17-10-2008

Kasteel Duivenvoorde bij Leidschendam nodigt altijd uit tot een leuke wandeling. dat vonden de Naaktslakkies ook en plaatsten er een cache. Op de terugweg nog even via Leiden door Zoetermeer.

 

multi5931. 't Smurfenbos by Rick de Kikker

5931SmileHet begin was het lastigst. Waar zocht ik naar? Pas bij het derde onderzochte punt werd het mij duidelijk. Meteen terug naar het begin. Aha, daar ook al. Het tweede punt was bezet met jongelui. Waypoints genoeg, dus maar voort rond het vijvertje hier in het altijd zakelijke Zoetermeer. De ene na de andere aanwijzing plopte tevoorschijn en daarmee ook de contouren van de cache-coördinaten. Helaas was nog een waypoint bezet, zodat ik met twee ontbrekende cijfers aan de slag moest. Achteraf bleek, dat ik daarmee heel dicht de cache benaderde, maar ik vond hem niet. Pas toen ik nog eens keek naar het bezette waypoint en constateerde dat de jongelui waren opgehoepeld, kon ik een essentieel cijfer bemachtigen, bleek mijn inschatting toch juist, zocht ik op de stash area wat beter en ontdekte eindelijk de kist. En daarmee waren de lelijke blauwe mannetjes history. Dank daarvoor.

 

traditional5930. Hooghkamer II by Frank en Iris

SmileGrootste probleem bij deze cache was om er naar toe te rijden. Komend vanuit Duivenvoorde bleek, dat ze in Voorschoten alles hadden geprobeerd om mij de doorgang te beletten. Door heel veel zig zag en linksaf en rechtsaf te manoeuvreren, is het gelukt de opgeworpen barrières te passeren en in Leiden te belanden waar deze traditional op mij lag te wachten.

Na een kort wandelingetje door het mooie park vond ik de kist. Die bevatte minstens een halve liter water. Toch was het logboek droog ondanks het niet gesloten zipzakje. Zo goed mogelijk drooggemaakt, gelogd, zipzakje goed dicht en hopen dat het water buiten blijft.

BVDLC

Uit: coin

 

5929multi5929. KralenFee by Naaktslakkies

SmileJammer dat de KralenFee niet aanwezig was in de buurt van dit mooie kasteel. Geen mogelijkheid haar te stalken. Of nog erger. Feitelijk heb ik niets met kralen, dus al die vrolijke potjes heb ik na het bekijken gewoon weer op hun aardse plekjes geduwd. Natuurlijk heb ik wel iets met feeën, vooral die uit sprookjes.

Benieuwd waar de nachtelijke escapades van deze KralenFee toe leidden, heb ik mij naar Duivenvoorde verplaatst en nadat ik voor half geld naar binnen mocht, ben ik aan het speuren geslagen. Potjes in alle kleuren kwam ik tegen en voortdurend had ik geen idee hoe dat in coördinaten zou worden omgezet. Uiteindelijk bleek een origineel idee de oplossing. Mooi gedaan, Naaktslakkies! Zo kon ik de fraai verborgen cache vinden en mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.