21-07-2008

Tijdens het bezoek in Ost-Friesland was vandaag vooral Aurich en omgeving aan de beurt.

 

Hooglichten van cache-dag 21 juli 2008

5236De dag begon slecht: regen. Dat is de pest voor het geocachen. Normaliter ga ik dan niet op stap. Maar ja, een beetje op de hotelkamer zitten koekeloeren trok me ook niet en verder bestonden er hier geen activiteiten waaraan ik mij zou kunnen overgeven. Dus dan toch maar geocachen richting Aurich. Deze hoofdstad van Ost-Friesland is qua inwoners ongeveer de helft van Delft. In de Napoleontische tijd is de stad zelfs een poosje onderdeel van de Nederlanden geweest.

Met de paraplu op heb ik een leuke wandeling door de buitenwijken van de stad gemaakt in de buurt van de kleine haven. Daarbij passeerde ik onder andere een mooie theehuis en ook het voetbalstadion am Ellernfeld. Toch moet ik helaas constateren, dat Aurich een oersaaie stad is. Het enige opvallende in de stad is naar men zegt de merkwaardige toren in het centrum. Het is een kunstwerk, dat ik helaas niet zelf heb gezien, maar schijnbaar door de mensen in Aurich niet echt wordt gewaardeerd. Ik heb een fotootje van internet geplukt. Kijk en oordeel zelf. Ik vind het wel geinig met al die uitsteeksels.

Sousturm1

5225Voordat ik Aurich bereikte, was het trouwens al middag. De hele ochtend in de regen bezig geweest de ene na de andere natte cache te slechten. Ik kwam daarbij best wel langs leuke plekken, maar met mooi weer zou ik daar zeker meer van hebben genoten. Zo zag ik in Spetzerfehn een Hollandse windmolen en ook in Ostgroßefehn trof ik zo'n exemplaar.

Grappig vond ik een heuveltje vlak langs de kanaalweg in Voralpen. Geen idee wat de functie ervan is. Vluchten bij watersnood?

Ook vond ik caches op een wandelweg in de buurt van Aurich, allemaal na korte wandelingetjes in de regen. Na het bezoek aan Aurich goed en slecht nieuws. Het goede nieuws was, dat het droog werd en ik een leuke boswandeling maakte. Het slechte nieuws was, dat de cache niet werd gevonden. Zo is er altijd wat...

5240Intussen was het ongeveer 15.00 uur, droog, en ik besloot nogmaals de wandelweg te bezoeken, maar dan aan de noordkant van de stad. Bij een van de caches aldaar was het logrolletje kletsnat, waarop de speciale Carrotte-droog-service in actie moest komen. Via een halfuurtje wapperen en dergelijke, liet ik een droog stukje papier achter in het doosje bij het wachthokje en had ik mijn goede daad vandaag weer verricht. Helaas geen heitje voor dit karweitje, maar wel voldoening.

Zo kabbelde de dag al doosjesrapend voort, totdat ik de laatste cache voor vandaag wilde graaien. Die lag aan een fietspad op ongeveer een kilometer vanaf de parkeerplaats. Ik had aardig wat gewandeld vandaag, dus vroeg ik mijzelf af: wandelen of fietsen? Ik besloot te wandelen. Het was weliswaar droog, maar omdat ik het weer nog niet echt vertrouwde nam ik voor de zekerheid mijn paraplu mee. De cache werd vlot gevonden en tevreden keerde ik terug naar mijn bolide, alwaar ik plots besefte geen papraplu bij me te hebben. Die had ik even in de boom gehangen, om mijn handen vrij te hebben bij het loggen. Dus alsnog mijn vouwfietsje gepakt en opnieuw naar de cache, waar de plu nog keurig in de boom hing.

 

Voor alle Duitse caches:

Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

5227

 

 

traditional5247. Ostfriesland-Wanderweg-04 by Tembo Smile
traditional5246. Großefehn-4 - Großefehnkanal by Tembo Smile
traditional5245. Wiesens-5 - Baumgeschwür by Tembo Smile
traditional5244. Spekendorf, Modellflugplatz -Marsu´s Heimat 5- by marsupilami77 Smile
traditional5243. Spekendorf, "Im Moor" -Marsu´s Heimat 6" by marsupilami77 Smile
traditional5242. Spekendorf, WEA 6 -Marsu´s Heimat 7- by marsupilami77 Smile
traditional5241. Ostfriesland-Wanderweg-12 by Tembo Smile
5234traditional5240. Ostfriesland-Wanderweg-10 by Tembo Smile
traditional5239. Ostfriesland-Wanderweg-11 by Tembo Smile
traditional5238. Rund um Aurich-08 - Plaggenburg - Mühle by Tembo Smile
traditional5237. Aurich-4 - Brücke by Tembo Smile
traditional5236. Aurich-2 - Hafen by Tembo Smile
traditional5235. Rund um Aurich-02 - Aurich - Hafen by Tembo Smile
traditional5234. Rund um Aurich-03 - Aurich - Teehäuschen by Tembo Smile
traditional5233. Aurich-3 - Parkplatz by Tembo Smile
traditional5232. Rund um Aurich-01 - Dat Wallinghus by Tembo Smile
5237traditional5231. Ostfriesland-Wanderweg-06 - Brücke Popens by Tembo Smile
traditional5230. Ostfriesland-Wanderweg-07 by Tembo Smile
traditional5229. Ostfriesland-Wanderweg-05 by Tembo Smile
traditional5228. Deutsche Fehnroute: Gallerieholländer Windmühle by SSV Jeddeloh Smile
traditional5227. Großefehn-3 - Voralpen by Tembo Smile
traditional5226. Großefehn-2 - See by Tembo Smile
traditional5225. Mühle Steenblock by Baumsucher Smile
traditional5224. Ostfriesen Bräu by Vascodagama Smile

52385247