24-09-2008

Eerste dag van het zoveelste Duitsland-reisje, deze keer in de buurt van de stad Osnabrück. Niet in die stad zelf geweest, alleen in de omgeving. Alvorens Duitsland in te duiken, eerst een paar voorafjes genuttigd in Hengelo.

 

Hooglichten van cache-dag 24 september 2008

Altijd leuk als je voor de tweede keer een cache probeert te vinden en als het dan wel lukt. Vandaag gebeurde me dat zelfs twee keer. Bij twee kerken in Salzbergen. Een enorme oppepper voor het moreel. Aan de andere kant probeerde ik voor de derde keer een cache in het Walshagenpark in Rheine te vinden. En weer vergeefs. Dat dan weer wel. Zo is geocaching een spel van ups en downs. Hieronder zie je de twee verstopplekken bij de kerken en ik garandeer je dat ze daar de eerste twee keren toen ik keek, niet lagen.

58015803

5793Vandaag niet al te vroeg naar Duitsland vertrokken. Zo arriveerde ik om ongeveer half tien in Hengelo om daar enkele vondsten te doen. Om half twaalf begon ik aan de eerste cache in Duitsland in Gildehaus en dat ligt in de buurt van Bad Bentheim. Doel van de reis was de plaats Bramsche en die ligt niet ver van Osnabrück. De route in Duitsland voerde me via Salzbergen naar Rheine waar de laatste cache voor vandaag werd gevonden. Toen was het half zeven en besloot ik rechtstreeks naar mijn hotel in Bramsche te rijden. Een kilometer of 50 oostwaarts.

De cache die mij het meest beviel vandaag ging gepaard met een wandelingetje door het bos van ongeveer een kilometertje en ook weer terug natuurlijk. Het doel was de Höltingstuhl, een enorm beeldhouwwerk midden in het bos, dat vroeger de plek was waar recht werd gesproken. Het is in 1712 gebouwd door de Graaf van Bentheim. Overigens is het beeld niet meer wat het geweest is. Ik was gedwongen het geval nog meer te ontheiligen vanwege de humoristische inborst van de cache-legger. De hint zegt alles: "Klettern! Krone." Ofwel klimmen, want de cache zit in de kroon. En dat was flink hoog. Dus de nodige hulpmiddelen uit het bos aangesleept om mijn 1,76 meter lengte te vergroten. Met veel moeite is het gelukt. En dat gaf bevrediging.

5794De volgende cache was qua constructie de leukste van vandaag. De oplettende niet-geocacher zal weliswaar de boom zien met daaraan gespijkerd twee stukken hout, eentje rechthoekig en eentje rond, maar zal er een door mensen vervaardigd  insektenverblijf in zien. Je ziet die dingen wel meer in het bos. De grap bij deze was, dat het cirkelvormige stuk hout kon draaien. Dat moest je met een lange stok doen, want de twee gevallen hingen flink hoog. Door de draaiing viel de kleine cache uit een gat dat aan de zijkant van het ronde geval was geboord. Heel mooi gedaan. Probleem was wel om na het loggen de canister weer in het gat te stoppen en de boel terug te draaien zodat het gat weer boven zat. Ik heb daartoe de canister met lange grassprieten aan een stok gebonden en kon zo tegelijkertijd de canister erin stoppen en de boomschijf draaien.

De overige caches die ik vandaag vond, waren leuk, maar speciale vermelding verdient misschien alleen de cache bij het brandweermuseum. Daar stond een alleraardigst rood autootje van het merk DAF of Trabant of weet ik wat, waarop stond vermeld: "Truck of the year '90. Je ziet hem hieronder op de foto.Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5809. Majestätenallee by Kane65 Smile

5809traditional5808. Megalithgrab by BikeCat Smile

traditional5807. Pippi' s Limonadenbaum by BikeCat Smile

traditional5806. Ausstieg Naturzoo by BikeCat Smile

traditional5805. Gotteshäuser St. Marien Salzbergen-Holsten by Die Esels Smile

traditional5804. Der Hochzeitsring I by Ronnie76 Smile

traditional5803. Gotteshäuser St. Cyriakus by Die Esels Smile

 traditional5802. Feuerwehr Museum Salzbergen by Die Esels Smile

traditional5801. Gotteshäuser Markuskirche Salzbergen by Die Esels Smile

traditional5800. Salzbergen: Alte Steider Schule by Die Esels Smile

5802traditional5799. Alter Postweg 5 by Die Esels Smile

traditional5798. Alter Postweg 9 by Die Esels Smile

traditional5797. Am Keienvenn by Die Esels Smile

traditional5796. Grenzstein Samern by Die Esels Smile

traditional5795. noch 'ne Schweinerei by Die Esels Smile

traditional5794. Suddendorfer Hotelcache by geo-schnor Smile

traditional5793. Höltingstuhl by Mortva Nesreca Smile

traditional5792. St. Anna by Nissanfahrer Smile

 

traditional5791. A1 mini Hengelo by Tosim

SmileTerwijl de man op de maaimachine zijn rondjes reed en daarbij ook elke keer een baan op het heuveltje meepikte, slaagde ik er toch in ongezien mijn werk te doen. Nou ja, ongezien, hij zag me wel, maar hij had geen idee wat ik uitvoerde. Bovendien had hij al zijn aandacht nodig om te voorkomen, dat ie zou blijven haken achter één van de keien. Na deze nam ik afscheid van Hengelo om mijn reis richting Duitsland voort te zetten.

BVDLC

 

5790traditional5790. Slangen by Bonammie

SmileBehalve de adder, de cobra en de boa constrictor schijnen er mondiaal nog 3000 soorten slangen te bestaan als ik Discovery Chanel mag geloven. Hier in Hengelo vond ik echter een exemplaar dat nergens ter wereld zijn gelijke heeft. Bij nader inzien waren het er zelfs twee. Normaal loop ik met een wijde boog om deze lieve dieren heen teneinde ze niet te storen, maar dit olijke mooi gekleurde stel moest ik nader bestuderen. Ik heb ze bovendien flink gekieteld totdat ze sissend en kronkelend hun geheim prijsgaven, namelijk een fraai verborgen cache. En eigenlijk was dat mijn doel. Missie geslaagd. Dank daarvoor.

 

traditional5789. 't Weusthag by bonammie

SmileOp weg naar Duitsland even een zijsprongetje in het altijd heerlijke Hengelo. Eerste doel: stadpark 't Weusthag. Dat klinkt al behoorlijk Twents en dat is het ook. 't Is er tamelijk weust en vol met haggen. Bovendien vond ik na een leuk wandelingetje een fraai verborgen cache en dat was de kers op de taart, of zoals ze in Twente zeggen: "de knerpst up ‘e smakbol" of woorden van gelijke strekking.

Helemaal verkwikt de lange reis weer voortgezet. Dank daarvoor.