05-07-2008

Een veel te lange wandeling, omdat ik vanaf de verkeerde kant de cache benaderde en een uur lang voor aap staan in een mooie plaats.

 

 

5101traditional5101. Mooi Voorburg Nano #2, de Molen by Grote Griezel
SmileNa een uur zoeken had ik er schoon genoeg van. Hoe mooi Voorburg ook is, hoe schitterend de wieken van de molen ook draaiden, ik werd er niet vrolijk van. Dus de cache legger maar gebeld. Die vertelde mij griezelig duidelijk waar ik nog niet goed had gekeken. Maar hij beloofde wel een hint bij de cache te plaatsen om te voorkomen dat nog meer cachers een uur lang zouden staan moeten zoeken. De vraag is natuurlijk of die allemaal net zulke stramme leden hebben als ik. Maar ik apprecieer het gebaar.
Terug op de parkeerplaats ontmoette ik een interessant konijn. Eventjes gebabbeld. Tenminste dat was het plan. Maar gezelligheid kent geen tijd en dit konijn had heel wat in zijn mars. Na dik een uur begon het zachtjes te regenen en ging hij de cache zoeken en ging ik naar huis. Met de nano in de pocket. Dank daarvoor.

 

5100mystery5100. Voor de hand liggend by Grote Griezel
SmileWat te doen met deze titel als je twee linkerhanden hebt? Achteraf gezien wordt de oplossing daardoor misschien wel gemakkelijker, maar dat wist ik nog niet toen ik aan deze schijnbaar eenvoudige berekening begon. Tot mijn grote verbazing vond ik coördinaten die relatief ver uit de buurt waren. Na mijn gebruikelijke schaapachtige uitdrukking werd het tijd voor plan B. Helaas kan ik hier niet verklappen hoe geniaal ik tot de oplossing van dit probleem ben gekomen.
Mijn genialiteit liet mij helaas in de steek bij het benaderen van de cache locatie. Volgens de cache legger zou het 600 m moeten zijn, maar ik heb 2 km gewandeld. Bovendien moest ik daarbij onder een hek door kruipen. Gelukkig was alle leed geleden bij het aanschouwen van de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.