29-08-2008

Thuisreis van Ramsdorf. Onderweg nog flink wat meegepikt in Duitsland en tot besluit een mooi klein kerkje gezien in Dinxperlo.

 

Hooglichten van cache-dag 29 augustus 2008

Een cache zoeken met veel mensen om je heen. Niet de ideale plaats en tijd voor een rustige zoekactie. Toch moet het soms. Vandaag zelfs meerdere malen. Sommige sadistische cache-leggers vinden dat nu eenmaal leuk. Zo zocht ik vandaag bij een metalen trap in een winkelcentrum te Rhede, bij de restanten van een stoommachine in het centrum van Bocholtz en een Heimathaus midden in Dingden, Op al deze locaties heb ik vrij lang moeten rondhangen, omdat de caches door genoemde sadistische cache-leggers flink moeilijk waren verstopt. Toch werden ze alle door mij gevonden en je kunt je indenken, dat ik glom van trots.

5653a5655

Er was nog een cache waar ik omringd werd door passerende mensen, maar die zagen mij niet zoeken, omdat de overhangende takken van de boom waarbij ik zocht, mij geheel aan het oog onttrokken. Zo kan het dus ook, beste cache-leggers! De cache FHINT in Bocholt.

5655NVeel kerken gezien vandaag. En dat voor een cultuurbarbaar. Het begon al bij de eerste cache vandaag. Tot mijn verbazing constateerde ik bij het aanrijden, dat dit al de tweede keer was voor dit kerkbezoek. De vorige keer lang vergeefs gezocht. Nu was het binnen 5 minuten raak. Totaal 6 kerken vandaag, waarvan bij eentje de cache onvindbaar bleek.

Even iets over de bouwstijl van al deze kerken. Volgens mij groot en dik en breed. De officiële term hiervoor is: Gotisch. Dat stamt uit de periode van ongeveer 1100-1500, ook wel middeleeuwen genoemd. Soms kun je de term Neogotisch tegenkomen. Dat is een soort heruitvinding van het Gotisch en vond plaats in de 19e eeuw toen ze genoeg hadden van allerlei stijlen als barok en classisme. Kortom kerken zijn altijd groot en dik en breed. Behalve het laatste kerkje van vandaag. Dat was in Nederland net over de grens bij Dinxperlo. Op mijn weg terug naar Delft was het meteen de laatste cache die gevonden werd bij een lange schaduwen werpend avondzonnetje. De kerken in Duitsland zijn ofwel katholiek ofwel evangelisch. Daarvan hebben ze er evenveel. En dat zul je weten ook, want elke dag worden ze geluid met veel decibels, hetgeen op mij overkomt als een soort geluidsterreur.

Drukke plekken en kerken waren niet de enige locaties vandaag waar ik leuke caches vond. Vermeldenswaard is zeker het monument in Dingden voor alle burgerslachtoffers van allerlei oorlogen. Oorspronkelijk was het een molen die door de baron van Hochstraeten in 1852 is laten bouwen. Het heeft daarom de bijnaam: koningsmolen. Sinds 1934 is het geen molen meer, maar een oorlogsmonument. Helaas werd de inwijding verzorgd door de bruinhemden van die tijd, ofwel de nazi's. Niet echt een goede start. De bevolking kwam dan ook niet massaal kijken, de geestelijken lieten het helemaal afweten. In de jaren daarop is de oude molen steeds meer vervallen totdat hij in 1964 helemaal is gerestaureerd. In de verder volkomen lege molen staat één beeldje, dat je door een raampje kunt bekijken.

5657a5657b

De overige caches vandaag speelden zich af in de vrije natuur. Ook niet slecht natuurlijk. De bijzonderste misschien bij een steiger aan een meertje, waar de cache aan een touwtje hing. Ook bezocht ik het Hoxfeld vliegveld nabij Borken waar ik vrij lang vergeefs naar een cache heb lopen zoeken.

 

 

 

traditional5663. Kerkje de Rietstap (kleinste kerk van Nederland) by klo25

5663SmileTerwijl ik zat te loggen op het bankje bij het Madurodamkerkje, liep rustig een wezeltje voorbij met een muis in de bek. Zag ik het goed? Het beestje knipoogde naar mij. Niet de muis, maar de wezel natuurlijk. Als wilde hij zeggen, dat we beide een goede vangst hadden gedaan. Ik was het volkomen met hem eens en heb zijn vriendelijke gebaar beantwoord met een vrolijke joechei. Het kerkje stond erbij en lachte in het avondzonnetje.
BVDLC

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

5662traditional5662. Reesermeer by cacher91 Smile
traditional5661. J & S 019: Gotteshäuser - St. Georg by Hoffnung Smile
traditional5660. Im Bruch by mobile78 Smile
traditional5659. Gotteshäuser: ev. Pfarrkirche Wertherbruch by klo25 Smile
traditional5658. Heimathaus Dingden by Pullermann Smile
traditional5657. Das Ehrenmal by Pullermann Smile
traditional5656. Der Radikand by darkraven Smile
traditional5655. Fuckepott by Nurapolis Smile
traditional5654. FHINT 2.0 by GeoDi Smile
5658traditional5653. Grüne Männchen by >BooM< Smile
traditional5652. St. Gudula Kirche Rhede by vonRichthofen Smile
traditional5651. CIP-Rhede Tradi 1 by dieglorreichenvier & Team_Gescher Smile
traditional5650. Unterwegs zwischen Burlo und Vardingholt by dieglorreichenvier Smile
traditional5649. Rast in Bowi by sebowi Smile
traditional5648. Borkener Sternwartencache by Joerg&Joerg Smile
traditional5647. Airport Hoxfeld by Joerg & Joerg Smile
traditional5646. St.Ludgerus Cache by Team_Emma Smile

56535649