09-09-2008

Op weg naar Duitsland hier en daar onderweg van het rechte pad afgeweken en bovendien in Limburg een leuke serie bij Wanssum meegepikt.

 

5690traditional5691. Schloss Elsum by ORaMo

SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5690. Blitzreporter: L117 Elsumer Weg by ORaMo

SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5689. Cerambyx scopolii by Larinagu

SmileIk heb de titel van deze cache maar even in de Google-molen gegooid. Nu weet ik wat het betekent. En volgens de biologen komen ze in Zuid-Nederland weinig voor. Het verband met de cache is mij niet helemaal duidelijk, maar met wat fantasie heb ik wel enkele vermoedens. Je moet overigens wel oog voor detail hebben bij deze cache. En dat heb ik niet. Het was dus meer geluk dan scherpheid waarmee ik de cache spotte. Maar ik had hem en daar ging het mij om. Dank daarvoor.

 

traditional5688. Vakantie by 't haasje

SmileEen hele korte vakantie voor mij alhier. Zodra ze mij in het snotje hadden, steeg er een hels concert op. Niet mijn ding. Snel gelogd, gezwaaid naar de eigenaar en wegwezen hier. Toch dank voor de cache natuurlijk.

 

5687traditional5687. Serumse Indianentent by Midjoke

SmileHet tochtte wel een beetje in de tent. Hij was dan ook van Serumse kwaliteit. Een doorwaaitent dus. Ook doorzontent trouwens. En doorregentent, maar niet vandaag. Ik ben niet lang gebleven in deze tipische indianentent.

BVDLC

 

traditional5686. Sevenum - van begin tot eind by Midjoke

SmileJa, als je het zo bekijkt, is Sevenum niet groter dan enkele centimeters. Genoeg trouwens om een cache te verbergen, zo bleek. Dank daarvoor.

 

 

traditional5685. A73 Afslag Melderslo by Horloge

SmileEen cache begeleid door muziek van Mozart, Beethoven of Jean Philippe Rameau? Nee, dat niet. Maar wel klassiek. Ik was reuze benieuwd. Heb nog op een verkeerde plek met veel kracht en beleid een vergeefse poging gedaan alvorens ik het begreep. Ach, dat is dus klassiek. Dank daarvoor.

 

traditional5684. Wanssum Kapellen en Kruisen Bonus by Team RVF Wanssum

SmileFietsen door Wanssum. Een plaats op -um. Die vind je voornamelijk in Friesland plus enkele verdwaalde afzwaaiers in Groningen en Gelderland. Blijkt dat ook Limburg er eentje heeft. Gefeliciteerd daarmee. Toch was ik niet diep onder de indruk van de schoonheid van dit oord. Veel bedrijvigheid en veel scheurend verkeer, waar ik een landelijk rustig Limburgs dorp had verwacht. Maar 't was mooi weer en de kapelletjes stonden er prima bij. Ik heb me dus prima vermaakt. Zeker bij deze bonuscache. Uitstekende plek uitgezocht. Dank daarvoor.

 

traditional5683. Wanssum Grafheuvel by Team RVF Wanssum

SmileIk denk dat ik dat later ook wel wil, zo'n mooie heuvel. Maar dan ook het belendende prachtige oranje veld. Geen idee wat voor bloemen het zijn, maar ik schat zo in dat het de basisingrediënten zijn voor Oranjeboom bier. Mooie plek dus voor een cache. Dank daarvoor.

 

5682traditional5682. Wanssum Kapellen en Kruisen #5 by Team RVF Wanssum

SmileBij het museum eindigde mijn zesdaagse veldtocht. Even zwaar rekenen en de plek van de bonuscache was bepaald. Via een grafheuvel heb ik die benaderd. Maar eerst deze cache weer netjes op zijn plekje teruggelegd.

BVDLC

 

traditional5681. Wanssum Kapellen en Kruisen #6 by Team RVF Wanssum

SmileMet de gezamenlijke warmte van Maria en de bakker als positieve invloeden, kon het hier niet mis gaan. En dat ging het ook niet. Eén forse greep en ik haddum. Mooie creatie. Op het bankje in de eveneens warme zon zitten loggen. Dank daarvoor.

 

traditional5680. Wanssum Kapellen en Kruisen #3 by Team RVF Wanssum

SmileNa afloop vroeg de autowassende buurvrouw of het was gelukt. Ja dus. Maar wel met moeite. Listig verstopt. Volgens haar kropen er soms zelfs mensen door het grind. Zeker de hint niet gelezen. Ik wel en dan nog niet meteen raak. Kortom, prima cache. Dank daarvoor.

 

traditional5679. Wanssum Kapellen en Kruisen #2 by Team RVF Wanssum

SmileMooie verstopmethode! Had ik niet verwacht. Dus ik was blij verrast. Dank daarvoor.

 

5676traditional5678. Wanssum Kapellen en Kruisen #4 by Team RVF Wanssum

SmileNa een ere-rondje om het kruis was de cache gelokaliseerd en kon er gegraaid en genoteerd worden. Dat heb ik vol overgave gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional5677. Wanssum Kapellen en Kruisen #1 by Team RVF Wanssum

SmileIn het aanrijden deze even met de Delftsblauwe bolide gedaan. De overige met de karmozijnrode vouwfiets. Door op het rechte pad te blijven kon ik deze cache alhier bij de kapel gemakkelijk graaien. Dank daarvoor.

 

traditional5676. Jan Linders CBL 4 Cache 2008 by vduuren

SmileLeuke hint in een bos! Tamelijk ongerept trouwens. Dat mag ik wel. Dank daarvoor.

 

5675traditional5675. De watermolen by robenada

SmileDe walkantrestaurateur was net klaar met zijn job en zat aan de picknicktafel te lunchen. Zo mocht hij al kauwend genieten van mijn spectaculaire zoektocht die niets opleverde, omdat ik op de verkeerde plekken zocht. Toen heb ik mijn GPS-apparaat ter hand genomen en liep zo op de cache af. Dat zou ik vaker moeten doen. Daarna zelf aan de lunch gegaan op deze mooie plek. Dank daarvoor.

 

traditional5674. Makkelijke Micro - A73-2 by Team USSR

SmileDie was inderdaad gemakkelijk. De andere kant had ik al eerder bezocht. Toch ben ik bang dat dreuzels deze plek als wp benutten. Niettemin dank.

 

traditional5673. A15-Oost: Mmmmm... #4: Tiel by PaLPiTaTioN

SmileAl eens voor de dichte deur gestaan, maar nu was de poort wijd open. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. In de eerste plaats om wp te vorkomen en in de tweede plaats om en kokertje te vinden. Beide prima gelukt. Dank daarvoor.