20-09-2008

Op stap met Biertje die mij regelmatig aanbiedt om mij te helpen frusties van de lijst te schrappen. Ofwel in gewone mensentaal: mij helpen bepaalde caches te vinden, waar ik al eerder vergeefs heb gezocht. Vandaag ging de reis naar Noord-Holland. De volgende plaatsen werden bezocht: Zaanstad, Kolhorn, Uitgeest, Krommenie, Opmeer. En natuurlijk de tussengelegen gebieden.

 

5784traditional5784. Zoef zoef by aloys-kylian

SmileHier was ik al eerder, maar toen teruggedeinsd vanwege de enorme begroeiing. Nu een nieuwe poging en daarvoor had ik Tarzan weten te ronselen in de persoon van Biertje. Ik had al grote bewondering voor deze kilocacher, maar wat ik hier meemaakte, deed mijn adoratie stijgen naar ongekende hoogten. Wat een kanjer! Met zijn blote handen vermorzelde hij alles wat hij onderweg aan hindernissen ontmoette. Als een Leopard-tank denderde hij nietsontziend linea recta richting de coördinaten van de cache. Ikzelf liep daar fluitend met de handen in de zakken achteraan over de intussen door hem gebaande weg.

Op de stash area spotten zijn adelaarsogen bovendien onmiddellijk de lastig verborgen micro die hij mij met een koninklijk gebaar onbaatzuchtig overhandigde om te mogen loggen. Wat kan geocachen toch een heerlijke hobby zijn! Dank daarvoor.

 

5783traditional5783. Dieselgemaal Beetskoog by piet144

SmileHet werd later en later op deze mooie dag. Onderweg sukkelde Biertje al regelmatig in slaap. Ik was dan ook niet verbaasd, dat hij me vroeg of ik wist waar dit gemaal zijn energie vandaan haalde. Samen gezellig op het bankje zittend heb ik hem uitgelegd hoe gemalen werken in het algemeen en dit gemaal in het bijzonder. Maar ik zag hem alweer knikkebollen... Gelukkig had hij even daarvoor wel de micro geplukt en zich zodoende voldoende nuttig gemaakt.

BVDLC

 

traditional5782. SNELLE JELLE (what's in a name) by Turbohimself

SmileEen uur lang had ik vorige keer hier vergeefs rondgestruind. En nu zou Biertje mij wel even laten zien hoe dat sneller kon. Nog voor de Delftsblauwe bolide stilstond, sprong de man al richting cache daarbij gebruik makend van zijn nieuwe GPS-apparaat en binnen 2,4 seconden stond hij met de micro in handen. Veel ambigue emoties borrelden door mijn lijf, van hevige woede tot uitzinnige blijdschap. Ik heb maar gewoon met een pokerface gelogd. Wat moet je anders?

BVDLC

 

5781traditional5781. ARCHIMEDES by Turbohimself

SmileFrustie-buster Biertje had zich uitstekend voorbereid. Waar hij niet op had gerekend, dat men in deze contreien wel eens aan wegonderhoud doet. Zodoende moesten wij flink omrijden om ons doel te bereiken. Aldus via de wet van Pythagoras konden wij ons bezighouden met de wetten van Archimedes. Die bleek Biertje goed te kennen. De vele liters bier misten hun uitwerking niet. Nog voor ik als bier-leek het merk bier op zijn fles had kunnen lezen, kon ik de micro graaien. En dat kun je dan weer prima aan mij overlaten. Dank daarvoor.

 

mystery5780. Megatramulmysearletvirwebeve - Sudoku by Badeendjes

SmileAls het om onbegrijpelijke woorden gaat, moet je bij frustie-buster Biertje zijn. Zelfs in zijn slaap schijnt hij ze hardop te reciteren. Vooral na een prettige avond bierproeven. In een handomdraai had hij evenals ik deze sudoku gekraakt en samen konden wij dat resultaat verzilveren via een eenvoudige graai. Dat viel flink tegen! Na intensief speurwerk was het resultaat nihil. Geloof het of niet, maar Biertje wilde zelfs opgeven. Aangezien dat woord niet in mijn woordenboek voorkomt, keek ik van een afstand peinzend naar de stash area. En ik zag het! En ik greep het! En ik had plezier! Vooral om Biertje die niet had gezien waarvandaan de micro door mij was getoverd. Hij kreeg na mijn loggen de opdracht de ogen te sluiten. Ik plaatste de micro terug en Biertje mocht verdergaan met zoeken. Uit het feit dat hij rechtstreeks de juiste plek vond, trek ik de conclusie dat ie niet gewend is orders uit te voeren. Misschien maar goed ook.

BVDLC

 

5779traditional5779. De Kolk by Geitel

SmileJe acht het niet en je verwacht het niet. Zomaar een zak wortels te koop voor één Euro! Om Biertje een plezier te doen, heb ik de woordspeling op mijn naam getracht vorm te geven en hij maakte er foto's van. Zo, dat was dat. Eindelijk kon er gecached worden. Op naar de Kolk. Samen met het net gearriveerde team Geokunus2, dat deel uitmaakt van een grote clan geocachers uit Obdam en naaste omgeving. Zigzaggend door een leuk stukje groen met water aan beide zijden en in de verte een galopperend en hinnikend paard. Kwestie van hormonen. Ook ik heb daar wel eens last van, maar dat is een ander verhaal.

Op de door vele GPSsen aangegeven plaats werd de cache aangetroffen, gezamenlijk gelogd, coins en TB's vlogen door de lucht, en dat was het dan weer. Zelfde weg terug. Paard was nog hitsiger intussen. Kortom, een normale cache-wandeling. Dank daarvoor.

 

multi5778. the search for the red cross... by teamklorre

SmileKolhorn. Wie kent het niet? Nou Biertje bij voorbeeld. Dus wij erheen. Vooral ook omdat er een redelijk korte multi was. Na wat huppelen op de dijk mochten we het pittoreske dorp in en vonden hier en daar geniepig aangebrachte aanwijzingen voor een vervolg van de tocht. Bij het plaatselijke café ontwaarden wij zowaar een geocache-sticker. De dames van de bediening zijn door ons gruwelijk aan de tand gevoeld, want wij vermoedden hier een verborgen schatkist. Ze ontkenden hevig. Daarop trokken wij verder en vonden de laatste aanwijzing. Mijn logische eindberekening bracht ons dichtbij, maar Biertje dacht daar onlogisch heel anders over. Ik zal niet uitweiden over het vervolg van deze tocht. De fraai verborgen cache werd gevonden en daar ging het om. Dank daarvoor.

 

multi5777. Ommetje Schagen by Ingas

SmileLang geleden het ommetje gefietst, maar geen cache gevonden. Met frustie-buster Biertje bij me moest het nu wel lukken. Hij had mijn gevonden coords kritisch bestudeerd, maar kon er geen foutje in ontdekken. Dus gingen wij daarheen op weg. Wat schetst mijn verbazing? Op een plek die vorige keer totaal onbereikbaar was, lag de cache gewoon op mij te wachten. Vreemd hoor! Natuurlijk wilde Biertje mij niet geloven, maar het is toch echt waar!

Ter afleiding hebben we na het loggen een poos gekeken naar de scouts die een merkwaardig soort touwtrekken beoefenden. Touw in cirkelvorm en allemaal hun eigen kant uit trekken. Als ex-scout keek Biertje hier niet van op. Hij had nog wel vreemdere dingen meegemaakt.

BVDLC

 

5776

traditional5776. Geestmolen by kcbotr

SmileAltijd fijn een gewillig luisterend oor. Kon ik eindelijk mijn via geocaching opgedane kennis van de oud-Hollandsche windmolen spuien. Ook hier in het altijd amechtige Alkmaar. Halverwege mijn met interessante feiten doorspekte betoog over het kruien in het algemeen en het binnenkruien in het bijzonder, haakte mijn metgezel Biertje echter af, omdat hij een nano meende te vinden. Dat klopte trouwens wel. Dus heb ik de rest van het verhaal voor later bewaard. Samen zitten pulken en min of meer loggen.

BVDLC

 

traditional5775. Om de hoek by Ed, Edwin en Bram

SmileWij danken de brandweer van Uitgeest voor het vrijhouden van een prima parkeerplek ten gunste van het fenomeen geocaching. Bovendien dank ik metgezel Biertje voor het ontzien van mijn zwakke tamelijk onbuigzame rug. Hij was zo vriendelijk de voor mij lastig verborgen cache te graaien nadat ik die had aangewezen. Met veel genoegen heb ik mijn worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

 

5774traditional5774. De Ham by De Bryrup Ploeg

SmileZag ik dat goed? Metgezel Biertje was bezig zich om te kleden voor een frisse duik in het windstille water. Dat leek me overdreven. Voor je het weet is zo'n door bier toch al verzwakte man verkouden. Dus heb ik snel de cache tevoorschijn getoverd. Op de terugweg naar de Delftsblauwe bolide heb ik hem uitgelegd, dat je sommige zinnen op diverse manieren kunt interpreteren.

BVDLC

 

traditional5773. Zaanzicht by Eline

SmileMet één oog op de Zaan gericht en het andere op de cache, zag ik in de verte uit mijn ooghoeken metgezel Biertje amechtig bezig de cache te vinden. Het was nog fris zo vroeg op de ochtend. Voordat hij ook het aangelegde schip ging onderzoeken, heb ik hem geroepen. Temeer ook daar ik snel weer in mijn warme Delftsblauwe bolide wilde plaatsnemen.

BVDLC