26-07-2008

Terugreis vanaf Ost-Friesland. In Duitsland eerst nog wel actief, maar ook in Nederland tot zelfs in Nunspeet.

 

Hooglichten van cache-dag 26 juli 2008

5333aDat was een mooi lief wiefke! Ze zat er alleen wat ongemakkelijk bij, vond ik. Op een paal en nog naakt ook. Wat verder opviel waren haar voeten. Daar pasten geen sierlijke schoentjes aan, omdat ze de vorm hadden van vissenstaarten. Ik heb wel eens foto's gezien van zeemeerminnen, maar die hebben een staart die ergens begint bij hun taille. Qua zwemsnelheid moet het Meerwiefke hier in Leer het daarom waarschijnlijk afleggen tegen die echte zeemeerminnen.

Van deze nymphes is bekend, dat ze het niet gemakkelijk hebben. Meestal moet er een prins opduiken die zijn onvoorwaardelijke en onwrikbare liefde aan haar bewijst, waarna de staart meerdere dagen per week even verdwijnt, zodat zij een "gewoon" leven kan leiden. Toch loopt het eigenlijk nooit goed af met deze lieflijke wezentjes. Die prins komt wel en met die liefde lukt het ook nog wel, maar toch is er dat onbegrijpelijke noodlot, waardoor ze niet goed op haar pootjes terechtkomt. Sorry voor deze beeldspraak.

Het verhaal achter het Meerwiefke alhier ken ik niet. Ik hoop natuurlijk het beste voor zo'n lief kind, maar vrees het ergste.

Voordat ik bij het Meerwiefke arriveerde, had ik al twee andere caches in Leer weten te3 verschalken, eentje in de struiken vlakbij de kapper van de cache-legger en eentje naast een boom in de buurt van een sluizencomplex in de rivier de Leda die even verder uitmondt in de Ems. Komend vanaf mijn hotel in Hesel was ik na een verblijf van een week in Ostfriesland weer op weg naar huis. Voordat ik echter de grens overstak, had ik nog volop gelegenheid in Duitsland doosjes te vinden.

5337Even verderop bij het plaatsje Weener had iemand een cache verstopt onder een spoorbrug. Vroeger reed de trein van Hamburg naar Amsterdam hier langs, maar sinds 1975 is er een andere veel snellere verbinding en wordt het spoor nog incidenteel gebruikt voor plaatselijke goederentransporten. Bovendien heeft de scheepvaart op de Ems problemen met het slechts 25 meter brede openingsdeel van de brug. Als het schip breder is, komt er een enorme takel om een extra deel van de brug tijdelijk eruit te nemen.

Toen ik na enige moeite de cache had gevonden, nam ik het kloeke besluit voor de volgende cache niet een heel stuk om te rijden met mijn bolide. Kwiek stapte ik op mijn vouwfietsje en via een fietspad op de spoorbrug peddelde ik onder een prettig ochtendzonnetje naar de haven van Weener waar een doosje op mij lag te wachten onder een niet meer gebruikte rood geverfde boei die ter versiering de haven moest opleuken. Zie foto hieronder.

Om ongeveer 13.00 uur was ik klaar met de caches in Duitsland en wilde via de A37 bij Meppen de grens over. Helaas was de snelweg afgesloten en moest ik zelf maar zien hoe ik weer in Nederland kwam. Dat lukte via allerlei omwegen en zo geraakte ik per ongeluk verzeild aan het Stieltjeskanaal, waar nijvere Nederlandse cache-legger gelukkig actief waren geweest en ik nog een twee doosjes kon meepikken alvorens verder af te zakken naar het westen.

 

 

 

traditional5345. Oosteinde by team-rtna
SmileOp de terugweg uit Noord-Duitsland bij Nunspeet even de snelweg verlaten om een leuk rustplekje te vinden met bijbehorende cache. Prima gelukt. Dank daarvoor.

 

traditional5344. . by Team Professor X
Smile.!

 

traditional5343. De Spoorbrug by Zwiepjes
SmileSpinnen met bijbehorend rag, verlaten vogelnestjes, meters staal niet echt gemaakt om rustig onderdoor te wandelen. Ziehier de elementen van een verlaten spoorbrug ergens bij Nieuw-Amsterdam. Met waarlijke heldenmoed hebben ik en mijn zwak buigbare rug ons er gewaagd. Na flink wat kruipdoor sluipdoor werd de fraai verborgen cache gespot. Na nog wat gezucht en gesteun werd er gelogd. Tevreden verder huiswaarts op de terugweg uit Noord-Duitsland.
BVDLC


53435342

 

traditional5342. Sluis Zandpol by Zwiepjes
SmileTerwijl enkele scheepjes letterlijk voor mijn ogen in de diepte verdwenen, gadegeslagen door tientallen halthoudende mooi-weer-fietsers, deed ik mijn best een micro te vinden. Ik had onmiddellijk een idee waar die sluw verborgen was. Groot mijn teleurstelling bij het zien van een leeg gat. Maar voor eentje daarvan was ik niet te vangen. Misschien was er niet al te nauwkeurig gepeild zo redeneerde ik. Dus even een rondje om zo onopvallend mogelijk steeds met mijn ogen op de zinkende scheepjes gericht, het ene na het andere lege gat te vinden. Daarna nog een paar keer rond, zowel linksom als rechtsom. Toen de scheepjes allang verdwenen waren evenals de zich vergapende toeschouwers, kreeg ik een helder idee. Nog geen drie tellen later stond ik met de trofee in handen. Zucht. Wat een bevalling. Dank daarvoor.

 

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5341. Jgwrh1208 by Jgwrh1208 Smile

traditional5340. Deutsche Fehnroute: Bockwindmühle - Papenburg by SSV Jeddeloh Smile

5338traditional5339. Mühle Mitling Mark by Baumsucher Smile

traditional5338. Sportboothafen Weener by Maschus Smile

traditional5337. Friesenbrücke in Weener by Baumsucher Smile

traditional5336. Weekeborger Siel by ostfriesensegler Smile

traditional5335. Deutsche Fehnroute: Sielacht Ems-Leda-Mündung Leer by SSV Jeddeloh Smile

traditional5334. Deutsche Fehnroute: Waage in Leer by SSV Jeddeloh / Onkel Schalke Smile

traditional5333. Deutsche Fehnroute: Meerwiefke im Leeraner Hafen by SSV Jeddeloh / Onkel Schalke Smile

traditional5332. Leda-Sperrwerk by listenhai Smile

traditional5331. Achtung Muggles!! by Stunt.man Smile

53335336v