17-06-2008

De traditionele KIS-cache op het Voorhout te Den Haag. De tentoonstelling viel een beetje tegen dit jaar.

 

mystery5001. Freedom by Team KIS98
5001SmileFreedom kun je vertalen als vrijheid, maar ook als vrijdom. In mijn geval moet er nog een spatie tussen vrij en dom. Dit heeft te maken met mijn leesvaardigheid en niet met vermogen om correct te tellen. Dat laatste lukt namelijk wel. Antwoord d was dus een koud kunstje. Gebruikelijke procedure. 6x tellen, 6 uitkomsten middelen en hup klaar.
Deze keer dus niet. De lepe cache-legger noteerde nog heel sneaky -1 achter de d. Simpele zielen zoals ik heb je dan gegarandeerd te pakken. Zo liep ik dus vrolijk 1,2 km hemelsbreed de verkeerde kant op. Niet gek, want op mijn topo zag het er wel interessant uit. Precies aan de rand van een groenstrook.
Ook ter plekke had ik nog geen argwaan. Na een kwartiertje vergeefs zoeken wel. Nog eens goed alle ins en outs bekeken en ja hoor, daar had je de aap. En niet uit de mouw.
Dus even vrolijk terug gewandeld en nu met juiste coördinaten. Dat bleek ter plekke. Daar bleek wel meer trouwens. Ik stel voor dat bij iedere beeldententoonstelling voortaan deze plek gereserveerd wordt voor de cache. Scheelt mij een hoop gestruin door de mij helemaal al bekende Hofstad. Kan ik mij bovendien beter concentreren op de beelden.
De schepsels die nu op het Voorhout staan hebben overigens niet veel indruk op me gemaakt. Sterker nog, ik vond het meeste een armoedig zootje. Wel enkele leuke, maar toch. Ik ben maar in een stoel gaan zitten en heb een vriendelijke dame bereid gevonden dat via mijn camera vast te leggen.
BVDLC