02-08-2008

Neuenkirchen, Duitsland. Laatste dag aldaar. Op de terugreis nog flink wat mooie caches gevonden, waarvan vooral de Niederrhein-Export-Cache (5440) een aanrader is vooral vanwege de originele uitvoering.

 

Hooglichten van cache-dag 2 augustus 2008

Een dennenappel in een loofboom? Ik kijk nergens meer vreemd van op sinds ik aan geocaching doe. Cache-leggers hebben de meest originele ideeën. Zoals deze hier nabij de snelweg ten zuiden van Schüttorf. Als onoplettende voorbijganger valt zo'n omgebouwde dennenappel natuurlijk niet op. Een geocacher smult ervan. Ik wel tenminste. Het was volgens mij een flink werkje geweest om een flesje te beplakken met al die schubben van een geplukte dennenappel. Maar het resultaat mocht er zijn.

5440a5440b

5447Wat verder opviel vandaag was, dat ik het team Dobberman11 uit Hengelo voortdurend tegenkwam. Blijkbaar hadden ze ongeveer dezelfde route als ik gekozen voor deze dag. Zij waren echter niet ver van huis, terwijl ik op de terugweg was van enkele dagen Duitsland en me in de buurt van de grens nog even flink uitleefde. Uiterst gezellig overigens. Van verre was het steeds al duidelijk dat weer een ontmoeting aanstaande was. Soms waren zij eerder bij de cache en soms was het andersom.

In Nordhorn trof ik een heel bijzondere rotonde. Vrij veel rotondes zijn tegenwoordig voorzien van kunstwerken. Zo ook deze. Een compleet mini-dorp van zandsteen midden erop. Weer eens heel wat anders.

Een compleet ander stuk steen trof ik aan inhet plaatsje Hilten. Een knots van maar liefst 18.000 kilogram. Dat hakt er behoorlijk in. Het ding werd ontdekt midden op de hei toen er een heuveltje werd afgegraven. We schrijven het jaar 1913 en dat enorme brok graniet moest midden naar het dorp verplaatst worden. Anderhalve kilometer. Daar zijn ze bij de derde poging in geslaagd met een speciale wagon op een kort stukje spoor, waarbij steeds het stukje spoor achteraan verplaatst werd naar voren. In 8 dagen was de klus geklaard en konden de trotse mannen op de foto met hun steentje.

Ze vonden ook nog een reden voor heel het werk. Precies honderd jaar hiervoor hadden de Duitsers namelijk afgerekend met de Franse dictator Napoleon die hun destijds het leven vrij zuur had gemaakt. De steen ligt nu op een rustige plek in Hilten. Je kunt er zelfs even genoeglijk op een bakje gaan zitten.

5450a5450b

De uitsmijter vandaag was in het dorpje Uelsen, waar het gezellig druk was en er bij de kerk blijkbaar iets stond te gebeuren. Een stel schoorsteenvegers stond buiten te wachten op iets. Geen idee wat. Dat was niet erg. Wat wel erg was, dat het bankje er vlakbij bezet was door een Nederlands echtpaar. En daar stak de cache! Wat te doen? Gewoon even wachten totdat de vrouw haar nieuwsgierigheid niet meer kon bedwingen en richting de schoorsteenvegers liep.

Toen hoefde ik alleen nog met de man af te rekenen. Eitje. Gewoon gevraagd of ie even wilde opschuiven, want aan de kant waar ik was gaan zitten, lag de cache niet. De man was inschikkelijk. De cache werd gevonden. Daarna nog zeker een halfuurtje gezellig met hem en zijn teruggekeerde echtgenote gebabbeld. Toen was het tijd om huiswaarts te gaan.

 

 

5455. Nr 519 by Zuurtje
SmileTerug na een prettig weekje Duitsland had ik wel zin in een pittig partijtje vuurwerk. Dus even afgeweken van de A1 en via het dorp Bathman aangeland bij een levensgevaarlijke sluis. Daar moest het gebeuren. Een klein stukje het bos in. Helaas kwam ik net te laat. Ongeveer 64 jaar geleden steeg hier de laatste V1 op. Wat restte was een zo op het oog geschikte jeu de boule baan met daarop enige hindernissen, onder andere in de vorm van een cache-verstop-plek. Tot mijn blijdschap bovendien een heuse cache. Een flinke troost dus. Dank daarvoor.
A propos. Wie vond deze cache eigenlijk als eerste?

 

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

5453traditional5454. Bronzezeithof Uelsen by assos Smile
traditional5453. Uelsen 1 - Pickmäijer by escuco Smile
traditional5452. Uelsen 2 - Wassermühle by escuco Smile
traditional5451. Die Neegen Barge und der Riese Hunold by assos Smile
traditional5450. Hiltener Riese by Friedy1710 Smile
traditional5449. Jüdischer Friedhof Neuenhaus by assos Smile
traditional5448. Herrlichkeit Lage by BrianEquator Smile
traditional5447. Cacher auf Kunstwegen #6 by Friedy1710 Smile
traditional5446. Neuenhaus: Die Burg im Reitgaar by assos Smile
5443traditional5445. In Nordhorn und drum herum by escuco Smile
traditional5444. Textilindustrie - Weberdenkmal by Friedy1710 Smile
traditional5443. Kurbad Bentheim - Sandsteinpyramide by Friedy1710 Smile
traditional5442. Jüdischer Friedhof Schüttorf by Friedy1710 Smile
traditional5441. Piggetörnken by geo-schnor Smile
traditional5440. Niederrhein-Export-Cache by Friedy1710 SmileSehr schön!
traditional5439. Windpark Ohne by astroarno Smile
traditional5438. The Muggel-Beach by Twin-Power Smile

 

54385444