09-08-2008

Hoekschewaard. Een prachtig gebied met wijdse uitzichten. Toch werd ik verrast door het aangelegde tuinachtige gebied te Barendrecht op de kap van het spoor (5590).

 

5490traditional5491. Zwartepad by Mon-Roe
SmileTerug van een dagje Hoeksche Waard werd ik al voor de Brienenoordbrug geattendeerd op een file op Rotterdam-Noord. Een extra reden om snel binnendoor te schieten naar Rodenrijs om aldaar een spiksplinternieuw station aan te treffen met bijbehorend roodgekleurd fietspad. Dat heb ik een stukje gevolgd met als uiteindelijk resultaat een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

mystery5490. Ballenplan Chicago Express by pa3dgg
SmileAl een poos geleden was ik hier, maar helaas via een verkeerde aanvliegroute. Ik dacht echter dat ik de puzzel niet goed had opgelost. Thuis nogmaals het containerschip goed bekeken en ik kwam tot de conclusie dat mijn oplossing toch juist was. Dus nu een andere aanpak. Ik heb de beschrijving goed gelezen. Dat zou ik vaker moeten doen. Nu koos ik de juiste aanvliegroute en kon daarna genieten van een prachtige wandeling door een stukje kunstmatig aangelegde natuur. Bovendien vond ik een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

5489multi5489. Rondje Hoekschewaard 1 - De Oude Tol by MissyM
SmileDe laatste uit de serie. Vanwege de harde wind, mijn zwakke motivatie, mijn prachtige Delftsblauwe bolide, mijn zwakke rug en mijn luie inborst, heb ik deze serie van zes caches niet op de fiets afgelegd. Na een blik op het restaurant en bijbehorende gegevens heb ik de fraai verborgen cache gevonden. Dank daarvoor.
Suggestie: verander in de tekst van de vragen "getal" in "cijfer".

 

mystery5488. Rondje Hoekschewaard 2 - Pont Nieuw-Beijerland by MissyM
SmileInteressante verhalen gelezen over deze pont. Ter plekke zag ik dat hij het aardig druk had. Toch zie ik in mijn glazen bol hier binnen niet al te lange tijd een prachtige brug verrijzen. Einde van een stukje nostalgie. De cache liet zich gemakkelijk graaien. Dank daarvoor.

 

5487mystery5487. Rondje Hoekschewaard 3 - Molen Nieuw-Beijerland by MissyM
SmileHa, een molen! Na vijf jaar geocaching ben ik er zeker van meer over molens te weten dan de gemiddelde Nederlander. Van de molen alhier kan gezegd worden dat die toch wel erg mooi gelegen is. Terwijl een mevrouw het droge wasgoed van de lijn haalde waarbij haar man assistentie verleende, kon ik mijn worteltekening zetten op het logrolletje van de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

multi5486. Piershilse Gat by HenkeS
SmileKoud was ik gestart of ik werd ingehaald door drie dames te paard die mij vroegen of ik soms bezig was met hondentraining. Deze merkwaardige vraag heb ik ontkennend beantwoord. Dat stelde ze gerust en in gestrekte draf vernielden ze met hun paarden met mooie graspad. Volgende keer neem ik een hond mee.
Verder verliep de wandeling probleemloos. Ik kon dus genieten van het mooie weer en het afwisselende uitzicht. Om niet te verraden waar de cache ligt, laat ik het hierbij. Dank voor de mooie cache.

 

mystery5485. Rondje Hoekschewaard 5 - Piershil by MissyM
SmileOok in Piershil moet het water op een aanvaardbaar peil blijven. Dat kon ikzelf constateren op de stash area. Pier zal het destijds op zijn heuveltje wel een stuk moeilijker hebben gehad om de voeten altijd droog te houden. Nu is het een kwestie van een druk op de knop.
Ook ik heb de rattengif container in handen gehad, maar als zijnde niet interessant terzijde geschoven.
BVDLC

 

traditional5484. Rondje Hoekschewaard 6 - Zuidzijde by MissyM
SmileHet was hier zoals bleek weer eens tijd voor de Carrotte Droogmaak Service. Het bakje met inhoud was tamelijk vochtig. Nu niet meer. Bij deze service wordt onder andere de warme motorkap van de Delftsblauwe bolide ingezet. Verder was ik blij dat ik mijn prikstok had meegenomen, of beter gezegd mijn anti-prikstok. Zo kwam ik ongeschonden uit de strijd.
BVDLC

 

mystery5483. Rondje Hoekschewaard 7 - Knooppunt 15 by MissyM
SmileMijn eerste cache van deze serie. Ik had de fiets wel bij me, maar heb besloten daar geen gebruik van te gaan maken. Te veel storende elementen. Te zwakke conditie. Dus alle caches gedaan met mijn Delftsblauwe bolide. De cache alhier was niet al te moeilijk te vinden. Dank daarvoor.

 

mystery5482. X marks the spot by ShadowXs
SmileNiemand aanwezig op deze potentieel drukke plek! Dus rustig allerlei aanvliegroutes kunnen uitproberen. Mij lijkt, als je een beetje goed bent in hink-stap-springen, dat je een heel eind komt. Helaas ben ik niet zo goed in deze tak van sport. Dus heb ik net zolang rondgedwaald tot ik een echte opa-route vond. Met de hint op zak was het toen niet meer lastig om de fraai verborgen cache te spotten. Dank daarvoor.

 

5481traditional5481. Waar CachingPol stopt, gaan De Jonkies verder... by De Jonkies
SmileNet als Cachingpol ben ik ook even gestopt. Dat leverde een fraai verborgen cache op. Daarna ging ik weer verder. Niet achter de Jonkies aan want daar was er al geweest.
BVDLC

 

traditional5480. Waar De Jonkies stoppen, gaat Cachingpol verder by cachingpol
SmileTerwijl in de verte de boer met de tractor zijn werk deed, wist ik met een snelle graai de cache te verschalken precies op het punt waar de Jonkies stoppen en Cachingpol verdergaat. Na het plaatsen van mijn worteltekening ben ik ook verdergegaan om te kijken waar Cachingpol stopt.
BVDLC

mystery5479. Waar Cachingpol en De Jonkies stoppen .... by Weather Report
SmileSTF!!
Dagje Hoeksche Waard gepland. Jas aan, schoenen gepoetst, gedoucht, pet op, lunchpakket klaar. Nog even naar dochterlief mailen waar ik vandaag uithang en... huh?? Een nieuwe cache diende zich aan precies waarheen mijn weg zou leiden. Een mystery. Hmm, viel wel mee. Even met duim en wijsvinger enkele cirkels op de kaart gezet. Ah juist, daar ligt ergens de cache.
De praktijk ter plekke was weerbarstig. Ik stond niet ver van mijn berekende plek, maar toch niet dichtbij genoeg. Een extra rondje was noodzakelijk om te constateren, dat ik verrassenderwijs als tweede mijn worteltekening mocht plaatsen. Dank daarvoor.