25-02-2009

's Morgens door MacOZ58 uitgenodigd om in de middag samen te gaan geocachen. Natuurlijk! Het werden een traditional in Overschie en een multi in Zoetermeer.


multi6032. In de Ban van de Balij by Wii-Search
6032SmileZowel MacOZ58 als ik hadden al heel lang geleden de boeken van ‘In de ban van de ring' gelezen, maar het bleek voldoende om de tocht hier in de wildernis van Zoetermeer succesvol af te leggen. Onderweg nauwelijks trollen, elfen of hobbits tegengekomen. Wel veel vrouwen met hondjes, maar voor zover ik mij herinner kwamen die niet voor in de boeken van Tolkien.
Onderweg troffen wij een paaltjesuitzetter met oranje hesje afkomstig uit de Betuwe die een voor mij onduidelijk verhaal hield over afwateringsgreppels met grotere diepte dan 60 centimeter. MacOZ58 snapte het wel had ik de indruk. Ik deed daarom maar een flinke duit in de zak door op te merken, dat het gebied hier flink diep onder de zeespiegel lag en ik kon merken dat ik door die opmerking steeg in hun achting.
Hoewel ik mijn metgezel beschouw als een kei in tellen en rekenen, bleek bij het zoeken naar de cache, dat wij behoorlijk fout stonden te struinen. Door eens wat logs beter te bekijken, bleek dat bij het begin van de tocht Frodo op een wel heel bijzondere manier moet zijn afgedaald. Wij deden het hem niet na en kwamen dus op een ander aantal stappen van de afdaling. Door een ander aantal in de formule te stoppen, kwamen we op een plausibeler plek uit en vonden daar de fraaie creatie. Dank daarvoor.

 

6031

traditional6031. Aan de Schie. by Bankstel
SmileIn de herhaling was het nu wel raak. Gisteren overdag vergeefs gezocht en gisteravond was ik live via de gsm getuige van een gouden vondst door fscheerhoorn. Vanmorgen belde MacOZ58 mij of ik zin had samen met hem deze cache aan de Schie in Overschie te graaien. Natuurlijk! Ik wist precies waar te zoeken en liet het pakken aan MacOZ58 over. Wel hadden we beide een flinke afwijking, al ontkende MacOZ58 hevig dat hij een afwijking had, ondanks het feit dat ik het duidelijk op zijn GPSr zag. Of was het kwestie van spraakverwarring?
Nu lees ik in de beschrijving dat de cache-legger de coördinaten heeft aangepast. Heel verstandig.
BVDLC