21-08-2008

Lekker kuieren door het oude Den Haag op zoek naar allerlei aanwijzingen. Maar eerst werd de bloedberg bij Monster beklommen.

 

5523mystery5523. De Treurwilg by Serendipitwo
SmileDe twee op het bankje zaten beslist niet te treuren. Haast om weg te gaan hadden ze ook niet. Dus ben ik maar verder gelopen met de multi waar ik mee bezig was en nam mij voor om na afloop daarvan het nogmaals te proberen. Zo gezegd zo gedaan. Gelukkig was het stel toen verdwenen en kon ik rustig gaan zoeken. Na menige diepe kniebuiging was het eindelijk raak en kon ik terugkeren naar mijn Delftsblauwe bolide. Alleen wist ik niet meer precies waar ik hem had geparkeerd. Zodoende duurde die zoektocht langer dan die naar de cache. Het moest ergens bij het beginpunt van Segbroek zijn, maar hoe ik ook zocht, geen Delftsblauwe bolide. De wanhoop nabij besloot ik hulp in te roepen van een stelletje gasten die op een caf├ęterrasje gezellig zaten in te nemen. Het leek mij dat ze wel bekend waren in de buurt. Naderbij gekomen wierp ik nog een blik om mij heen en zag tot mijn verwondering de bolide staan op 10 meter. Tsja.
BVDLC

 

5522multi5522. Segbroek by Serendipitwo
SmileEen multi in de omgeving waar precies 100 jaar geleden mijn moeder is geboren. Dat leek mij wel wat. De Delftsblauwe bolide geparkeerd ergens bij het beginpunt en vort met de geit. In Carrotte tempo langs de waypoint's geslenterd totdat het bij de supermarkt stokte. Hoewel ik deze ochtend al uitgebreid boodschappen had gedaan, was ik nauwelijks bij deze grootgrutter weg te slaan. De aanwijzing liet zich maar niet vinden. Hoewel mijn twee linkerhanden jeukten om een hulplijntje te bellen, weerstond ik deze aandrang en zocht naarstig verder. Na een halfuur was het raak en kon ik weer voort. Ook op het plein had ik moeite om de aanwijzing te vinden. Een rustpauze op een bankje deed wonderen. De gestelde vragen bij de andere waypoints waren prima te beantwoorden en zo kon ik op weg naar de fraai verborgen cache. Daar ging het vlot want ik had toevallig thuis de spoilerfoto goed bekeken. Dank voor een leuk middagje stadsvermaak.

 

5521traditional5521. Bloedberg by Prinskok
SmileHeej, was ik hier niet al eens eerder? Jazeker. Ik weet alleen niet meer welke cache. Doet er eigenlijk ook niet toe, want het was best een lekker wandelingetje. En dan is het niet erg als je twee keer hetzelfde traject volgt. Ook sloeg een beetje nostalgie toe. Tijdens mijn trainingen voor de marathon van Rotterdam in 2002 heb ik meermalen hier in de buurt rondgedraafd. Gestart bij Kijkduin, door de duinen naar Monster of verder en dan over het strand terug. Dat waren nog eens tijden. Dat zullen de mannen ook wel zeggen die met hun schepjes deze berg hebben gewrocht.
BVDLC