22-02-2009

Op zondag erop uit. Vroeg op weg in de hoop op net zulk mooi weer als zaterdag. Helaas. Zuidelijk van Rotterdam in Zwijndrecht en Barendrecht actief geweest. Om 4 uur 's middags had ik het wel gezien.


6026traditional6026. Portland by t'Bankstel
SmileMeteen toen ik stopte op de met vrachtwagens volgeladen parkeerplaats naast de A15, zag ik twee mannen gezellig aan de picknicktafel zitten. Dat moesten wel geocachers zijn. Niemand anders overweegt namelijk in zulk koud weer zo'n actie, tenzij je de Iceman zelf bent. Naderbij gekomen herkenden ze in mij ook onmiddellijk een geocacher en boden spontaan de cache aan mij aan om te loggen. Dat heb ik uiteraard gedaan. Hoewel de heren mij volbloed Hollands leken, waren hun teamnamen klinkend Japans: ippons en APBonsai.
Ze wezen nog even waar ik de micro weer mocht terugleggen en verdwenen naar hun auto die ergens tussen de vele vrachtauto's was verborgen. Ook mijn Delftsblauwe bolide mocht ik daarna ergens terugvinden.
BVDLC

 

 

6025traditional6025. Erwtje 115 by delta123
SmileMijn eerste erwtje! Lang geleden trouwens dat snert bij mij op het menu stond. Overigens ben ik altijd nogal voorzichtig om snert te eten vanwege een gebeurtenis lang geleden in het dorp Langezwaag. Mijn oom was daar voorzitter van de gymnastiekvereniging en ze wilden op zekere dag via een clubactie geld inzamelen. De actie bestond uit het massaal deur aan deur verkopen van door de club gekookte snert. Het hele dorp deed mee en werd vervolgens doodziek! Ook gezellig meeetende huisdieren ontkwamen niet aan de massale ellende.
Hier onder de rook van Smitshoek ging het gelukkig slechts om één erwtje dat ik na een leuk wandelingetje in ongeschonden staat mocht aantreffen. Dank daarvoor. Op de stash plek werd ik wel langdurig besnuffeld door een pitbullachtig wezen, maar volgens zijn bazinnetje kwam dat doordat ie jong was en dus nog goede manieren moest leren.

 

 

traditional6024. CNL: Inky by Han, Dave & Fayola

SmileHet moge bekend zijn dat Lady Cachetta - mijn dochter - uiterlijk wel wat lijkt op Inky. Bovendien erg sportief maar dan met schaatsen en skeeleren. Reden genoeg om deze cache dus uit de voortuin te plukken van het naar Inge de Bruijn genoemde zwembad in Barendrecht. Dat ging erg gemakkelijk want de canister lag tamelijk bloot aan de oppervlakte. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik hem wat beter weggestopt.
BVDLC

6024a6024b

traditional6023. CNL: Vreemde planten en gevallen wolken by Han, Ralph, Dave & Fayola
SmileTamelijk druk hier op zondagmiddag in het kinderspeeltuintje in Barendrecht. Bij de vreemde plantjes was het gelukkig rustig, zodat ik op mijn gemak mijn worteltekening kon plaatsen. Vlak voor mij was Papyrus gepasseerd.
BVDLC

 

6022traditional6022. CNL: Gaatkensoogse Pont by Han, Dave & Fayola
SmileHumor in Barendrecht! Een echte pont! Ik heb alles goed bekeken en geconstateerd dat het concept best nog meer verbreid kan worden, ook hier in Delft. Het vinden van de micro was op zich niet lastig, het terugplaatsen ook niet, maar het noteren van de bonusaanwijzing wel. Dat heb ik in mijn enthousiasme glad vergeten! Als de bonus er ooit komt, moet ik dus nog even terug. Geen probleem.
BVDLC

 

traditional6021. CNL: Gaatkensplas by Han, Dave & Fayola
SmileWandelingetje langs een recreatieplas te Barendrecht. Best wel leuk aangelegd met die metalen aanlegsteigers. Ook handig als honden op je afstuiven. Ze wagen zich namelijk niet op die rand. En zelf heb je het gevoel dat je over het water wandelt, hetgeen ook min of meer het geval is. De tekst van de beschrijving lezende was ik nog even bang voor een lastige klus, maar gelukkig viel mijn adelaarsoog vrij snel op een relevant detail en kon er weer een mooie worteltekening geplaatst worden. Dank daarvoor.

 

6020multi6020. Het rondje van Kees by Kranenburg
SmileMet de toenmalige winnende tijden van Kees Verkerk, zou hij nu in 2009 bij de dames schaatssters zelfs niet aanmerking komen om mee te doen. Natuurlijk zijn de omstandigheden en het materiaal daar grotendeels de oorzaak van, dat weet ik ook wel. Destijds heb ik altijd vol enthousiasme zijn verrichtingen gevolgd.
Leuk om nu zijn rondje te wandelen hier in Puttershoek. Ik dacht eerst een rondje om de ijsbaan te gaan lopen, maar de cache-legger had een groter rondje bedacht, namelijk rond een grote net ingezaaide akker. Ook mooi, maar een tijd van 30 à 40 seconden voor dit rondje zat er natuurlijk niet in. Ik heb de 2 kilometer rustig wandelend afgelegd en op de vermoede plek de fraai verborgen cache aangetroffen. Dank daarvoor.

 

 

mystery6019. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien BONUS by Mharst
SmileNadat ik alle hoeken van dit stadje had bezocht, zat ik met de handen in het haar, want de gegevens voor de BONUS had ik niet bij me. Dus mijn hulplijntjesbestand aangesproken. Daarvan kreeg ik Biertje wel aan de lijn, maar hij zat niet achter een pc en dus had ik niets aan hem. Pyne, Belbor en Fscheerhoorn namen niet op. Pentagram gelukkig wel. Ondanks de carnavalperikelen daar in Oeteldonk wist hij me toch te helpen aan de gevraagde formule en dankbaar kon ik die vullen met mijn hoekgegevens. Na een leuk wandelingetje op een geheel andere plek in Zwijndrecht zag ik het licht en kon zo de BONUS binnenhalen. Dank daarvoor.

6018

 

traditional6018. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien 4 by Mharst
SmileHier heb ik de vierde hoek van Zwijndrecht gezien.
Rond het houtblok groeide geen springbalsemien.
Ik liep daar driftig te zoeken
In alle gaten en hoeken
En dat was best wel superheterodyn.

 

traditional6017. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien 3 by Mharst
SmileHier heb ik de derde hoek van Zwijndrecht gezien
Aan het eind van een lange spoorlien.
Een routineonderzoek
Toonde mij de juiste hoek
Vlak naast een soundmachine.

 

 

6015traditional6016. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien 2 by Mharst
SmileHier heb ik de tweede hoek van Zwijndrecht gezien.
Het was er een beetje te rustig misschien.
Dus maar snel een bezoekje
Aan een vergeten hoekje.
En absoluut niet clandestien.

 

traditional6015. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien 1 by Mharst
SmileHier heb ik de eerste hoek van Zwijndrecht gezien.
Onder het lustig zingen van een evergreen:
"Mijn hoed die heeft drie hoeken"
Liep ik een micro te zoeken.
En vond die nog bovendien.

 

 

6014traditional6014. Swindregt: Het Pietermankerkje by cachingpol
SmileOp zondagochtend gaan mensen ter kerke. Ook hier in Zwijndrecht. Dat maakte het lastig om mijn werk te verrichten. Behalve vriendelijk groeten kon ik weinig anders doen dan wachten tot iedereen binnen was. Om ongeveer half tien was het mijn tijd. Nog een enkele zich haastende laatkomer en daar ging ik. Vooral door de knieën. Maar o,o,o die rug. Bijna had ik het opgegeven, toen een laatste diepe kniebuiging het geheim prijsgaf. Terwijl het orgel op de achtergrond speelde, kon ik vreugdevol mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional6013. Voor een VOR by Team Sweetlake
SmileDaar stond ik dan voor de VOR. In de buurt van vliegveld Zestienhoven. Op een miezerige en nog koude zondagochtend. Van het technische verhaal van de werking van het indrukwekkende ronde geval heb ik helaas niet veel begrepen, maar het opdiepen van een cache kun je rustig aan mij overlaten. En dat gebeurde. Dank daarvoor.