01-08-2008

Dagje in de omgeving van Salzbergen en Fürstenau. Het is een gelukkige dag, want enkele caches bezocht ik voor de tweede keer en nu vond ik ze wel.

 

 

Hooglichten van cache-dag 1 augustus 2008

5412Een cache midden op de autoweg? Nee, maar zo leek het wel. En nog wel met de fraaie naam Frust-micro. Wat bleek? Precies op die plek liep een tunneltje onder de weg door, gemaakt voor de plaatselijke boer. Toen ik dat eindelijk door had, bleek dat gemeentewerkers het tunneltje gebruikten om te pauzeren met een lekker bakkie leut of zo. Gisteren dus teleurgesteld vertrokken. Vandaag was mijn eerste gang naar deze plek niet ver van mijn hotel in Neuenkirchen en nu was er niemand. Zo kon deze grappige cache toch gegraaid worden. Hij hing gewoon aan het plafond, magnetisch bevestigd. De gemeentewerkers kijken blijkbaar nooit omhoog tijdens hun schaftuurtjes.

Blij sprong ik in mijn Delftsblauwe bolide om de rest van de dag net zo aan te pakken. Bij de volgende twee caches was dat niet zo moeilijk. De eerst lag bij een dikke boom nabij een Forsthaus. Dat zal wel het huis van de boswachter zijn geweest. De andere in de buurt van een indrukwekkend landgoed bij een antieke brug. Van beide panden heb ik geen goede foto kunnen maken, omdat ze achter natuurlijke begroeiing verborgen bleven.

5415Altijd goed voor het moreel als je vroeg op de dag een frustie kunt ruimen. Maar daar bleef het niet bij. In Salzbergen lag er ook nog eentje te wachten. Bij een raffinaderij met heel veel buizen, waar je tussendoor kunt lopen, al doe ik zoiets nooit ongegeneerd. Bovendien had ik geen idee wat er allemaal voor gassen en/of vloeistoffen door die buizen stromen. Ik zag wel eentje met elektrische draden. Vorige keer vrij lang er tussendoor gelaveerd zonder enig resultaat. Met de moed der wanhoop vandaag nogmaals en voor ik het wist, stond ik met de cache in handen. Op de foto hier links zie je het plekje.

Het was vandaag de dag van veel Hausen. Bij voorbeeld het Kolpinghaus in Salzbergen waar je je kunt laten vormen. Maar ook het Hürhaus in Mehringen waar je kunt boerengolven, En vergeet niet het Backhaus in Heitel waar ze een paar honderd jaar geleden de meest verrukkelijke maaltijden wisten te bereiden.

Tussen die Hausen door bezocht ik meerdere molens, een sluis, een kerk, een kapel, een nest hunebedstenen. Kortom van alles wat. Ook hierna het ene na het andere mooie plekje meestal ergens in de vrije natuur.

5430Totdat ik in Fürstenau bij het gehucht Poggenort midden in het bos stootte op een gigantisch graf. Het bleek dat de familie Tebbenhof had besloten hier hun laatste rustplaats te vinden. Een prachtige plek natuurlijk en bovendien hadden ze het steengehalte ter nagedachtenis flink hoog opgreschroefd. De opschriften lezend bleken ze allemaal in de 19e eeuw te zijn geboren en de laatste was in 1915 overleden. Hoewel dat al een hele tijd geleden is, verbaasde het me toch dat in het sierlijke middenstuk nog een lantaarn stond met een brandende kaars erin. Blijkbaar houdt iemand de boel voortdurend in de gaten.

Ook hierna bleef de landelijkheid bij de gevonden caches hoog en dat beviel me uitstekend. Bossen, een meertje, een bijzondere grenssteen, noem het maar op. Maar toch...

Ondanks alle successen vandaag, eindigde de dag in mineur. En wel in Rheine. Daar ligt een cache die ik al meermalen bezocht. Bij een bunker. De eerste keer vond ik niets. De tweede keer vond ik hem wel, maar had geen geschikt gereedschap bij me. De derde keer was gisteren, toen ik me ter plekke herinnerde, dat ik hem al eens had gevonden, maar geen geschikt gereedschap bij me had. Toen ik vandaag een supermarkt bezocht voor mijn broodnodige voedingsperikelen, kocht ik een allesopener. Het woord zegt genoeg, dunkt me. Nou, vergeet het maar. Totaal onbruikbaar. Volgende keer neem ik een Engelse sleutel mee van huis.

5437Na5437Nb

 

 

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

5436

traditional5437. Christoph Europa 2 by kaiundellen Smile
traditional5436. HappyBirthdayAndy by Topi20 Smile
traditional5435. RUF: Preußen versus Hannover by andy111 Smile
traditional5434. RUF: Baggersee by andy111 Smile
traditional5433. Hüttenclub by Sheepdogs&Friends Smile
traditional5432. RUF: PLO 1 by by andy111 Smile
traditional5431. RUF: Alte Kornbrennerei by andy111 Smile
traditional5430. RUF: Das Ende der Tebbenhoffs by andy111 Smile

traditional5429. RUF: Leitplankencache by andy111 Smile
5423traditional5428. Deeper Aa by grisu_dragon Smile
traditional5427. Nassbiotop Baccumer Bruch by 406-driver Smile
traditional5426. MediClin by Team GSMS Smile
traditional5425. Toter Kanal by mikeausr Smile
traditional5424. Backhaus Heitel by Topi20 Smile
traditional5423. Kunkemühle by Topi20 Smile
traditional5422. Schleuse Listrup by Topi20 Smile
traditional5421. Kapelle Leschede by Friedy1710 Smile
traditional5420. Gotteshäuser St. Andreas Emsbüren by Die Esels Smile
5426traditional5419. Enkings Mühle by Die Esels Smile
traditional5418. Mehringer Hünensteine by Friedy1710 Smile
traditional5417. Mehringer Hürhus by Topi20 Smile
traditional5416. Kolpinghaus Salzbergen by Die Esels Smile
traditional5415. Raffinerie Salzbergen by feldpogge Smile
traditional5414. Gut Stovern by Die Esels Smile
traditional5413. Am Forsthaus by Die Esels Smile
traditional5412. Frust-Micro by Raucher Smile

 

 

54185421