31-08-2008

Event in Almere waar Achtbaangek weer ouderwets schitterde in zijn rol van visitekaartjesverspreider. Grootste plezier met Jasmijn, de jongste van het team Langzaam. Zij zat mede in de organisatie, kent mij nog van een eerdere ontmoeting, waar ze zich niet voor de gek liet houden. Op haar beurt probeerde ze nu mij van de wijs te brengen.

 

5667bmulti5667. (FPE2008) Mission=Possible by steensnoeper
SmileEen uitdaging. Van 8bg hoorde ik dat zijn vriend st1snpr zowel nachtblind als kleurenblind is en daarom een nachtcache had uitgezet met gebruikmaking van kleuren. De test als proefloper door 8bg werd dan ook op zijn zachtst gezegd als ietwat lastig ervaren. De route was dientengevolge aangepast.
Nou dan durfde ik het wel aan. Samen met de teams Goofy en Zompies. Daar sloten de teams Apemo en bejov zich nog bij aan. Bovendien kregen wij tijdens de tocht nog versterking van Geo-Almere die uit voorzorg met een integraalhelm op liep. Met een groep van 10 mens moest het toch waarachtig wel lukken. Als 3e team mochten wij op weg.
Reflecterende stippen moesten wij zoeken op muishoogte, dus zo ongeveer op 2 meter boven de grond. Overigens garandeerde het vinden van één stip nauwelijks iets. Hooguit dat je niet verdwaald was. Nee, het moesten er minstens 3 zijn. En dan nog. Binnen 30 meter een aanwijzing. Met bovenmenselijke inspanningen en onderweg enkele malen geholpen door st1snpr zelf hebben we alles gevonden wat er gevonden moest worden, tot en met de cache zelf. Veel plezier gehad. Veel andere teams in het donker ontmoet en gezorgd dat we weer met ons eigen team uit die donkere ontmoetingen tevoorschijn kwamen. Om 23.45 was de klus geklaard. Net in de Delftsblauwe bolide gestapt en daar kwam de regen. Wat een planning! Ook daar dank ik de organisatie hartelijk voor.

 

5667amulti5666. (FPE2008) Schildpad is verliefd by Langzaam
SmileSamen met de teams Apemo en BEJOV durfde ik deze uitdagende kindercache wel aan. Toch hebben wij onderweg nog gebruik moeten maken van de scherpe ogen behorend bij een kind van een in de buurt lopend team. Wij stonden al een hele tijd te schutteren, omdat we maar geen rood hartje zagen schitteren. Verder was het een kwestie van goed opletten en dat was erg nodig. Naarmate de wandeling vorderde werden de aanwijzingen talrijker. Typisch een gevolg van schildpadverliefdheid waarschijnlijk. Zo bereikten wij uiteindelijk ons doel: een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.
Ik moet wel even opmerken, dat wij bij deze cache door een nogal jong lid van de organisatie opzettelijk de verkeerde kant werden opgestuurd. Voor straf heb ik haar heel gemeen aangekeken en toen ze ondeugend terugkeek, snel op de foto gezet. Dat zal ze leren met haar gele prachtig gladgestreken (dank mamma!) organisatie-shirt!

5665event5665. Flevo Polder Event (FPE2008) by Almeerse Geocachers
SmileDankzij het event veel gepraat deze dag. In de aanloop anderhalf uur in het Amsterdamse Flevo-park met een 88-jarige krasseling tot op het event zelf zeker een uur met een 17-jarige jongedame met een moeilijk uitspreekbare Engelse voornaam. Daar tussendoor en daarna met vele bekenden, maar ook half-bekenden waarvan ik alleen de nickname wist, maar waarvan nu ook de bijpassende gezichten in mijn geocache geheugen zijn opgenomen. Ook heb ik gezellig meegewandeld met de teams Apemo en BEJOV om de eventcache en de kindercache te vinden.
Bij de eventcache werden we onderweg aangesproken door een vreemd figuur die op zondag wat doelloos rondfietste en blijkbaar visitekaartjes moest uitdelen aan argeloze voorbijgangers. Wij hebben snel het kaartje aangepakt en snel verder. Wat je al niet meemaakt in zo'n duistere hoek van de stad Almere. Maar dat was ons al min of meer voorspeld door een mysterieuze waarzegster op het event-terrein. We waren dus gelukkig voorbereid.
Het einde van de tocht werd ingeluid door een vrolijk stel vissers die slechts één vis hadden weten te verschalken, vervolgens het arme beest hadden genummerd en gewoon aan de haak lieten bungelen. We keken er even naar en wisten toen genoeg. Snel door naar de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

5666Hoewel het een prachtige dag was en ik zeer heb genoten, waar ik iedereen van de organisatie hartelijk voor wil bedanken, toch nog een klein puntje van kritiek. Voordat de nachtcache van start ging, heb ik met een deel van de organisatie nog een patatje gescoord bij een plaatselijke shoarmatent. Terwijl ik rustig op het grasveld een volwassen praatje maakte, voelde ik voortdurend dat er een insect in mijn nek kriebelde. Naar later bleek niet echt. Alweer was ik door een bepaald nogal jong lid van de organisatie te pakken genomen. Dat was al de tweede keer vandaag. Eerder had ze mij tijdens de kindercache ijskoud de verkeerde kant gewezen. Graag de aandacht van de organisatie voor deze minpuntjes.