06-09-2008

Weer eens ouderwets leuk met Achtbaangek op stap voor een prachtig uitgezette wandeling door Lein. In de aanloop naar Gelderland onderweg nog een en ander bijeengeschraapt.

 

5672amulti5672. De Parel van Gelderland by Lein

SmileAls ik van een parel in Gelderland lees, dan denk ik natuurlijk aan de cache-legster zelf die met haar fraaie lyrische logproza voortdurend de cache-wereld verblijdt en voedt. Het werd echter tijd ook eens één van haar cache-wandelingen daartoe te gaan rekenen. Om dubbel te genieten had ik gezorgd voor goed gezelschap in de vorm van een achtbaan. Ik zeg het wat ongelukkig, sorry, maar ik bedoel dus 8bg.

Om 14.00 uur gingen wij van start vanaf het landelijk gelegen stationnetje. De rollen waren in principe goed verdeeld: 8bg navigatie, ikke zelf administratie. Hoewel het na wp1 meteen al mis ging en ik dus een koerscorrectie moest toepassen, was ik verder tevreden met het navigatiewerk van 8bg, zodat tijdens het wandelen volop van de mooie omgeving kon worden genoten. Dat hebben wij beurtelings gedaan langs de afwisselende wandelroute van ca. 7,5 kilometer door Klarenbeek en omgeving. Bos, poelen, beken, akkers en weilanden, alles kun je daar vinden.

5672b5672c

Onderweg een heel prettig bankje waar de meegebrachte Volkskrant-crypto voor het grootste deel werd opgelost onder het genot van een meegebracht drankje. Nadat wij "inlegluier" hadden ingevuld als oplossing voor "verschoning waar je later wat aan hebt", hebben we de wandeling vervolgd.

Het vinden van de cache bleek in lein (!) te zijn met de hele tocht: geen probleem. Ging dan werkelijke alles zo goed? Natuurlijk niet. Bijna aan het eind van de tocht liepen we over een schijnbaar stukje privé-terrein en werden daar aangevallen door een troep hongerige wolven. Ik heb al mijn hypnotiserende krachten moeten inzetten om onze vege lijven te redden en dat is gelukt, mede omdat vanuit het betreffende huis een dame met krachtige taal de dieren toesprak en dat hielp. Zo kwamen we om 17.40 uur weer veilig terug bij onze naast het station geparkeerde bolides.

Dank voor de mooie tocht.

A propos, wie is toch die Krepel?

 

traditional5671. Rondje Amersfoort 12 - Bokkeduinen by Biegstra

SmileOp weg naar een pareltje in Gelderland, gekeken of er onderweg vanaf Delft nog andere edelsteentjes te vinden waren. Na twee keer in de stad Utrecht te hebben gevonden wat ik zocht, ook in het schitterende Amersfoort een tussenstop gemaakt. Klein parkeerterreintje gevonden, dat geheel gevuld met auto's, zodat ik mijn Delftsblauwe bolide wat lastig moest neerzetten. Maar toen kon er gezocht gaan worden. Bokkeduintje op en Bokkeduintje af totdat de juiste helling werd bereikt. Daar kon ik mijn worteltekening plaatsen in de fraai verborgen schat. Dank daarvoor.

 

traditional5670. 33 shows the way by Ericmd

SmileOp weg naar een pareltje in Gelderland, gekeken of er onderweg vanaf Delft nog andere edelsteentjes te vinden waren. Na de lunchbreak in Utrecht-west mij naar de andere kant van de stad verplaatst, de Karwei voorbijgereden en geparkeerd langs de kant van de rustige weg. Geen punt hier. Dat mag. In inderdaad, daar lag een 24-karaats kleinood op mij te wachten. Zoeken was niet nodig, want via een kleine berekening (de helft van mijn leeftijd) wees de plek zich vanzelf. Dank daarvoor.

 

5669traditional5669. Lunchbreak 2 by Track_leader

SmileOp weg naar een pareltje in Gelderland, gekeken of er onderweg vanaf Delft nog andere edelsteentjes te vinden waren. De eerste poging vond plaats op een bedrijventerrein in de stad Utrecht, op zich al een juweel. Ik kan me goed voorstellen dat de cache-legger daar is gaan werken. Via een prachtig kronkelende slingerweg bereikte ik de pittoreske stash area. Omgeven door allerlei architectonische hoogstandjes op het gebied van gebouwenkunst, mocht ik op een uiterst rustige zaterdagochtend tegen het middaguur de greep doen. En ik greep wel. Heerlijk. Dank daarvoor. Zo, en toen een broodje kaas.