25-10-2008

Cachen in het Gooi. Altijd een bijzondere ervaring, vooral het kilometerslange zandpad waar ik per ongeluk met mijn bolide verzeild raakte. En dat ik daarna nog enkele keren per fiets heb bedwongen.

 

multi5969. A1 mini Gooimeer by WijZijnSnelweg

5969SmileGuur windje langs het Gooimeer. Maar nog wel een heerlijk zonnetje. Op mijn karmozijnrode vouwfietsje heb ik als afsluiting van een dagje cachen in het Gooi dit rondje om en door de golfbaan gepeddeld. Daar was het trouwens flink druk. Ik heb nog een poos staan kijken bij het afslag oefenen. Er stonden zeker 20 mensen rotsgewijs met veel enthousiasme de balletjes de grote vijver in te hengsten. De meeste konden er overigens geen hout van en stonden bij elke misgeslagen bal zich psychologisch op de meest vreemde manieren te excuseren. Wie duikt trouwens die duizenden balletjes weer op uit het water? Nadat ik weer verder fietste daarbij hoofdschuddend vanwege het zien van zo'n domme hobby, richtte ik mij weer op mijn core business: het zoeken van doosjes e.d.

Geen idee wat de cache-legger bij wp4 bedoelde. Gelukkig kon ik goed raden naar het juiste antwoord. Ook wp7 leidde tot de gebruikelijke appelachtige uitdrukking op mijn door het leven getekende fotogenieke gelaat. Toch bracht mij dat niet echt van de wijs, want in goede antwoorden gokken ben ik een verrassend genie. Zo kon het gebeuren, dat ik aan het eind van de rit probleemloos, moeiteloos en achteloos de cache van zijn plekje kon rukken en na het plaatsen van mijn worteltekening weer terug kon plaatsen.

BVDLC

 

5968traditional5968. [GME2008] Ronduit Jammer by Pallas Athene

Smile"Is dat ook een TomTom? Goede kwaliteit fietsje zeker, hè, die Batavus?"

Vier mensen uit de geparkeerde auto naast mij vielen van de ene verbazing in de andere bij het aanschouwen van mijn voorbereidingen voor deze cache. Je snapt het al: de belangstelling gold mijn karmozijnrode vouwfietsje en de daarop bevestigde GPSr. De chauffeur van het gezelschap had ook TomTom in de auto, maar snapte het niet helemaal. Hij was zeer geïnteresseerd in een korte verhandeling daaromtrent mijnerzijds. Maar toen moest het viertal verder. Tsja, zo wordt het nooit wat, natuurlijk.

Ik ben toen opgestapt om een kilometertje verderop een fraai verborgen cache te graaien. Het weggetje langs fort Ronduit kende ik al van eerdere bezoeken, o.a. van een stukje marathon-training in 2002 vanuit Almere, waarbij ik begeleid werd door de fietsende coach 8bg, die toen nog gewoon Menno heette, want pas in 2003 heeft hij geocaching ontdekt. De hobby die mij hier vandaag vlakbij de A1 bracht. Met plezier mijn worteltekening geplaatst en hetzelfde weggetje terug.

BVDLC

5967

traditional5967. [GME2008] Oud Naerden by Pallas Athene

SmileMijn plannetje om deze cache even te graaien tijdens die andere multi-cache, was mij helemaal ontschoten. Dus nogmaals op het fietsje die kant op. Tot aan het hek. Daarna keurig zoals gevraagd op het bordje, met de fiets aan de hand het laatste stukje. Onderweg kwamen me twee mensen tegemoet die vriendelijk groetten en waarbij de man struikelde, maar niet viel. Waarschijnlijk een onzichtbare tak onder het dikke pak gevallen beukenbladeren. Toen ik even verderop om 13.58 de fraai verborgen cache vond, zag ik een log van het team Biegstra. Gelogd om 14.05!! Deze cachers zijn blijkbaar hun tijd vooruit, hahaha!

BVDLC

 

 

 

 

5966multi5966. [GME2008] PrACHTig Naarden by Pallas Athene

SmileDat het hier prachtig is, is buiten kijf. Dus mocht deze multi niet ontbreken op mijn strooptocht door het Gooi. Om mijn voetjes te ontzien, heb ik gekozen voor een fietstocht. Bandjes van mijn karmozijnrode vouwfietsje stevig opgepompt en peddelen maar.

Onderweg menig probleem. Toch kwam alles goed.

Probleem 1 was bij wp3. Strikvraag? Ik had geen idee. Maar eens wat voorbijgangers aangeschoten. Heel verrassend dat een dame van het gezelschap een goed antwoord gaf, al was het niet wat de cache-legster bedoelde. Dat zag ik 20 meter verderop. Heel leuk!

Probleem 2 was kwalijker. Even de beschrijving niet goed genoeg gelezen en dus na wp5 niet landinwaarts gegaan, maar gewoon weer terug. Onderweg moest ik linksaf naar wp6, doch er kwam maar geen pad linksaf. Uiteindelijk heb ik wp6 maar laten zitten en het antwoord (goed) gegokt.

Probleem 3 was bij wp8 met de vraag over de wandelroute. Ik snapte er niets van. Ook hier het antwoord maar gegokt. Tot ik 20 meter verderop (alweer...) begreep wat de cache-legster bedoelde.

Zo kreeg ik toch de juiste coördinaten te pakken en daarmee ook de fraai verborgen cache. Prachtige fietstocht gehad. Dank daarvoor.

Uit: TB

 

traditional5965. Stuivend Zand by JPenM

SmileVochtig zand stuift niet. Daarom klopte de titel van de cache niet tijdens mijn wandelingetje erheen. Helemaal niet erg. Het zonnetje scheen wel helder schoon en zo was het een genoegen dit gebied in het Gooi nabij Huizen te betreden.

BVDLC

 

5964mystery5964. [GME2006] Papa Zulu Cache by geopeter

SmileVia de Carrotte-zig-zag-methode lang geleden de puzzel opgelost. Pappa Zulu kan tevreden zijn. Het is helemaal gelukt. Vandaag even scoren tijdens de markt in het oude Naarden. Terwijl veel mensen op jacht gingen naar koopjes, ging ik op jacht naar de cache. Die bleek op een in mijn ogen linke plek te zijn verborgen. Een wonder dat ie daar al zo lang is blijven liggen. Of ben ik een zwartkijker? Dat kleurt overigens goed bij Papa Zulu. Toch?

BVDLC

 

traditional5963. Grens van Hilversum 3 by Ameland

SmileDuidelijke grens! Tenminste zo lijkt het met die stuwwal. Maar heeft men er nooit bij stilgestaan dat radiosignalen zich daar niets van aantrekken? Sterker nog: Hilversum 3 kun je in het hele land beluisteren en zelfs nog een stuk daarbuiten! Overigens is de titel ook niet goed, want al sinds 1985 is de naam veranderd. Eerst in Radio 3 en in 1994 3FM. Of snap ik het allemaal niet?!

Natuurlijk wel bedankt voor de mooie cache.

 

traditional5962. De Begroeide Drie by TeamBram&Bram

SmileVoordat ik de cache kon graaien moest ik enkele obstakels overwinnen. Ten eerste hadden ze willekeurig wat straten in deze wijk van Hilversum opgebroken. Daar raakt mijn arme TomTom helemaal van van streek. Via veel ziggen, zaggen, keren, terugrijden, met daaraan gepaard veel stevig taalgebruik, is het mij gelukt mijn Delftsblauwe bolide in de buurt van de cache te parkeren. Het tweede obstakel vormde de aanwezigheid van ergernis nummer één op allerlei toplijsten. Met veel omzichtigheid kon ik toch niet voorkomen dat ik in mijn enthousiasme om de fraai verborgen cache te graaien, een stap op de verkeerde plek heb gezet. Dat merkte ik vooral bij het weer verder rijden. De odeur was niet te harden. Maar ja, dat is ook geocachen.

BVDLC

 

5961traditional5961. Hillywood - Center by Wandelende Takken

SmileSlim als ik ben op zaterdagochtend heel vroeg - bij het krieken - de binnenstad van Hilversum ingereden. Want daar moet je zijn bij deze cache. Na wat rondrijden mijn Delftsblauwe bolide kunnen parkeren op ongeveer 200 meter bij het grote pand van een kapper. Het personeel was al aanwezig en bereidde zich voor op een drukke dag. Ze hadden geen oog voor mij. Logisch, want onder mijn dikke blauwe pet bevindt zich een vrij kale schedel.

Even de benen gestrekt en via de muziektent naar de cache-plek gewandeld. De micro liet zich gewillig vinden.

BVDLC