24-02-2009

Een mooie zonnige februari-dag. Even rondtoeren in het Westland leverde behalve leuke caches ook een gezellige avondmaaltijd op.

 

multi6030. Even vanaf de Bank! by De Riempjes
SmileUiteindelijk belandde ik OP de bank. En nog wel bij de Riempjes thuis in ‘s Gravenzande. Daar ging wel het een en ander aan vooraf. Om te beginnen stond ik op het gegeven startpunt vrij dom om me heen te kijken. Nergens een richtingwijzer te zien. En zonder dat ding houdt het gewoon op. Na wat ronddrentelen dus maar weer in de Delftsblauwe bolide gestapt en een eind verderop gelukkig het juiste startpunt gevonden. Het tellen en rekenen bracht mij twijfels, zodat ik besloot niet te wandelen, maar met de bolide mijn geluk te beproeven.
Dat lukte weliswaar, maar niet 1-2-3. Waarschijnlijk toch niet helemaal goed gerekend, want ik vond niets, zelfs geen geschikt plekje voor een nano. Daarom maar even helpdesk Biertje gebeld, maar die had blijkbaar vakantie. Toen Koos de Kapper gebeld die altijd bereikbaar is, waarschijnlijk omdat hij altijd vakantie heeft, behalve dan als de veerboot in de vaart is. Hij wist me te vertellen dat ik in de buurt zat en via een subtiele hint leidde hij mij naar de juiste plek. Opluchting. De klus was geklaard.
6030Niet dus. Ondanks het feit dat ik dagelijks in mijn krachthonk al mijn spieren tot het uiterste inspan, kreeg ik de vermaledijde nano niet open. Daarom hulp gezocht. Niet ver van de cache-plek zag ik een woning annex bloemenbedrijf en veel auto's geparkeerd. Daar werd dus hard gewerkt, veronderstelde ik, door vooral kerels met stevige knuisten en eventueel met hulpgereedschap. Niet dus. Er was een feestje gaande van louter vrouwen, niet gespierd en ook geen tangetjes bij de hand. Wat een teleurstelling.
Toen de cache-legger zelf maar gebeld. Die bood aan zelf te komen en gereedschap mee te brengen. Hoera voor de Riempjes. Zo zou het toch goed komen. Even later bleek het meegebrachte gereedschap niet eens nodig. Met een krachtige impuls draaide de man de nano probleemloos open. Conclusie: ik moet nog harder trainen op mijn handkracht. Om mij te troosten kreeg ik het aanbod met hem mee te gaan naar huis en er samen met het hele gezin de avondmaaltijd mee te genieten. Maar al te graag.
Zo maakte ik kennis met Linda, Nynke en Renske. Maaike kende ik al, omdat ze samen met haar vader al eens bij mij op bezoek was. Er werd heerlijk en gezellig gegeten. Er werd over van alles gebabbeld. Een beter besluit van een mooie cache-dag kun je je niet wensen. Hartelijk dank daarvoor.

 

traditional6029. Eerst Erwtje 197 by dijk6jes
SmileAfgelopen zondag pakte ik mijn eerste erwtje. Dit was dus de tweede. Dat er nog vele mogen volgen op mooie plekjes. Deze plek kende ik al, omdat ik hier in Ter Heijde al vele malen gepasseerd ben.
BVDLC

Voor niet-ingewijden:

In de provincie Groningen heeft op 18 oktober 2008 in Sellingen het Snert-Event 2008 plaatsgevonden. Bij een Bonus Cache tijdens dit Event waren micro's met een nummer die als zaailing meegenomen mochten worden het land in. Geocachers die tijdens dit Event de Bonuscache logden konden één (of meer) van de 250 Erwtjes meenemen om als nieuwe afzonderlijke cache geplaatst te worden.

Op de site van het Snert-Event is een overzichtje waar en door wie alle Erwtjes zijn geplaatst.


6028traditional6028. Even vanaf de Bank 2 by De Riempjes
SmileOp de stash area ontmoette ik twee andere schatzoekers die ik nog niet kende: zoekhout en Gekko's. Zij liepen al een poosje te zoeken. Met meer geluk dan wijsheid liep ik pardoes recht op de fraai verborgen cache af en konden we gezamenlijk gaan loggen.
Bij het betreden van het Prinsenbos ging er flink wat herkenning door me heen, want hier was ik in het verleden al een paar maal geweest voor een cache genaamd Waternimf. Mooi parkje rond het meertje. In de speeltuin was het flink druk vandaag met het zonnige weer.
BVDLC


traditional6027. Zomaar een leuk plekje. by Keske27
SmileOoit ben ik wel eens met Keske27 op zoek geweest naar leuke plekjes om caches te verstoppen in het Westland. Dat was lastig. Nu blijkt Kees toch een mooi plekje te hebben ontdekt. Klasse Kees! Het bankje heb ik links laten liggen. Met dit weer moet je ofwel in beweging blijven, ofwel in je lekkere warme auto rijden, ofwel thuis bij de lekker warme kachel zitten.
BVDLC