09-07-2008

Naar Nijmegen, ter plekke even de grens over, ontmoeting met geit en hond en nog veel meer.

 

 

traditional5124. A50 Ewijk - Oss by petervw
SmileNa een dagje heerlijke cachen in het oosten des lands en een stukje over de grens, begon het te regenen. Dat was dus het einde van de pret. Gelukkig lag er op de terugweg op de parkeerplaats van de A50 nog een cache op mij te wachten. Die heb ik dus maar even meegenomen. Dank daarvoor.

 

5123traditional5123. Paas Event 2008 - Event Cache 3 : Pegasus (Nano) by Paasevent organisatie (Placed by petervw)
SmileDat was nog best even zoeken, hoewel ik eigenlijk wel wist waarnaar ik zocht. Maar ja met de paraplu in de ene hand, het GPS apparaat in de andere hand, de pet diep over de ogen, de blik op oneindig, dan weet je het wel. Mijn aanvankelijke vreugde over het vinden van de cache verdween spoorslags toen ik mijn worteltekening wilde plaatsen. Daar was geen ruimte voor! In de logs zag ik dat dit al een poos geleden was gemeld. Dus Peter, spring op je nieuwe fietsje en plaats een vers logrolletje.
BVDLC

 

5122. Coords vergeten! by petervw
SmileDat viel nog best tegen in de druilerige regen. Gelukkig was ik even tevoren de cache legger zelf tegengekomen, had een poos gezellig met hem staan babbelen en zodoende een indruk van hem gekregen. Dit was geen gewone! De cache dus ook niet! Nadat ik desondanks toch alle gewone plekjes had onderzocht, concentreerde ik mij op het ongewone. Daarbij dacht ik aan hetgeen hij had gezegd over zijn toekomstig beroep: in de horeca. Daarmee had hij ongewild mij een bruikbare tip verschaft. Zo vond ik dus toch de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

5120traditional5121. De Thee Cache by petervw
SmileAls hartstochtelijk theedrinker (korreltjes thee, lekker makkelijk) leverde het vinden van deze cache geen enkel probleem op. Ik liep gewoon af op de geur van versgezette thee. De mensen keken wel wat vreemd op dat ik zomaar naar binnen wandelde maar zoals bekend is men in Wijchen heel gastvrij en voor ik het wist stond daar een vers dampend kopje thee voor mijn neus. Nadat ik dit heerlijke brouwsel tot mij had genomen en de mensen vriendelijk had bedankt, ging ik versterkt op weg. Vlot werd de cache gegraaid, de worteltekening gezet en weer een klus geklaard. Dank daarvoor.
Uit: coin

 

5120. Het Oosterse Mysterie by petervw
SmileÉén ding is zeker: het kokertje van de Chinees ligt er niet meer. Maar dat wist ik niet, toen ik mij het rimbam zocht naar dit object. Op grond van de logs heb ik de hele omgeving afgestruind en tenslotte maar de cache legger zelf gebeld. Die was zo vriendelijk mij een tip te geven en bovendien naar me toe te komen. Ter plekke werd het een en ander nu definitief goed uitgepeild. Dat moet dus nu geen problemen meer geven. Nu de beschrijving nog even een beetje aanpassen en het mysterie is compleet in orde.
Nog even gezellig met de cache legger gebabbeld totdat het begon te spetteren en hij haastig op zijn fietsje terug naar huis peddelde. Dank voor je leuke cache en gezellig je even te ontmoeten.

 

51195119. De Geit by De Gijtenbeekjes
SmileGeiten zijn intelligente dieren. Dat heb ik zelf hier in Delft kunnen constateren. Hier staat er namelijk eentje die gebruikmaakt van afgebroken takjes om zichzelf te jeuken op plaatsen waar hij normaal niet bij kan. Dus je snapt wel dat ik erg benieuwd was naar deze geit in het plaatsje Grave. Hij heeft me niet teleurgesteld. Integendeel. Deze geit heeft bijzondere kwaliteiten. Hij stond er weliswaar wat houterig bij, maar bleek een schat aan informatie te verbergen. Voordat ik die echter uit hem kreeg moest ik flink in de bocht. Met mijn zwakke oudere rug was dat wel enigszins problematisch, maar uiteindelijk lukte het toch. De worteltekening kon worden geplaatst, enkele coins veranderden van plek en tevreden verder verliet ik de overigens totaal verlaten plek. Dank voor deze mooie cache.
In: coin
Uit: coin

 

traditional5118. Quicky Overasselt by Saling
SmileHet komt niet zo vaak voor, maar toen ik mijn Delftsblauwe bolide parkeerde, lachte de cache mij reeds toe. Terwijl ik mijn worteltekening plaatste maakte ik ook nog kennis met een zwarte hond die zijn bazinnetje uitliet. Ik heb even gezellig met de hond gebabbeld. Het bazinnetje stond er wat giechelend bij.
BVDLC

 

traditional5117. Code 1 by De Gijtenbeekjes
SmileDat viel nog niet mee! De locatie was snel gevonden. Het openen kostte veel moeite. Daar moest zelfs mijn gereedschapskist aan te pas komen. Terwijl het boven mij schijnbaar donderde en onweerde plaatste ik uiteindelijk mijn worteltekening.
BVDLC

 

5115traditional5116. Code 2 by De Gijtenbeekjes
SmileHelaas: nat logrolletje. Jammer, want het is een prachtige locatie en bovendien een prachtige verstop methode. Oorzaak: de micro zit op de kop en dat leidt vrijwel altijd tot een vochtig logrolletje. Dus heb ik maar weer eens de gebruikelijke Carrotte Droog Service toegepast. Dit is een snelle methode die gebruikmaakt van de warme motorkap van mijn Delftsblauwe bolide. Het rolletje is nu droog, maar voor hoelang?
Toch bedankt voor de cache natuurlijk!

 

traditional5115. Code 3 by De Gijtenbeekjes
SmileErg mooi plekje! Na het plaatsen van mijn worteltekening kon ik er maar moeilijk afscheid van nemen en ben dus nog een poosje gebleven. Een langsvarend schip wekte mij uit mijn mijmeringen en toen ben ik maar teruggewandeld naar mijn Delftsblauwe bolide. BVDLC

 

traditional5114. Makkelijke Micro - A73 by Simone72
SmileVanuit Duitsland even over de A73 om een makkelijke micro te scoren. Dit concept ligt mij wel, maar de praktijk was weerbarstiger. Toch wel even flink moeten zoeken. Uiteindelijk was het raak. Dank daarvoor.

 

traditional5113. Über die Autobahn by team-findnix
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5112. RAF Unterkunftbereich by cafetante
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

5110traditional5111. Asperden (Gocher OT-S IV) by Clooney
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5110. Geocacher Mess-Station by cafetante
SmileVielleicht EG-Steuer? Auch bei uns in den Niederlanden gibt's so ein Mess-Station in Den Haag.
Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5109. Rasthütte by Schoki
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5108. Draisinenstrecke - Spur H0 by awema
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

traditional5107. TB Home an der Draisine by dieKratzer & Mikras
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.
In: TB

 

traditional5106. Draisinenstrecke - Gänsebahnhof by awema
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.

 

5105

traditional5105. Groesbeek Memorial by JOBED
SmileNadat ik naar de cache was gewandeld en aldaar de gebruikelijke procedure had gevolgd, keek ik naar de achterkant van de gigantische aantallen opgerichte grafstenen. Op het eerste oog zagen ze er allemaal hetzelfde uit, maar bij nader inzien toch niet. Nieuwsgierig aanschouwde ik de afwijkende grafstenen. Die bleken van twee gevallen Poolse soldaten. Nog beter kijkend ontwaarde ik ook andere afwijkende vormen. Zo heb ik een tijdlang rondgelopen op deze begraafplaats en gezien dat de gevallen strijders van overal op de wereld kwamen, van Egypte tot Joegoslavië, van Zuid-Afrika tot Canada en nog veel meer. Het bracht me even terug naar de idioterie van oorlog. Maar ook dat dankzij hen ik hier in Nederland vrolijk kan rondlopen om te geocachen. Daar kan ik niet dankbaar genoeg voor zijn.
BVDLC

 

traditional5104. Keizer Karelplein Nijmegen by Ruud4d
SmileZoals misschien bekend stamt ongeveer de helft van de mensen in Nederland af van Karel de Grote. Dus 50% kans voor mij dat ik bij één van mijn voorvaderen op bezoek ging. Met veel respect langs zijn standbeeld gewandeld en even verderop de fraai verborgen cache ontdekt. Dank daarvoor.

 

traditional5103. Wandeltje - Vergeten natuur by Wammus
SmileDeze woensdagochtend begonnen met een leuk wandelingetje in Nijmegen. Net als Eefje mocht ik ook zelf bepalen waar ik heen liep. In dit geval was dat naar een fraai verborgen cache. Helaas is echter de constructie niet helemaal waterdicht. De micro hangt op zijn kop en dan komt er gegarandeerd water bij het logrolletje. Jammer. Toch bedankt natuurlijk!