04-07-2008

Molendag op Tholen. Bijna voor mij alleen. Toch kwam ik ook langs andere gave plekken, vooral bij Steenbergen. Verder links en rechts uitgehaald.

 

 

mystery5099. HAL2007 - jigSAW? by Team KarNie
SmileLang geleden heel wat jigsaw puzzels in elkaar gezet. Het completeren van dit puzzeltje was dus kinderspel voor mij. Met de er uitgerolde coördinaten kwam ik op een plekje waar ik met het vinden van de cache ook geen problemen had. Terwijl ik vrolijk mijn worteltekening plaatste, klonken van achter de heg afschuwelijke geluiden. Zo te horen was een mevrouw bezig met tuinonderhoud. Dat leidde tot verschrikkelijke hoestbuien, gekuch en gereutel. Mijn conclusie hieruit is: geocaching is gezonder dan tuinieren.
BVDLC

 

multi5098. HAL2007: Prikkelend paaldansen by GEOTROL
SmileVan paaldansen wist ik maar één ding: dat moet je niet zelf doen, want dan sta je geheid (!) voor paal. Toch heeft deze cache-legger het voor elkaar gekregen om mij geheel tegen mijn zin om een paal te laten dansen. Dat is een enorme prestatie waarmee ik hem van harte feliciteer. Hoe kwam het zover?
Het begon zoals gebruikelijk. Lang zoeken naar de eerste aanwijzing. Blij als een kind eindelijk verder naar wp 2. Dat was een makkie. Met mijn lenige lijf slalomde ik probleemloos naar de juiste zijde van de laatste paal. Helaas ging het daarna eventjes mis. Rekenfoutje, iets wat mij anders zelden overkomt, hum.
5097Na wat nutteloos gezoek in iemands achtertuin een kleine koerscorrectie toegepast en kon ik eindelijk echt gaan paaldansen, zoals gezegd tegen mijn zin. Maar het resultaat mocht er zijn. Een wandelingetje richting de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

multi5097. TuckCache-1 Landgoed De Beek by tucker_nl
SmileIk ben gek op landgoederen. Waarschijnlijk omdat ik ze zelf niet bezit. Ik moet het doen met het tuintje op mijn balkon. Daar staan nu twee harige wilgenroosjes in bloei. Ook mooi. Maar nu even over het landgoed in Halsteren. Dat is vrij toegankelijk en dat is ook mooi. Zo kunnen stadse mensen als ik er eveneens van genieten. Dat genot wordt aanzienlijk verhoogd als iemand zo vriendelijk is er een cache te plaatsen. Met groot plezier heb ik dus het rondje gewandeld en geen problemen ondervonden bij het noteren van de broodnodige informatie. Zo liep ik linea recta naar de fraai verborgen nano. Dank daarvoor.

 

5096mystery5096. Zeeuwse Molentjes Bonus by Witchybien - Shadow Shape
SmileNa een prachtig rondje langs de meeste molens van het eiland Tholen waarbij ik per ongeluk de route van achter naar voren had afgelegd en bleek dat dat toch wel een beetje slim was, mocht ik de bonus gaan graaien. Die had de cache legger op een fraai plekje neergelegd. Dank daarvoor en voor de fraai uitgevoerde way-points op de molentjesroute en de route zelf. Met veel aandacht en zorg bereid volgens mij.
Nog even over de caches onderweg. Van drie daarvan was het logboekje nat. Bij nummer 6 kwam dat door een kapotte glazen pot. Ik heb het boekje wel gedroogd in de wind en de zon. Bij nummers 4 was er al op gerekend: plastic loglijst. Toch heb ik die ook maar gedroogd. Bij 2 is het blikje niet waterdicht. Die heb ik zo gelaten.

 

mystery5095. Zeeuwse Molentjes 1 by Witchybien - Shadow Shape
SmileTholen zonder molen
Is als een stad zonder handelsavondscholen.
BVDLC

 

mystery5094. Zeeuwse Molentjes 2 by Witchybien - Shadow Shape
SmileTholen zonder molen
Is als een oude kachel zonder nootjeskolen.
BVDLC

 

5092mystery5093. Zeeuwse Molentjes 3 by Witchybien - Shadow Shape
SmileTholen zonder molen
Is als chemie zonder ethyleenglycolen.
BVDLC

 

mystery5092. Zeeuwse Molentjes 4 by Witchybien - Shadow Shape
SmileTholen zonder molen
Is als sciencefiction zonder laserpistolen.
BVDLC

 

traditional5091. Het Zeemonster by Witchybien - Shadow Shape
SmileDat de zee een monster is, hebben we in Nederland in 1953 kunnen ervaren. Hoogwater, storm windkracht 10 uit het noordoosten en je hebt een prima scenario voor een ramp. Gelukkig zat ik veilig in Friesland en heb weinig van het drama gemerkt. Dat gebeurde op afstand van ons en was alleen via de radio te beluisteren met allerlei nieuwsuitzendingen. Op school hebben we speelgoed ingezameld voor de arme kindertjes die in Zeeland hun speelgoed waren kwijtgeraakt. Tot groot verdriet van mijn vader heb ik een prachtige door hem gemaakte houten speelgoedauto aan het goede doel geschonken. Ik kan het nu wel eerlijk vertellen: die auto interesseerde me niks. Ik was blij dat ik hem kwijt was. Als 10-jarige had ik heel andere interesses.
Deze gedachten schoten door mij heen bij het aanschouwen van het bijzondere monument hier ter plekke. Na deze mijmering was het goed cache graaien. Dat heb ik dus maar gedaan. Dank daarvoor.

 

mystery5090. Zeeuwse Molentjes 5 by Witchybien - Shadow Shape
SmileTholen zonder molen
Is als Lloyd's register zonder klasseersymbolen.
BVDLC

 

mystery5089. Zeeuwse Molentjes 6 by Witchybien - Shadow Shape
SmileTholen zonder molen
Is als een laars zonder rubberzolen.
BVDLC

 

5088traditional5088. Zijpe by marmisaro
SmileVoordat ik de cache ging graaien heb ik via scherpe observatie iets kunnen leren. Ik zag hoe men hier in Zeeland de mosselen vangt. Dat gebeurt door tientallen blauwe tonnetjes strategisch op het water te laten drijven. Ik ben er alleen nog niet achter hoe men de mosselen de tonnetjes in lokt. Maar het procédé moet perfect werken want overal kun je Zeeuwse mosselen kopen.
Nadat ik aldus weer wat kennis had opgestoken, kon ik het wandelingetje beginnen naar de cache. Mooi weer, stevig briesje, kop in de wind en gaan met die banaan. Op de stash area trof ik een fraaie constructie aan. Dank daarvoor.

 

mystery5087. Zeeuwse Molentjes 7 by Witchybien - Shadow Shape
SmileTholen zonder molen
Is als de jeugd zonder popidolen.
BVDLC

 

mystery5086. Zeeuwse Molentjes 8 by Witchybien - Shadow Shape
SmileTholen zonder molen
Is als een symfonieorkest zonder alt- of basviolen.
BVDLC

 

traditional5085. Gèèfste plekske 3 by dejong64
SmileHier geen lucht van aftershave.
Plekske 3 bij Steenbergen is zeker geef.
BVDLC

 

5084traditional5084. Gèèfste plekske 4 by dejong64
SmileHier voelt een mens zich save.
Plekske 4 bij Steenbergen is zeker geef.
BVDLC

 

traditional5083. Gèèfste plekske 5 by dejong64
SmileOok volgens mijn bloedeigen regelneef:
Plekske 5 bij Steenbergen is zeker geef.
BVDLC

 

traditional5082. Gèèfste plekske 2 by dejong64
SmileIk denk dat de cache legger niet overdreef,
Plekske 2 bij Steenbergen is zeker geef.
BVDLC

 

traditional5081. Gèèfste plekske 1 by dejong64
SmileHier kwam ik pas goed op dreef.

Plekske 1 bij Steenbergen is zeker geef.
BVDLC

 

5080multi5080. Dorpswandeling Dinteloord by hneel
Smile's Morgens vroeg door een nog slaperig Dinteloord. De plaats kende ik alleen van de suikerzakjes. Hoewel ik een zoetekauw ben neem ik zelden pure suiker tot mij, zodat de suikerfabriek ter plekke waarschijnlijk alleen indirect aan mij verdient. Ik was hier echter om de rest van het dorp te bekijken en liet de suikerfabriek links liggen.
Zo hopte ik probleemloos van WP naar WP en verzamelde alle benodigde informatie voor de coördinaten van de cache. Als cultuurbarbaar zag ik weinig bijzonders in het dorp Dinteloord. Alles zag er heel normaal dorps uit. Op de stash area heb ik een poosje op de verkeerde plek gezocht. Het was er behoorlijk glad. Via een kleine koerscorrectie vond ik uiteindelijk de fraai verborgen glazen pot. Dank daarvoor.

 

mystery5079. Ergens tussenin by hneel
SmileEen cache tussen de wal en het schip? Daar wilde ik het mijne van weten. Maar eerst moest er een puzzel opgelost worden. Zoals misschien bekend is dat niet het sterkste onderdeel van mijn cache activiteiten. Via een heldere ingeving slaagde ik toch. Zo kon ik op weg naar Brabant om ter plekke de situatie te bekijken. Erg grappig. Ik lachte mij bijna een bult. En vond bovendien een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional5078. [10-1-2] - Langs de snelweg by APBonsai
SmileDat viel nog niet mee. Gelukkig heb ik altijd flink wat gereedschap bij me. Daarmee is het me gelukt in redelijk korte tijd de door mij vermoede cache van zijn plekje te krijgen. Groot was mijn teleurstelling toen ik geen logrolletje aantrof. Dit kon niet anders dan leiden tot de conclusie dat ik niet de cache in handen had. Met hetzelfde gereedschap heb ik de constructie weer op zijn oorspronkelijke plek teruggeplaatst. Je ziet nauwelijks dat hij van zijn plek is geweest.
Daarna op zoek gegaan naar de echte cache. Die bleek listig te zijn verborgen, maar kon zich niet onttrekken aan mijn lodderoog. Zo kwam alles toch nog goed. Dank daarvoor.