23-08-2008

Eerst fietsen over de smalle weggetjes en paadjes die liggen in de Reeuwijkse Plassen. Daarna aan de andere kant van Gouda een wandeling door de velden.

 

5530amulti5530. De Twee Hoeven by jamalipi
SmileTussen brede sloten geklemd smal bloemrijk graspad met wijds uitzicht op voedingsgroene weilanden met hier en daar koebeesten, verre kerktorentjes en om de vijf minuten een langscheurende stilteverstorende intercity. Zo begon enkele kilometers lang mijn wandeling met vele hekstap hindernissen over de Tiendweg. In heel rustig tempo heb ik maximaal van dit gesponsorde landelijke paadje mogen genieten. Alleen dit al maakt deze multi tot een succes.
Bij boer De Boer was het echter gedaan, maar volgde nog wel een prima toegift zijnde een fraaie terugroute. Bij de vraag over de geplante boom (wat een juweel!) heb ik hulp gehad van een locale dame met scherpe ogen. Bij de planken van vraag 10 telde ik er een paar meer dan de cache-legger, maar begreep wel wat bedoeld werd. Zo werd de listig verborgen cache voor de derde keer vandaag bovengehaald en eindigde de middag met een nog steeds stralend zonnetje.
Dank voor deze prachtige cache.

5530b

traditional5529. Thuglife Ratelband by Pablo Gregorian
SmileKoud had ik de fraai verborgen cache in handen of geocacher nummer 2 dook op uit het struikgewas. Het bleek zowaar een Indiaan te zijn. Die zie je niet elke dag, dus even gezellig met hem gebabbeld en nog een eind samen gefietst naar onze volgende bestemmingen. Voor mij was dat mijn in Reeuwijk geparkeerde Delftsblauwe bolide en voor hem een cache bij Haastrecht. Maar eerst hebben wij afscheid moeten nemen van zeker een stuk of 50 op palen zittende aalscholvers. Tussen haakjes volkomen overbodige schepselen, maar dat is een ander verhaal. Maar misschien wel eigenaardigt. Misschien kunnen ze uitgenodigd worden op het plein als pleinschrokkers. Leuke afwisseling tussen de PleinNies.
BVDLC

 

 

5529mystery5528. Getrappel.... by Ma+R+J+A
SmileExact dezelfde puzzel als bij "Kat in 't bakkie", een cache ergens in Noord-Holland. Twee voor de prijs van één.
Ik heb er een mooi fietstochtje van gemaakt door deze te combineren met Thuglife Ratelband. Auto geparkeerd in het dorp Reeuwijk en karren maar op mijn karmozijnrode vouwfietsje op de smalle wegen en paadjes tussen de Reeuwijkse Plassen. De fraai verborgen cache aangetroffen precies op de berekende plek. Dank daarvoor.

 

mystery5527. Hier ligt ie...... by Ma+R+J+A
SmileInderdaad, daar lag ie. Ik geloofde het natuurlijk wel, maar wilde het toch even zelf zien. Ik trof trouwens een gloednieuw logboek aan. Ook mooi. Dank daarvoor.

 

5528a5528b