31-07-2008

De meeste caches heb ik in Duitsland aan de zuidkant van de Ems gevonden. Vandaag bezig in het gebied tussen Spelle en Lünne, dat is noordelijk vlak over de Ems.

 

Hooglichten van cache-dag 31 juli 2008

5411Wat een ellende! Een cache zo hoog in de boom, dat je er met moeite bij kunt door enkele verhogingen te bouwen, waarna blijkt dat je je hele arm in een gat moet steken om het doosje te pakken. Dat lukte alleen maar door nog een hoger standpunt in te nemen. Dus sleepte ik nog meer hooi aan en maakte een heel hoge bult tegen de dikke boomstam. Daarna mijn vouwfietsje er bovenop en dan nog proberen op het zadel te gaan staan.

Deze halsbrekende toeren verraden een fanatieke gek. Ikke dus. Alles uit de kast voor een doosje. Maar het lukte en tevreden kon ik over de bospaden terugfietsen naar mijn geparkeerde bolide. Ik had namelijk al in de logs gelezen dat de cache hoog zat en bij voorbaat mijn fietsje meegenomen. De boom op de foto hier rechts vormde mijn ultieme uitdaging vandaag.

En dan heb ik nog niet eens verteld, dat mijn aanlooproute naar deze boom ook bijzonder idioot was. Ik koos namelijk de verkeerde route. Die begon schijnbaar goed en liep langs een riviertje. Helaas eindigde het weiland bij een bos waar ik nog een paar honderd meter doorheen moest. Zonder paden! En met een fiets! En met veel vervelende struiken. De terugweg bleek een breed pad waar ik zelfs met de auto had kunnen rijden...

5392De dag was trouwens begonnen bij een cache die me aan het denken zette. Het was bij een monument uit de tweede wereldoorlog. Op 20 mei 1944 maakte een Duits oorlogsvliegtuig hier namelijk een noodlanding. Hij was net opgestegen vanuit Rheine en dus in ieder geval nog vol met brandstof. Doch alleen die brandstof was niet verantwoordelijk voor de knal waarmee het vliegtuig 10 minuten later uiteenspatte en de brokstukken tot 300 meter ver vlogen. Het trieste was, dat veel kinderen waren komen kijken naar het vliegtuig en veel van hen zijn omgekomen. Wat zat er nog meer in het vliegtuig? Dat staat wijselijk niet op het monument. Zouden het bommen geweest kunnen zijn met bestemming Engeland? Dan toch maar beter dat ze hier afgingen?...

Hoewel het een prachtige dag was vandaag, volgden er geotechnisch gezien nu enige dompers. Een cache die schijnbaar midden op de weg lag, maar in werkelijkheid in een tunneltje eronder, bleek niet bereikbaar omdat gemeentewerkers er zaten te schaften Een dag later heb ik hem overigens wel gepakt. Daarna een bunker bij Rheine waar ik al eerder een paar keer was geweest. Nu vond ik het kreng wel, maar het zat opzettelijk muurvast en er was gereedschap nodig om het geval te openen. Ook deze zou ik een dag later opnieuw bezoeken, maar helaas weer tevergeefs.

5394Hierna kwam het mooiste gedeelte van de dag. Een fietstocht in de buurt van Rheine door een wonderschoon gebied in de buurt van de rivier de Ems. Daarbij vond ik 4 caches. Het feit dat ik nog 2 caches zocht maar niet vond, had geen enkele invloed op mijn opperbeste humeur tijdens deze tocht.

Het begon met een oude zoutfabriek in Bentlage uit 1743 die tot aan 1952 heeft gewerkt. Veel publiek had interesse voor dit grote houten geval. Wat mij er echter het meeste opviel, was een strook grond waar het vol stond met heelblaadjes, een tamelijk zeldzame plantensoort. Ik weet dat, omdat ik ooit meewerkte aan een plantenonderzoek en toevallig toen ook dit plantje tegenkwam.

Daarna belandde ik op die goede oude vertrouwde Emsauenweg. Hier was ik vorig jaar geweest om 100 caches te vinden. Ik vond er 96. En hier lag er eentje die ik toen miste, maar nu glorierijk graaide. Onderweg had ik uitzicht op een kolonie ooievaars die hier rustig in een weilandje zaten te staan met uitzicht op de cache. Ik had echter niet de indruk, dat het hun veel deed.

Hierna probeerde een cache-legger mij te verblijden met 4 caches die hij bij zogenaamde spook-eiken had verstopt. Ik moest daar flink voor aan de bak en heb er maar 2 kunnen vinden. Je wordt gek van al die hoeken en gaten in die oude bomen. Bovendien was niet altijd duidelijk welke boom hij bedoelde. Er stonden zo veel... Mijn moreel werd meteen hierna nogmaals op de proef gesteld. In het Walshagenpark van Rheine ligt een cache die ik vandaag weer niet vond. En of dat nog niet genoeg was, ging ik bij de volgende cache aan het riviertje de Speller Aa weer de mist in. Het was 13.30 uur en al mijn 6e not found vandaag.

5405De rest van de dag hing ik rond in de buurt van het dorp Spelle, voornamelijk omdat er flink veel caches waren neergelegd. En gelukkig had ik in de namiddag meer succes met het vinden van de doosjes al moest ik er soms flink mijn best voor doen. Hoogtepunt was een boswandeling van enkele kilometers bij het zogenaamde Speller Sand gelegen tussen Spelle en Lünne.

Later in Lünne zelf kreeg ik trek in een maaltijd en heb in de plaatselijke Gasthof genoten van een goede maaltijd, maar nog meer van het gezelschap van een vriendelijke dienster. Ik was de enige klant en ze kwam gezellig bij me zitten en was aangenaam geïnteresseerd in mijn hobby geocaching. Altijd leuk om aan een mooie jongedame uit te leggen hoe ik mijn vrije tijd doorbreng. Helaas moest ik haar teleurstellen, toen ze vroeg of ik wel eens in haar geboorteplaats Lingen was geweest, maar ik nam mij voor dat in de toekomst goed te maken.

De dag eindigde aan de Speller Aa, waar ik met veel moeite een cache uit een boom wist te peuteren. Maar dat wist je al.

 

 

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5411. Speller Aa IV by Topi20 Smile
5409traditional5410. Mühlenkolk Lünne by niti001 Smile
traditional5409. Emsländer Brauhaus Lünne by niti001 Smile
traditional5408. Biotop Beesten by Topi20 Smile
traditional5407. Schutzhütte Stroothok by Topi20 Smile
traditional5406. Bahnhof Beesten by Topi20 Smile
traditional5405. Speller Sand II by Topi20 Smile
traditional5404. Speller Sand I by Topi20 Smile
traditional5403. Speller Schiene by Topi20 Smile
traditional5402. Speller Dose by Topi20 Smile
traditional5401. England by Topi20 Smile
5406traditional5400. Speller Aa I by Topi20 Smile
traditional5399. Speller Flamme by Topi20 Smile
traditional5398. Speller Aa III by Topi20 Smile
traditional5397. Spukeiche No.3 by feldpogge Smile
traditional5396. Spukeiche No.1 by feldpogge Smile
traditional5395. Emsauenweg 098 by feldpogge Smile
traditional5394. Saline Gottesgabe by feldpogge Smile
traditional5393. Die dampfenden Wasser des Randelbachs by lynx kanandus Smile
traditional5392. Neuenkirchen - Absturz by Raucher Smile

53935395