28-02-2009

Een traditional en een multi in het Westland. Gelukkig kon ik geheel onverwacht in de ochtend liefst 3 puzzelcaches oplossen die er in de buurt lagen. Werd het toch nog een hele middag geocachen.


multi6045. Polanen Park by dijk6jes
6045SmileOp de foto bij de beschrijving kun je een prachtig stuk bos zien in de noordoost hoek van het grote terrein. Daar is onlangs een horde tanks doorheen gereden. Niks geen bos meer. Het was de enige dissonant in de achtvormige rondwandeling die ik hier over het terrein van de zorginstelling mocht maken.
Bij waypoint twee stond een bewoner over het water te kijken naar 4 mannetje meerkoeten die schijnbaar een prachtige dans opvoerden, maar in werkelijkheid elkaar op leven en dood aan het bevechten waren. Spectaculair was het wel. De bewoner mompelde voortdurend: jaja jaja. Ik heb mij vlug op de aanwijzing geworpen en ook toen hij dat zag, mompelde hij: jaja jaja. Ik heb dat van harte beaamd en ben verder gewandeld.
Zo hopte ik van wp naar wp en ondervond geen problemen. Alleen bij wp7 moest ik echt aan de bak en merkte dat ik toch wel vroeg in het jaar op pad was voor mijn doen. Anders gezegd: ik verrekte van de kou. Gelukkig kon ik daarna weer een stuk flink doorstappen en ook bij de cache was het hard werken geblazen. Zo kwam het toch allemaal goed met me en helemaal nu ik nagenietend lekker bij de warme kachel deze log zit te schrijven.
Dank voor de mooie cache.

 

6044mystery6044. Zwarte Hoek by rvanbeusichem
SmileHoe krijg je het als volwassene voor elkaar om een kind zwaar aan het huilen te maken en vervolgens een ander kind de schuld te geven? In het speeltuintje te Monster in de buurt van de stash area constateerde ik dit opmerkelijke voorval. Het kwam mij overigens allemaal prima uit, want de aandacht ging duidelijk niet uit naar mij en zo kon ik na het grijpen van de kleine cache mijn worteltekening in alle rust plaatsen.
Het oplossen van de puzzel ging opmerkelijk snel voor mijn doen. Bij het zien van de plaatjes dacht ik onmiddellijk te doen te hebben met een fraai staaltje natuurlijke speling, namelijk een cel die zich deelde, die deling zelf teniet deed, maar vervolgens toch weer zich deelde. Typisch twijfelgeval dus. Ikzelf twijfelde niet omdat ik begreep dat de som meer is dan de delen. Met die som kon ik op stap met het reeds vermelde resultaat. Dank daarvoor.

 

mystery6043. UGL by parreg
6043SmileAls het om alcohol gaat, ben ik niet thuis. Het enige bier dat ik drink is malt bier. Ik vind alcohol niet lekker, ik word er beroerd en suf van, nog vóór ik dronken word. Meestal al na één slok. Al heel lang geleden heb ik dat geconstateerd en vervolgens niet meer geprobeerd of het nog steeds het geval is.
Tijd dus voor een test. Een wijntje dan maar. Geen idee hoe ik er aan kom, maar in mijn keukenkastje staat een fles Prosecco di Valdobbiadene. 11%. Met knalkurk. Plop! Eén glaasje dan! Proost! Hmm, lekker is anders...
Nu even over de cache. Na het oplossen van de relatief makkelijke puzzel werd tijd om naar Hoek van Holland te rijden om daar hahahaha, eeeh de cache te graaien. Dat viel helemaal niet mee buuuuh, want ik reed het verkeerde straatje in en moest dwars door de struiken, of was het bwwww door de en er liepen ook allemaal honden en ik begin nu een beetje als Barny te schrijven merk ik.. Nou vooruit dan, nog een slokje om het af te leren... En toen zag ik een grwwwte bwwwwm en toen haddn we de cahce snel gefonden. Effe de wrrrrteltnnnning zettttn en klrrrr is ie. Dnnnk vvvrrr dmmmmoie kesjjjjjjjjjjjjj.... Zzzzzzzzzz.....

 

6042traditional6042. De Pijp by parreg
SmileAls je van de verkeerde kant komt aangereden, rook je een zware pijp hier in Hoek van Holland. Weg opgebroken, dus een extra lange wandeling. Geen punt. Wel een punt op 100 meter van de cache, waar de pijp zich overduidelijk aftekende. Hoe daar te komen? Ik heb besloten tot een shortcut, waarbij geschuifeld en gekropen moest worden langs diezelfde pijp. Maar het sneed wel lekker af. Na het plaatsen van mijn worteltekening toch maar gekozen voor de lange omweg. Het was nog vroeg in de middag.
BVDLC

 

mystery6041. Polder by rvanbeusichem
SmileHet oplossen van de puzzels. De tweede was een (kippen)eitje. Niks geen ingewikkeld gedoe. Ik heb gewoon maar wat gegokt en dat bleek correct. Gevoel voor getallen, heet dat. Over de eerste puzzel hoef ik het helemaal niet te hebben. Dat antwoord weet ik al sinds mijn geboortedag. En dat beantwoordt meteen de vraag waarom ik zo'n groot gevoel voor getallen heb. Mijn hele werkzame leven trouwens met getallen gestoeid en ik vond het altijd prachtig.
Met de antwoorden kon ik de polder in om een visstekkie van de cache-legger te ontdekken. Dat is prima gelukt. Dank daarvoor.