05-08-2008

Heel wat nieuwe caches op Voorne. Vooral met kerken als thema. De mooiste vond ik boven op de dom van Brielle. En nog als eerste ook!

 

5468multi5469. Kerkenpad Voorne nr.5 - Dorpskerk van Vierpolders by geospaap & Alice in Wonderland
SmileNou, nou, is dit niet wat overdreven? Wel lollig natuurlijk. Ik heb er hartelijk om gelachen. Met deze cache kwam een einde aan een leuk rondje kerk op het voormalige eiland Voorne met prachtig weer, een stralend zonnetje, nauwelijks wind en redelijke luchtdruk. Precies toen ik in mijn Delftsblauwe bolide stapte voor de terugreis naar Delft, begon het te regenen. Hoezo planning?
BVDLC

 

traditional5468. N 57 by de duintoppers
SmileEven een luchtig tussendoortje tussen al die ernstige kerkbezoeken op Voorne. Ik vond de cache onderin zonder dekseltje, maar nadere bestudering leerde dat er niets aan de hand was. Netjes teuggeplaatst.
BVDLC

 

multi5467. Kerkenpad Voorne nr.6 - Vleerdamsedijk Rockanje by geospaap & Alice in Wonderland
SmileZo, familie van Maria Zelle, ofwel Mata Hari, de zogenaamde spionne die destijds vrij ongelukkig aan het einde van haar leven kwam. En een familielid van haar hier ooit dominee. Wist zij dat zelf wel? Graag onderzoek daarnaar. Ik deed hier mijn eigen onderzoek en eindigde met een micro die daar zat waar ik hem heimelijk al verwachtte. Wel iets beter teruggestopt.
BVDLC


5466multi5466. Kerkenpad Voorne nr.4 - Kerkje van Tinte by geospaap & Alice in Wonderland
SmileDat meekrap een tweezaadlobbige bedektzadige plant is, weet natuurlijk iedereen. Maar dat het plantje zo ruim toepassing vindt op allerlei gebieden, was mij onbekend. Tot zelfs in het Voornse dorp Tinte hebben de mensen lange tijd kunnen bestaan van het telen en verwerken ervan. Resultaat was een grondstof waarmee onder andere mijn karmozijnrode vouwfietsje zijn prachtige kleur kreeg. Fijn dat te weten. Toch kwam ik daar niet voor. Er moest een kerk worden gespot en bij die kerk een cache. Die heeft alhier wel een heel mooi plekje gekregen. Dank daarvoor.

 

multi5465. Kerkenpad Voorne nr.3 - Bedevaartskerk Brielle by geospaap & Alice in Wonderland
SmileDe kerkdeuren stonden wijd open met het mooie weer, dus ik heb even een blik naar binnen geworpen. Het zag eruit als een echte kerk. Twee mensen zaten er gezellig te kletsen. Die heb ik vriendelijk gegroet en daarna moest ik verder voor mijn core business: doosjes zoeken. Na een kort wandelingetje werd deze hier op een mooi plekje gevonden. Dank daarvoor.

 

5463bmulti5464. Kerkenpad Voorne nr.1 - Brielle centrum by geospaap & Alice in Wonderland
SmileToen ik na veel vijven, zessen en zevens (en een FTF!) vanaf de Brielse Dom eindelijk terugkeerde bij mijn Delftsblauwe bolide en eens keek wat er verder in deze buurten te verhapstukken viel, moest ik even slikken. Een heel stuk van de route had ik kunnen combineren met deze cache! Maar niet getreurd. Mijn karmozijnrode vouwfietsje gepakt en hup, weer het centrum van Brielle in. Daar passeerde ik de ene na de andere kerk. Eigenlijk veel te veel. Vooral veel verschillende soorten. Dat is niet goed. Ik stel daarom voor om ze allemaal te verenigen in het ware geloof: geocaching. En dat onder het motto: Op elke cache hoort een dekseltje. Dat moet je dan een beetje metaforisch zien, als je begrijpt wat ik bedoel.
De cache vond ik overigens op een verrassende plek. Geen kerk te zien. Dank daarvoor.

 

traditional5463. Kerkenpad Voorne nr.2 - Brielse dom by geospaap & Alice in Wonderland
Smilehahahahaha!! Was me dat lachen. Een FTF!
Als ik had geweten, dat dit een nieuwe cache was, was mijn dag anders verlopen. Lang zo leuk niet als nu, schat ik in. Ik was dan namelijk niet eerst op mijn gemak een andere cache gaan doen, had niet eerst rustig mijn lunch weggehapt, was niet op weg naar de kerk al die winkeltjes in en uit gelopen, had niet eerst drie vergeefse uitgebreide rondjes om de kerk gemaakt.
5463aOverigens had ik het na die drie rondjes wel gehad. Ik bleef steeds minstens 20 meter van de cache. Toen maar eens een hulplijntje naar Kayakker met de vraag of hij deze cache al eens had gedaan. Nee natuurlijk, want het was een nieuwe en bovendien bracht hij mij op de hoogte dat ik zelf de hoogte in moest. Dat was even schrikken met mijn zwakke hart, zwakke rug, zwakke bovenarmen, maar wel een sterke wilskracht. Met plezier een Euro gedoneerd voor het goede doel en opwaarts, Christenstrijders. De dame die al boven was, verdween bij mijn aanblik schielijk naar de spiralende stenen wenteltrap en ik had het rijk alleen op eenzame hoogte met een stralend zonnetje, windkracht 2, half bewolkt, 21 graden, kortom mooi weer.
Na ook drie rondjes bovenop de trans spotte ik de fraai verborgen cache en tot mijn grote verbazing een maagdelijk logboek. Heeft men beneden in het dorp mijn schallende indianenkreet misschien gehoord?
Op de terugweg naar beneden heb ik voortdurend het schone lied "Er is maar één FTF!!" gezongen in de hoop de intussen veel opstijgende gasten alle hoop op een triomf uit hun hoofd te bannen. Helaas waren het allemaal geen geocachers en begrepen ze niets van mijn extatische toestand.
Cache-leggers dank voor deze in mijn schoot geworpen mogelijkheid tot een vreugdevolle emotie.

 

mystery5462. Het Brielse Spui by De Watergeuzen
SmileStart van een dagje geocachen op het voormalige eiland Voorne. Eerst naar het Brielse Spui, het vroegere grenswater tussen de eilanden Voorne en Putten. Nadat ik me vergeefs suf had gezocht naar een cache op de parkeerplaats, bleek dat ik het startpunt zocht. Daar was ik dus al! De cache lag een eind verder. Ook leuk. Leuke plek. Mooi verstopt. Dank daarvoor.