07-06-2008

Een paar dagen logeren in it Heitelân. Dat betekent smullen van de mooie geplaatste caches. Vandaag was de vijfde en laatste dag. Via een nostalgische wandeling in Heerenveen terug naar huis.

 

4973multi4973. Ûlesprong by FRLK
SmileMet deze Ûlesprong besloot ik een weekje cachen in Friesland. Precies toen ik daarna in mijn Delftsblauwe bolide stapte om naar huis te rijden, begon het te regenen. Wat een timing! De hele week mooi droog weer gehad.
Het wandelingetje naar deze cache langs de snelweg voerde o.a over een bruggetje waar twee jongelui met een zeilboot niet onderdoor konden. Ik heb ze nog allerlei adviezen gegeven om het wel te doen slagen, maar ze hadden hun bootje te lief en keerden terug op hun waterschreden.
Met de eindberekening kwam ik niet echt uit op de cacheplek, maar toch was het vinden van het doosje gelukkig geen probleem. Dank daarvoor.

 

 

 


4972multi4972. Weg van de snelweg by haxepaxe
SmileNostalgie. Op een steenworp hiervandaan geboren. Vaak met mijn vader op mooie zonnige zondagochtenden een wandeling gemaakt door de Hepkema’s bosjes. En omdat de Thialf ijsbaan en HET voetbalveld ook hier vlakbij lagen, schoten de emoties door mijn lijf. Dit werd nog versterkt door een valse start. Klein rekenfoutje en het ontbreken van een opmerking in de beschrijving dat je via het sportveld moet beginnen. Ik liep dus buitenom en kwam niet goed uit. Na een half uur was ik pas op het punt dat je normaal in 5 minuten bereikt. Daarna ging het gelukkig beter en na verloop van tijd betrad ik de voor mij historische Hepkema’s bosjes. Het wandelen was logischerwijs niet als vanouds. Destijds ging dat onbezorgd, want mijn vader bepaalde de richting. Nu deed de cache-legger dat via mijn pijltje en moest ik steeds opletten. Toch in alle rust genoten van het wederzien van ongetwijfeld dezelfde bomen als toen. Sommige waren flink dik geworden. Ondanks het mooie weer en de schoonheid van het bosje, ben ik onderweg niemand tegengekomen. Na flink wat ronddwalen in het bosje, werd het tijd voor het vinden van een cache, waarvoor eerst nog ergens een getal en ergens de coördinaten moesten worden gevonden. Beide waren creatief aangebracht, maar kostten mij wel tijd, want het groeien van de natuur deed er alles aan om het moeilijk te maken. Uiteindelijk kwam alles goed en vond ik het fraai verborgen doosje, dat overigens aan de buitenkant vrijwel volledig in bezit was genomen door slakken in alle maten. Toen weer terug naar mijn Delftsblauwe bolide via het gebied dat ik bij aanvang al behoorlijk had verkend.
BVDMC


4971mystery4971. hardlopers zijn doodlopers by nico_09
SmileOp mijn bêd & brochje logeer adres helaas geen beschikking over internet. Dus moest ik de vragen beantwoorden via mijn eigen fenomenale kennis van de atletiek. Zo kwam ik uit in een woonwijk en om nog preciezer te zijn onder de tafel van een familie die gezellig buiten in het zonnetje zat te genieten. Dat leek me niet de juiste plek voor deze cache. Dus heb ik ter plekke met mijn fenomenale aanpassingsvermogen wat zitten proberen en via het veranderen van een drietal cijfertjes en kijken op mijn topo, leek ik een veel betere plek gevonden te hebben. Wel even omrijden en elders parkeren. Ik werd niet teleurgesteld en vond een fraai verborgen doosje. Dank daarvoor.


multi4970. Olde- en Nije- Route 6 : Oldeholtwolde by ET4FR & CO
SmileOp het ergste voorbereid na voorgaande avonturen, viel deze alleszins mee. Zowel qua afstand, moeilijkheid en uitvoering. Mooi kerkje met onleesbaar tweede cijfer van het jaartal, maar gelukkig hoefde daar niks mee. Op een mooi plekje een nog mooiere cache aangetroffen. Waarom zijn niet alle caches zo? Uiterst tevreden Oldeholtwolde verlaten op weg naar Heerenveen. Dank daarvoor.
Uit: coin


4969mystery4969. Olde- en Nije- Route 7 : Oldeholtpade by ET4FR & CO
SmileParkeren. Eens even kijken wat de bedoeling hier is. Aha 2 stenen vinden. Geen probleem. Op de weg hierheen 2 stenen gezien. Dus even terug. Van de eerste de gegevens genoteerd. Op naar de tweede. Huh? Dit was geen gedenksteen. Weer de Delftsblauwe bolide gekeerd en maar eens vragen. In mijn beste Fries een oudere dame met rollator aangesproken. Die antwoordde in hetzelfde brabbeltaaltje waarmee ik in diverse beschrijvingen al eerder had kennis gemaakt. Geen Fries dus. En dat in Friesland! Maar goed dat ik gevoel voor humor heb. Nadat ik haar duidelijk op haar spraakgebrek had gewezen, ging ze over op een poging tot Nederlands en wees mij de gevraagde plek. Daar reed ik pardoes voorbij, dus moest ik nog eens vragen aan een andere mevrouw. Die was verstandig en antwoordde meteen in het Nederlands. Eindelijk de tweede steen. En weer terug naar de parkeerplek. Kon er eindelijk gewandeld worden door het bos alhier. Dat was alleszins de moeite waard, niet in het minst omdat er een cache was te graaien. Dat heb ik gedaan op een mooi plekje. Dank daarvoor.


multi4968. Olde- en Nije- Route 8 : Nijeholtpade by ET4FR & CO
SmileWat stond hier te gebeuren? Op het parkeerterrein allemaal tractoren met wagens erachter. Bij het gebouw een stel druk gesticulerende mensen. Ik heb mijn Delftsblauwe bolide maar bij de kerk geparkeerd. Na 2 wp’s had ik snel het oost-coördinaat te pakken. Het leek mij wel een aardige uitdaging om voor de verandering hiermee de cache te graaien, omdat ik wel een vermoeden had van de noord-coördinaat. Welgemoed op avontuur en inderdaad geschikte verstopplekjes aangetroffen, maar geen cache. Om een kort verhaal lang te maken. Na veel omzwervingen toch maar besloten gewoon de wp’s langs te gaan en er kwam voor mij een verrassend noord-coördinaat uit. Daar was ik nog niet geweest. Zo kwam alles toch goed. Maar ik weet nog steeds niet wat ze met die karren van plan waren, want bij mijn terugkomst waren ze weg.
BVDLC
Uit: coin


4967mystery4967. Nelson Mandela in Friesland by Tollerteam
SmileDit verwacht je niet zo op het Friese platteland. Heel bijzonder. Ik werd verwelkomd door een hondje dat grote aandacht voor mij en mijn Delftsblauwe bolide had. Dat kon niet gezegd worden van de kippen. Logisch, want ze zaten in een kooi. Na mij een poos vergaapt te hebben aan wat ik zag, heb ik mijn worteltekening op de loglijst geplaatst.
BVDLC

 

traditional4966. Effe naar het buitenland: Frankrijk by ET4FR & CO
SmileLa douce France. En dat hier in Friesland. Je moet er maar op komen. Dank daarvoor.


traditional4965. Effe naar het buitenland: Egypte by ET4FR & CO
SmileNu nog een stel piramides en het beeld is compleet. Ach, een straatnaambordje is ook wel voldoende. Dank daarvoor.