20-07-2008

Op weg naar Hesel in Noord-Duitsland waar het Ost-Friesland wordt genoemd. Daar heb ik een paar daagjes leuk gelogeerd.

 

Hooglichten van cache-dag 20 juli 2008

5215aAanvliegroute in de regen. Mijn gepland verblijf in Noord-Duitsland begon met een lange natte reis. Geen probleem als het maar tijdig zou stoppen met al dat hemelwater. Toen ik om 15.00 de grens passeerde bij Nieuwe Schans, was het nog steeds flink vochtig. Toch dook ik onder een leuk antiek bruggetje om de eerste cache voor vandaag tevoorschijn te toveren.

Vanaf de grens was het volgende punt bij de plaats Weener, waar ik midden tussen de koeien de plek bezocht waar ooit op een kleine terp een kerk had gestaan, maar die in 1815 was ingestort. De koeien waren niet onder de indruk en ik volgde hun voorbeeld.

Een vogelkijkhut zonder uitzicht op vogels, maar wel met een verborgen doosje werd gevolgd door een wandeling over een grote graftombe ergens in Leer alwaar het doosje zich niet blootgaf, enige plekken langs de snelweg waar de doosjes wel werden gegraaid brachten me uiteindelijk naar Veenhusen waar ik in een boom dacht het laatste doosje voor vandaag te vinden en me begaf naar het hotel in Hesel om uit te rusten van de lange rit.

 

5222Om ongeveer 19.00 arriveerde ik in mijn hotel te Hesel. Omdat intussen het weer aardig was opgeknapt, was het interessant eens de omgeving van deze plaats te bekijken. Eerst op de kaart, want die toont de leuke plekjes, in casu de plekjes waar caches liggen. Zowaar drie mogelijkheden niet te ver van het hotel. Dus in de bolide gestapt en er op af.

Zo kwam ik in een stuk bosrijke omgeving terecht, waar ik nog vrolijk een paar kilometertjes wandelde, o.a. bij een meertje, waar een geocacher genaamd Baumsucher een cache had geplaatst. Meestal weet je het dan wel bij deze man, want hij heeft een voorkeur voor het verstoppen in vogelhuisjes. Altijd mooi! Ook deze keer stelde hij me niet teleur.

De twee andere caches waren ook niet te versmaden, hoewel op de steen waaronder de laatste cache lag, de tekst minder fraai was. Waarschijnlijk is die tekst niet aangebracht door de cache-legger, hahaha. (zie foto hieronder ergens)

 

 

 

Voor alle Duitse caches:

Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

5216atraditional5223. Hesel-2 - Stein by Tembo Smile

traditional5222. Silbersee by Baumsucher Smile

traditional5221. Hesel-1 - Trimmpfad by Tembo Smile

traditional5220. Veenhusen-1 by Tembo Smile

traditional5219. A31 TB-Hotel Leer-Nord by Onkel Schalke Smile

traditional5218. Leer- Silent Side by Hauke & knock-ei-knight Smile

traditional5217. Bunderhee-1 by Tembo Smile

traditional5216. Weenermoor - Alter Kirchhof by Tembo Smile

traditional5215. Deutsch-Niederländische Begegnung by Tembo Smile

 

52165223