14-07-2008

Een bezoek aan de universiteitswijk van Münster leverde een schat aan caches op. Op de terugweg naar Greven ook nog hier en daar actief geweest.

 

Hooglichten van cache-dag 14 juli 2008

5153Brutaler kan het bijna niet! Bekijk de foto hier rechts. Dat is midden op een belangrijke brug midden in de grote stad Münster. Het is de Torminbrücke, oorspronkelijk uit 1926, maar in 1986 herbouwd. Zie je de dikke bobbel vlak boven de tekst? Dat is de cache! Hij zit magnetisch vastgeplakt. Uiterst link natuurlijk, zo'n verstopwijze. Voor je het weet, is ie weg. De cache heeft het dan ook maar 6 maanden uitgehouden. Gelukkig kwam ik in die periode voorbij om deze van mijn worteltekening te voorzien.

De gehele ochtend en een deel van de middag in Münster doorgebracht. De kaart van deze stad toonde zoveel ikoontjes van caches, dat ik er niet langer omheen kon kon. Daarbij heb ik mij vooral opgehouden in het westelijke gedeelte dat vrijwel geheel bestaat uit gebouwen van de universteitskliniek, afgekort UKM en dat staat voor UniversitätsKlinik Münster. De universiteit waarmee verbinding is, heet de Westfalische Wilhelms-Universität.

Voor elke medisch interessante invalshoek heb je er een kliniek. Zo bezocht ik achtereenvolgens: sportgeneeskunde, psychiatrie, bloeddonatie, beenmergtransplantatie, landingsplaats voor helicopters, keel-neus-oor-kliniek, medicinale-plantentuin, moleculaire biologie, geneeskunde-recht, huidkliniek, facilitaire afdeling tbv klinieken, psychologie en anatomie.

5151Alles ging op mijn karmozijnrode vouwfietsje om parkeerproblemen te vermijden. Totaal 14 kilometer gefietst waarin 13 caches werden gegraaid die niet altijd bij de kliniek zelf lagen, maar soms bij een kapel, kunstwerk, stukje bos, e.d.

Wat mij verbaasde is, dat niemand notie van me nam tijdens mijn zoektochten. Ik bevond mij regelmatig op binnenterreinen van die klinieken, waarbij aan alle kanten gebouwen met ramen, waarachter medewerkers mijn konden zien snuffelen. Nu heb ik een uiterst betrouwbaar voorkomen, maar toch.

Dat leidde er ook toe, dat ik mijn natuurlijke gêne heel langzaam kon omzetten in verregaande brutaltiteit, bij voorbeeld bij de kliniek voor beenmergtransplantatie, waar de "grappige" cache-legger, het doosje veel te hoog bij de ingang had geplaatst. Vanwege mijn intussen hoog opgelopen adrenaline-niveau en testosteron-gehalte, haalde ik er halsbrekende capriolen uit, maar pakte het doosje wel en daar ging het om.

Om een uur of half twee had ik het wel gezien met de drukte in de stad en besloot het platteland in de omgeving op te zoeken. Via een modern glazen paviljoen, de genoemde Torminbrücke en een betonnen kunstwerk,  verliet ik om 14.30 uur definitief de stad.

5156Zo arriveerde ik eerst bij een zogenaamd Freilichtmuseum, ofwel een openluchtmuseum. Natuurlijk kwam ik niet verder dan de poort bij de ingang, want daar lag de cache.

Mijn volgende bezoekje was aan een merkwaardige plek. In een diepe kuil stond de spits van een kerktoren. De kuil bevond zich in een heuveltje waaromheen een hek stond. De cache stak natuurlijk in dat hek, maar terwijl ik logde verwonderde ik mij toch over deze toestand alhier. Naar wat ik heb begrepen uit een opschrift, heeft men deze kerk opgegraven. Hij zat verborgen in het heuveltje. Ik begreep er niets van en heb dit rare verleden maar laten rusten.

De rest van de caches deze dag was minder spectaculair, maar wel interessant zoals een ijskelder, een monument, een winkelcentrum, een boerderij en ook die bij een statige flink uit de kluiten gewassen lindeboom in de plaats Altenberge. Het doosje lag gewoon in een holletje naast een laag muurtje. Niets bijzonders op zich, ware het niet dat Loze Jorry een maandje later op de terugreis van een grote rondreis door Scandinavië op bezoek ging bij zijn alhier woonachtige nicht Ria en even de cache meepikte. Daarbij ontwaarde hij mijn worteltekening. Hieronder een foto van mij en eentje van hem op dezelfde plek.

51605160a

 

 

 

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

 

5155traditional5163. Bispinghof by Northgrounder Smile

traditional5162. Ehrenmal by Northgrounder Smile

traditional5161. Eiskeller - Altenberge by forrestgump Smile
traditional5160. Krüsellinde by forrestgump Smile
traditional5159. Max-Clemens-Kanal (Münsterscher Canal) by HomerSimpsonMS Smile
traditional5158. Die kleine Eins - MS 1 by FritzeMS Smile
traditional5157. Hochzeitscache für Lilia und Harm by interessierte Laien Smile
traditional5156. Nr. 16: Skulptur Projekte 07: "Archeological Site" by Schnüffelnasen Smile
5152traditional5155. Freilichtmuseum Mühlenhof by Svotti Smile
traditional5154. Skulptur Projekte 77: Ohne Titel by catweasled Smile
traditional5153. Torminbrücke by rabbitlman Smile
traditional5152. Wewerka Pavillon by Svotti Smile
traditional5151. UKM 11 - Anatomie by Jojogogo Smile
traditional5150. UKM 9 Psychologisches Institut by goethe_garmin Smile
traditional5149. UKM 1 - Universitätsklinikum Münster by Peter65 (Team-Gescher) Smile
traditional5148. UKM 7 - Rechtsmedizin/Hautklinik by Cooniecrew Smile
traditional5147. UKM 8 - ZMBE by peter65 (Team-Gescher) Smile
5146traditional5146. Skulptur Projekte 97: sanctuarium by catweasled Smile

traditional5145. UKM 12 - Hubschrauberlandeplatz by rabbitlman Smile
traditional5144. UKM 3 - KMT by Jojogogo Smile
traditional5143. UKM 2 - Psychiatrie-Park by Cooniecrew Smile
traditional5142. UKM 15 - Blut spenden by rabbitlman Smile
traditional5141. UKM 4 - Lukaskirche by Jojogogo Smile
traditional5140. Die vergessene Skulptur by satanziege Smile
traditional5139. UKM 5 - Institut für Sportmedizin by Jojogogo Smile

 

51435141