06-08-2008

Cachen in Alphen a/d Rijn. Dus samen met Jessy. Dit was tevens het einde van de bruggentochten. Deze waterrijke plaats heeft heel wat bruggen met erbij geplaatste caches. Ook pikten we zoals gebruikelijk enkele omringende caches mee.

 

5477mystery5478. 0172 Brug # ? "BONUS" by Team Knossos
SmileNotities maken is niet gemakkelijk. Dingen noteren ook niet. Dus daarom had ik dat aan Jessy overgelaten. Die kan dat veel beter dan ik. Een zekere luiheid mijnerzijds speelt natuurlijk ook een rol, dat geef ik grif toe. Helaas kwamen we met Jessy's aantekeningen, via de gegeven origineel bedachte bonus-methode, ergens in Boskoop terecht. Mooi dorp natuurlijk met interessante inwoners, waaronder een fietslustig internationaal opererend kilocachersteam, maar wel wat vreemd als je het over bruggen in Alphen a/d Rijn hebt. Dus heb ik met krachtige hand één van de genoteerde cijfers veranderd en dat zag er een stuk beter uit. Nog even Biertje gebeld, of we ongeveer goed zaten, maar de goede man had geen flauw idee meer. Over de oorzaak daarvan wijd ik liever niet uit, aangezien drank niet mijn ding is.
Toen maar erheen gereden en de gok bleek juist. Op een mooie locatie werd de fraai verborgen cache aangetroffen. Dank daarvoor en voor de mooie serie.

 

multi5477. Wiskunde in het Weteringpark #1 by AntonvH
SmileDe geometrie van het parkje werkte uitstekend mee bij het berekenen van de cache locatie. Mijn calculaties verliepen via de spiegelreflexmethode en Jessy gooide er een ouderwetse goniometrieformule tegenaan. Voor ik het wist had zij een keurig puntje geprikt op de topo van haar GPSr. Het puntje bleek precies goed en rap stond ze met de cache in handen zonder mij te vertellen waar ze die had gevonden. Na haar log gezet te hebben, werd ik gedwongen in de rol van een blindeman en stopte zij de micro terug op de originele plek. Daarna mocht ik ook de fraai verborgen micro gaan zoeken. Gelukkig hadden mijn overige zintuigen tijdens haar verstoppoging hun werk goed gedaan en liep ik feilloos in de juiste richting om aldaar te constateren dat de cache-legger flink creatief bezig was geweest. Dank daarvoor.

 

5475mystery5476. Wiskunde in het Weteringpark #2 by AntonvH
SmileOmdat mijn schooltijd nogal lang geleden is, moest er een manier gevonden worden om Jessy's berekeningen even te checken alvorens we de cache gingen graaien. Met het mooie weer waren kinderen genoeg aanwezig en de pomp stond er stralend bij. Met mijn timmermansoog registreerde ik hoeveel water de kindertjes zo ongeveer per minuut produceerden en dat klopte perfect met Jessy's berekeningen. Geen wonder ook dat zij op de stash area vlot met de listig verborgen cache in handen stond. Dank daarvoor.

 

multi5475. 0172 Brug # 7 "Koningin Julianabrug" by Team Knossos
SmileOp weg naar wp2 liepen we blijkbaar een stukje over privé-terrein. Een locale dame maakte ons dat duidelijk. Toch mochten we er langs, waarschijnlijk omdat wij ons als echte geocachers, dus netjes, beleefd en beheerst, gedroegen.
Verder moet de cache-legger bij het berekenen van F erop verdacht zijn, dat die op 1 januari telkenjare wordt aangepast. Of de cache elk jaar een stuk opschuiven, kan ook, maar lijkt me lastiger.
Nadat Jessy en ik ook deze koninklijke brug de nodige aandacht hadden gegeven, werd de cache gegraaid en was de serie ten einde. Dank daarvoor. Op naar de bonus.

 

5474multi5474. 0172 Brug # 9 " 's-Molenaarsbrug" by Team Knossos
SmileWel een bakkerij gezien, maar geen molen, laat staan een molenaar. Trouwens, de bakker was ook verhuisd. Het grote mooie pand aan het water was verlaten. Bij de opgesomde mogelijkheden om het getal G aan de overkant van het brede water te ontwaren, ontbreekt het fototoestel. Met mijn kleine doch fijne toestelletje lukte dat prima. Foto maken en inzoomen op het display maakte het jaartal keurig zichtbaar. Zoals aanbevolen gingen we ergens op een mooi plekje rustig zitten om de eindcoords te berekenen. Vlakbij een stel hengelaars. Toen we vertrokken, vergat Jessy haar rugzakje. Kon gebeuren in dit zwoele weer. Het kwam allemaal goed. De fraai verborgen cache werd gevonden en weer een Grieks teken rijker gingen we op weg naar de laatste brug van de serie. Dank daarvoor.

 

multi5473. 0172 Brug # 8 "Dr. Albert Schweitzerbrug" by Team Knossos
SmileNa eerst stevig onze tanden te hebben gezet in appelgebak met slagroom en bijbehorend drankje (Jessy koffie verkeerd en ik lekker warme choco) konden we van start. Leuk wandelingetje heen en weer langs het brede door veel zeilbootjes bevaren water met zicht op mooie pandjes, waarbij eentje ervan werd voorzien van een mooi muurtje met witte voegen, aangebracht door twee Brabantse specialisten die volgens hen precies wisten wat ze deden, want in mijn ogen was de specie te zanderig, werd het tijd om een cache te vinden. Op het merkwaardige nulpunt van onze berekening werd niets gevonden.
Dan maar eerst op een bankje in de schaduw aan het water onze meegebrachte broodjes genuttigd en daarna met nieuwe moed gaan zoeken. Weer niks. Hulplijntje 1 (Biertje) bracht ons al dichter naar de cache, maar nog steeds vonden we niets. Hulplijntje 2 (Ating) verrichte uiteindelijk het wonder.
Pfff, moeilijk verstopt. Van mij mag de hint wel wat duidelijker. Het gaat toch om de bruggen, nietwaar? En na een multi wil je graag de beloning in de vorm van een cache. Die heb je overigens ook nodig voor de bonus. Met die 10 meter afwijking had ik de cache nooit gevonden zonder de hulplijntjes. Tussen haakjes, de overige caches in de serie voldoen prima aan mijn wensgedachte. Zal wel aan de naam Albert Schweitzer liggen. Dat was ook een aparte.
Toch dank voor de cache natuurlijk.

 

5471multi5472. 0172 Brug # 10 "Rijnhavenbrug" by Team Knossos
SmileMooie kleurtjes heeft deze brug! Nog niet lang geleden aangebracht volgens de man die bezig was al het "onkruid" tussen de stenen weg te schrapen. Mensen die mij kennen weten dat juist "onkruid" mijn lievelingsplanten zijn, maar de pijn werd verzacht door zijn opmerking, dat ze heus wel weer terugkwamen. Waarom haal je ze dan weg??!!
Gelukkig hadden we werk te doen en werd zodoende mijn aandacht weer in goede banen geleid. Jessy en ik telden, turfden en toetsten dat het tierde en dra hadden we de cachecoords in handen. Uiteindelijk (!) vonden we ook de fraai verborgen cache en konden we tevreden verder naar de Albert Schweitzerbrug na eerst een heerlijke verfrissing te hebben genomen op een onderwegrestaurantterrasje.
BVDLC

 

54705471. De Burggooi by -DEV-
SmileVandaag een dagje bruggeninspectie in Alphen a/d Rijn gepland samen met Jessy. Gauw in de aanloop daarheen op mijn karmozijnrode vouwfietsje gestapt en deze fraai verborgen cache gelicht. Prachtplek! Dank daarvoor.

 

mystery5470. Met een open blik by MacDuc
SmileDe vorige keer dat ik hier was, bleek mijn blik zo open, dat ik dubbel keek. Na enige mailwisseling met de cache-legger werd mijn voorbarige conclusie ontzenuwd. Vandaag een dagje bruggeninspectie in Alphen a/d Rijn gepland en daarmee een kans om in de aanloop daarheen alsnog hier te scoren. Dat lukte prima. Dank daarvoor.