25-08-2008

Veel caches langs de Bocholter Aa, een klein riviertje vlak over de grens bij Enschede en in welk gebied volgens de Duitsers de IJssel ontspringt.

 

Hooglichten van cache-dag 25 augustus 2008

5535Voor wie het nog niet wist: bij Bocholt stroomt het riviertje de Aa. Vandaag zou ik liefst 14 caches vinden langs dit landelijke stroompje. De eerste lag al meteen over de grens bij Dinxperlo waar de Aa een paar kilometer lang de grensrivier is. In feite heb ik vandaag vanaf de grens tot aan mijn hotelverblijf in Ramsdorf zo'n beetje slingerend de Bocholter Aa gevolgd, waarbij de rivier meer slingerde dan ik. Dat dit duidelijk is.

Op de foto hiernaast zie je de plek waar de Bocholter Aa van naam verandert in de Aa-strang, omdat hier definitief het water van "ons" wordt. Logisch dat hier een een cache lag. Vanaf hier ging ik stroomopwaarts. De eerste kilometers is de Aa de grensrivier.

Het was trouwens niet de eerste cache die ik vandaag vond. Dat was bij een Joods kerkhof in Anholt. Daarna verkaste ik naar Isselburg alwaar in een stukje bos een TB-hotel wachtte en in het dorp zelf twee kerken hun deuren voor mij openden. Figuurlijk gesproken dan, want ze zaten potdicht op het middaguur van deze dag waarop ik van huis naar Ramsdorf reed.

Het volgende punt langs de Bocholter Aa lag een paar kilometer stroomopwaarts, precies op het punt waar de rivier ophoudt grensrivier te zijn en dat is aan de rand van Dinxperlo. Ook de volgende 5 caches lagen aan de Bocholter Aa. Eentje heb ik niet kunnen vinden, zelfs niet met hulp van een oud vrouwtje die zich afvroeg wat ik daar bij de ingang van haar terrein liep te scharrelen.

5538Langs het water loopt alleen maar een keurig fietspad. Met mijn bolide moest ik daarom steeds omrijden. Toch waren enkele punten op die wijze niet bereikbaar, dus werd het karmozijnrode vouwfietsje uitgeladen om die punten ook met mijn bezoekje te vereren. De laatste van de 5 lag aan de rand van Bocholt zelf. Daar kon ik mooi een paar extra caches meepikken alvorens weer mijn weg langs de rivier te vervolgen. Helaas ook hier een cache niet gevonden. 

En zo ging het voort de rest van de dag. Caches langs de Bocholter Aa afgewisseld met caches in de buurt. Ook nog eentje niet gevonden. Dat was al de derde vandaag en toch wel belangrijk om te vermelden, omdat juist de caches die je niet vindt, meestal verreweg de meeste tijd kosten, vooral omdat ik het zoeken niet snel opgeef.

Gelukkig vond ik genoeg caches wel, zodat mijn moreel op peil bleef. Omstreeks 20.00 uur besloot de zon om achter de kim te verdwijnen en moest ik noodgedwongen stoppen, omdat geocaching in het donker mij niet ligt. De volgende ochtend zou ik starten met nog twee overgebleven te vinden caches langs de Bocholter Aa. Eindconclusie van de cache-dag: een beetje saai. Toch heb ik me prima vermaakt.

 

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5554. Bocholter Aa: Knisterturm by klo25 Smile
5553traditional5553. Bocholter Aa: Infos im Feld by klo25 Smile
traditional5552. BORG by Schwarzer Pirat Smile
traditional5551. Bocholter Aa: Sehenswürdigkeiten in Borken by klo25 Smile
traditional5550. Seven Oaks by Black-Five Smile
traditional5549. Bocholter Aa: Erholungsgebiet by klo25 Smile
traditional5548. Bocholter Aa: An welchem Ende? by klo25 Smile
traditional5547. Bocholter Aa: Durch den Wald by klo25 Smile
traditional5546. Aah - Pause! by Zerventus vom TeamKrechting Smile
traditional5545. Bocholter Aa: Sicher oben drüber by klo25 Smile
traditional5544. Der Schatz vom Spielberg by Drei-Koenige Smile
traditional5543. Bocholter Aa: Serpentinen kurz vorm Aasee by klo25 Smile
5548traditional5542. Bocholt Stenern: St.-Agnes-Hospital by uffel Smile
traditional5541. weil wir uns lieben... by Pherenike Smile
traditional5540. Bocholter Aa: Brücke am Rande der Stadt by klo25 Smile
traditional5539. Bocholter Aa: Unterschlupf by klo25 Smile
traditional5538. Bocholter Aa: Päusken! by klo25 Smile
traditional5537. Bocholter Aa: Was gibt es hier zu sehen? by klo25 Smile
traditional5536. Bocholter Aa: Brüggenhütte by klo25 Smile
traditional5535. Bocholter Aa: An der Grenze by klo25 Smile
traditional5534. Gotteshäuser: St. Bartholomäus Isselburg by klo25 Smile
traditional5533. Gotteshäuser: evangelische Kirche Isselburg by klo25 Smile
traditional5532. TB-Hotel A3 AS Rees/Isselburg by klo25 Smile
traditional5531. Der jüdische Friedhof in Anholt by Shorty ger Smile