22-10-2008

Van Stompwijk via Zoetermeer naar Pijnacker. Prachtig zonnig weer, vooral tijdens het fietstochtje rond Stompwijk.

 

multi5959. Rotondes in Pijnacker by Rijnvis

SmileAan niets was te merken dat deze snelgroeiende plaats onlangs 15 miljoen Euro door de neus is geboord. Dat het dorp stikt van de rotondes, was mij al bekend. Zelfs al van vorige caches. De cache-legger had er vier uitgezocht die flink ver van elkaar lagen. Daarom mijn Delftsblauwe bolide ingezet om mij te verplaatsen en op elke cache-rotonde een ererondje te draaien. Ik ben begonnen bij rotonde nummer 4, omdat de cache Handdruk daar het dichtstbij is. Na enig speurwerk werd mij duidelijk wat ik zocht en kon het feest beginnen. Bij rotonde 1 had ik ongeveer 20 meter afwijking, zodat ik niet onmiddellijk bingo had. Bijna had ik alle verkeer op de rotonde stilgezet, om op mijn gemak alles af te struinen. Gelukkig voor de bestuurders vond ik toch het gezochte en mochten ze verder rijden.

Op de cache-locatie inderdaad geen kunst. Na enig zoeken lag er in de buurt wel een micro. Dank daarvoor.

 

5958traditional5958. De Handdruk by Rijnvis

SmileHier kwam mijn frustie cache-verleden me goed van pas. Wijs geworden door deze harde praktijklessen had ik het doosje vrij snel te pakken. Het beeldje hier in een woonwijk van het altijd procreatieve Pijnacker natuurlijk nog even goed bekeken, zodat ook mijn barbaarse kunstbehoefte werd bevredigd. Dank daarvoor.

 

multi5957. De Zoetermeerse Werven by TeamKroket

SmileDe Aziëlaan in Zoetermeer ligt op de schop. Toen ik een paar dagen geleden hier was, lukte het me niet binnen redelijke tijd om de Werven te bereiken. Daarom vandaag nogmaals vanaf de andere kant geprobeerd en het lukte.

Toch moest ik eerst gebruik maken van helpdesk Biertje omdat een essentieel deel van de beschrijving niet in mijn pda was overgebracht. Gelukkig kent het geduld van deze kilocacher (al bijna 2 kilo) geen grenzen en uiterst behulpzaam en met veel inlevingsvermogen werden de ontbrekende formules bijzonder helder aan mij doorgegeven.

Toen kon ik echt op weg. Best een leuk wijkje, merkte ik onderweg, vooral daar langs het water. Ergens bij een wit hekje nog even naar binnen gegluurd, maar niemand gezien. Soepel van wp naar wp bereikte ik de stash area waar ik zeer positief werd verrast met de aanwezige cache-constructie. Erg mooi! Dank daarvoor.

 

5956multi5956. Rondom Stompwijk by Naaktslakkies

SmileDe vlag dekt hier precies de lading. What you see is what you get. En dat is een rondje om het dorp Stompwijk. Eenvoudige way-points, dus een zorgeloos rondje. Heerlijk. Na één kilometertje hield een dame mij aan en vroeg of ik wist welk type roofvogel daarginds zat te zitten. Helaas moest ik haar teleurstellen. Na enige conversatie bleek zij een collega te zijn van de bekende cache-legster Ravje en dus bekend met mijn hobby.

Bij één der volgende way-points heb ik vrijwillig aangeboden aan de bekende cache-legger Biertje om een cache controle te houden. Helaas kon ik het ding niet 1-2-3 spotten en omdat zoals wel vaker hier lastige dreuzels opdoken, heb ik hem maar laten zitten. De cache bedoel ik.

En voort peddelde ik op het genoeglijke rondje totdat ik uiteindelijk de eindberekening mocht maken. In eerste instantie viel de cache-locatie midden in een weiland, zodat ik hier en daar wat moest aanpassen in de cijfertjes. Toen zag het er beter uit. Van verre werd ik begroet door een lief aaibaar hondje. Na voldoende aandacht te hebben gegeven aan het waakzame dier was het tijd voor de ontdekking van een cachetype zoals ik nog nooit heb meegemaakt. Weliswaar niet mijn merk, maar toch wel een appetijtelijke aanblik. Hoe bedenk je het! Grote klasse! Dank daarvoor.

In/Uit: coin