13-07-2008

Op weg naar Greven via Gronau de grens over en meteen begonnen met het grote werk. 1 geweldige up en 9 downs.

 

Hooglichten van cache-dag 13 juli 2008

5136Als je in 2008 een bijzondere cache had willen doen, had je naar Schüttorf moeten gaan vlak over de grens bij Enschede. En wel naar de rivier de Vecht op de plek hier rechts op de foto. Daar hing een cache aan een nylondraad in het water. De draad was alleen zichtbaar als je het wist. Je kon er echter met geen mogelijkheid bij! Hij was vastgemaakt aan een metalen oog aan de muur halverwege tussen de kade en het water. Ik schat die muurhoogte op ongeveer 4 meter. Toch kon je de cache pakken!

Helaas is de fraaie constructie intussen ter ziele, dus kan ik rustig vertellen hoe ik hem heb gepakt. Het is geniaal bedacht! Niemand had door dat ik de cache uit het water viste, terwijl er achter mij toch een kermis aan de gang was en veel mensen passeerden. Aan het hek vlakbij de bewuste plek hing namelijk nog een nylondraad met aan het eind een metalen haak. Die haak moest je achter de draad van de cache manoeuvreren en dan kon je de cache-draad naar boven trekken en zo de cache pakken. 

Je hebt geen idee van het gelukzalige gevoel dat ik kreeg bij het lukken van mijn actie en van mijn bewondering voor de cache-legger die op zo simpele wijze een schijnbaar onmogelijk te pakken cache, toch bereikbaar wist te maken.

5136a5136b

5128

 

Het begin van de cache-dag lag vlak over de grens in het stadje Gronau. Toen ik stopte nabij de cache-plek, meteen een blik van herkenning. Hier had ik eerder gestaan en toen niets gevonden. Het kapelletje van Maria stond er nu nog net zo bij en met een snelle graai pakte ik nu wel het doosje. Ik weet zeker, dat daar vorige keer niets lag. Maar het was een goede oppepper voor mijn moreel en zo trok ik vol goede moed verder de stad Gronau in. Anderhalf uur later verliet ik gedemoraliseerd deze stad, nadat ik zowel bij de boogbrug als bij de gigantische piramide in het centrum me vergeefs suf had gezocht. Weg van hier!

Op naar de rivier de Dinkel waarlangs dikke stenen op mij wachtten en me hopelijk meer plezier zouden bezorgen. Dat lukte op twee plekken en zo kreeg ik enigszins mijn zelfvertrouwen terug. Toch zou deze dag naast de geweldige reeds beschreven up, mij totaal 9 diepe downs bezorgen. Een dieptepunt in mijn carrière, waar op één dag 9 caches niet werden gevonden. Als je denkt dat ik daardoor geen leuke dag heb gehad, sla je de plank mis.

5137NIk heb me prima vermaakt, zoals bij voorbeeld bij het Kolpinghaus te Salzbergen. De cache werd niet gevonden, maar ik was heel benieuwd wat het massale aantal jongelui hier uitspookte. Aan de kant van de straat lagen lange touwen met daaraan opgevulde sokken gebonden. Het bleek een traditie te zijn hier in Duitsland. Als iemand 25 jaar wordt, is ie een oude sok en dat moet gevierd worden. Met veel bier natuurlijk. De "gelukkige" moet langs de sokken wandelen en regelmatig een aangeboden glaasje achteroverslaan totdat ie zich niets meer herinnert van deze dag.

Toen ik op mijn hotelkamer in Greven was gearriveerd en de dag nog eens overdacht en bovendien mijn laptop nog eens raadpleegde, ontdekte ik een interessante multi aan de rand van deze stad. En dat niet alleen. Met wat scherpte, ervaring en intuïtie wist ik de locatie van de cache te kraken. Aangezien het nog steeds licht was, stapte ik weer in mijn bolide en ging erop af. Na een uurtje ter plekke begon het te duisteren en was de cache nog steeds niet boven water, terwijl ik zo zeker was van mijn zaak. Zou het dan toch met het getal 13 te maken hebben vandaag? Het was echter geen vrijdag, maar zondag...

 

 

 

Voor alle Duitse caches: Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

 traditional5138. Salzbergen: Alte Schule Hummeldorf by Die Esels Smile

5138Ntraditional5137. Sporthalle Salzbergen by Die Esels Smile

traditional5136. Vechtewehr by Team GSMS

SmileSehr originell!! Hatte viel Spaß!! Papier trocken. Kein Muggels.


traditional5135. Fürstliche Wassermühle by astroarno
SmileSehr schön gemacht!!

 

traditional5134. Gartenportal am Hagen by familiegroothus
Smile
War ziemlich alt. Wann kommt das neue Gartenportal?


traditional5133. Kaiser-Wilhelm Denkmal by Mortva Nesreca
SmileIch bin genannt nach der Sohn dieses Mannes. Darum Respekt!

 

5134traditional5132. Die Stiege by Team GSMS Smile

traditional5131. Zweischneidiges Andenken by patchworkerx Smile

traditional5130. Gronau´s Parkfreibad by lillith1968
SmileSehr schön gemacht!!


traditional5129. Dinkelsteenroute.......Dinkelsteen IV by GeoHigh125 Smile

traditional5128. Dinkelsteenroute.......dinkelsteen III by GeoHigh125 Smile

traditional5127. Die kleine Andacht by lillith1968
SmileZum zweiten Mal hier. Jetzt mehr Glück?!

 

51315127