkt mij een goed voornemen.
BVDLC

 

6067multi6067. Eigen Jagt Prins Frederik by Naaktslakkies
SmileOok ik jaag graag. Dat moge bekend zijn. Lekker al die mooie dieren neerknallen of uit de lucht schieten. Wanneer is de volgende jachtpartij? Schrijf mij maar vast in. Jammer dat ik niet in de 19e eeuw leefde, toen deze sport nog volop werd beoefend en de Partij voor de Dieren nog niet bestond. Maar ik dwaal helemaal af. Sorry daarvoor.
Ik bevond mij nu dus in een uithoek van het voormalige jachtgebied van een of andere Oranje-prins uit genoemde eeuw. Ik trof er alleen een dame met hondje die beide snel klaar waren met waar ze voor kwamen.
Zoals gebruikelijk bij de Naaktslakkies trof ik een merkwaardige creatie aan en ben er nog niet uit wie van hen beide voor deze schepping verantwoordelijk is. Daar kom ik nog wel eens achter. In ieder geval weer bedankt daarvoor.