04-06-2008

Een paar dagen logeren in it Heitelân. Dat betekent smullen van de mooie geplaatste caches. Vandaag was de tweede dag. Vooral actief bij de Slachtedyk.

 

4941traditional4941. it Heechhout by mr.breeze
SmileAls slot van deze cache-dag die vooral in het teken stond van de Slachtedyk kon ik op de terugweg naar mijn bêd & brochje nog mooi in de buurt van Franeker een klein bruggetje bezoeken. Terwijl vlakbij de brug een boer net zoals veel andere vandaag met het mooie weer, op dit zesde uur bezig was met grasmaaien, vond ik mijn laatste cache van vandaag op een mooi plekje. Dank daarvoor.


multi4940. de Slachte - Getswerdersyl 1 by mr.breeze
SmileEen cache met drie gezichten. Eerst het monument, dan de brug en ten slotte de wandeling naar de cache. Alle drie met plezier en interesse onderzocht en gedaan. Het monument met zijn waarschijnlijk ongewild grappige teksten vooral door de schrijfwijze, de schier onneembare steile brug voor vermoeide marathonlopers en wandelaars, en de ontspannende wandeling waar ik verder maar niets over zeg om niet te spoilen. Dank daarvoor.


mystery4939. de Slachte - Grutte Pier by mr.breeze
SmileVoorouders van mijn grootmoederskant genaamd Koopal kwamen uit deze buurt van Arum en Kimswerd. Het zou mij dus niet verbazen als ik ergens in de verte nog familie ben van Grutte Pier. Zijn schibbolet kan ik in ieder geval vlekkeloos uitspreken.
Ter plekke van de cache zonk mij de moed in de schoenen. Waarschijnlijk een fractie van hetzelfde gevoel dat de slachtoffers van Grutte Pier hadden bij het uitspreken van het woord “tsiis”, want daarna volgde het oordeel of ze hun hoofd mochten behouden. Op de stash area krioelde het namelijk van de jongelui die in de bomen hutten bouwden. Ik heb daarom mijn inspecteurgezicht opgezet en heb gewacht tot ze geen aandacht meer aan mij besteedden door flink te goochelen met mijn pda en GPSr daarbij moeilijk kijkend. In een onbewaakt ogenblik mijn slag geslagen. Volgens mij hebben ze niets gemerkt. Maar ’t blijft wel een linke plek natuurlijk zoals ook al uit de vorige log bleek.
BVDLC


4938multi4938. de Slachte - de Nije Kromme by mr.breeze
SmileBest een mooi bruggetje die Nije Kromme. Best een mooi wandelingetje erheen en erover. Best mooi dat verkeer dat je onder je voeten kunt volgen. Best mooi het uitzicht bovenop de brug. Best mooi al die in glas gevatte gedichten onderweg. Best mooi al dat gereken. Vermits je dat goed doet. Ik kwam door een rekenfoutje eerst op een vreemde plek uit. Na herstel werd het nog vreemder. Nou ja, uiteindelijk heb ik de cache gevonden. Dank daarvoor.


multi4937. de Slachte - de Slachtedyk by mr.breeze
SmileNadat ik de cache had gevonden en bezig was uit te vogelen wat mijn volgende bestemming zou zijn, werd ik vanaf het weiland aangesproken door de boer die daar zijn grote maaimachine even had stilgezet. Hij wilde nu eindelijk wel eens weten wat die mensen hier steeds deden. Ik heb het hem uitgebreid uitgelegd. Voortaan is hij dus op de hoogte van onze zoektocht.
Bij de berekening van de formule, zag ik wel wat slordigheidjes. Daar komen ten onrechte een T en een A in voor. Ik heb me niet van de wijs door laten brengen en heb de kist weten te graaien ondanks de enthousiaste brandnetelbarrières.
BVDLC


4936multi4936. Nova Terra by Marvia
SmileIk was erg blij een geocache-sticker aan te treffen. Wist ik zeker dat ik goed zat. Bovendien kon zo de cache onopvallend worden gepakt, want vlakbij waren mannen bezig aan het werk doende met arbeidswerkzaamheden. Ze hebben volgens mij niets gemerkt van mijn heimelijke actie. In het traject ervoor hoefde ik niet stiekem te doen. Vrijpostig kon ik alle info hier in het dorp Nijland verzamelen en de mensen vriendelijk groeten. Dank daarvoor.


traditional4935. Ieniemienie # 3 SIK 323 by Catootje
SmileHet idee van deze komt volgens de beschrijving uit Duitsland waar heel wat van die treintjes staan en ik al menigmaal achter het net viste. Het je wringen in allerlei bochten doet mijn arme rug geen plezier. Ik was daarom erg blij met de duidelijke hint. De prachtig verborgen cache hier bij deze locomotief in Sneek had ik daardoor redelijk snel in handen en was na het plaatsen van mijn worteltekening ook niet lastig terug te plaatsen. Dank daarvoor.


4934traditional4934. Ms Fred's hidden treasure by ms fred
SmileDit Sneker schatje was prima verborgen door ms fred. Gelukkig snel weten te vinden, want ik had mijn auto even geparkeerd schuin aan de overkant op korte afstand en eigenlijk is het daar alleen toegestaan voor bewoners. Maar met zoveel lege plekken leek het mij geen probleem. En dat was het ook niet.
BVDLC


mystery4933. de Slachte - de Dyk by by mr.breeze
SmileEen prachtige dyk, maar de brandnetels is een ander verhaal. Ze wisten mij zelfs te raken dwars door mijn lange broek heen. Voor het vinden van een cache heb ik echter veel over, dus die prikjes neem ik op de koop toe. Via het beantwoorden van de vragen van deze cache veel over de Slachtedyk geleerd. Dank daarvoor.


mystery4932. de Slachte - De mummies van Wieuwerd by mr.breeze
SmileHeel interessant natuurlijk die mummies. Maar mij krijg je met geen stok die kelder in om ze te bekijken. Dat zijn nou niet echt zaken die ik op mijn netvlies wil krijgen en zodoende permanent in mijn geheugen griffen. Ik heb al moeite met een dode mus. Daar ben ik bij voorbeeld niet blij mee. Fijn dus dat ik die lui onder in de kerk niet hoefde te identificeren en me slechts hoefde te werpen op een vragenlijst. Met Google lukte dat prima. Ter plekke ook geen problemen. Dank daarvoor.


4931mystery4931. IDS by marijke77
SmileIk had de vragen eerst thuis in Delft beantwoord, maar niet op de kaart gecheckt waar de oplossing op uit kwam. Zonder internetverbinding op mijn bêd & brochje adres kwam ik erachter dat de coördinaten niet klopten en kon helaas niet googelen voor het juiste antwoord. Via een bepaalde aanname kwam ik wel op een interessant plekje uit, dat ik vandaag ging proberen. Al uit de verte zag ik dat het goed was en liep dus vol vertrouwen het leuke wandelingetje door de weilanden. Dank daarvoor.


multi4930. de Slachte - Tsjerkebuorren by mr.breeze
SmilePas na ruim 2 uren intensieve arbeid wist ik deze graaien. Naamate de tijd vorderde, werd ik steeds verbetener omdat ik uit de logs begreep, dat vrijwel iedereen er nauwelijks moeite mee had. Wat ging er fout? Ach, hier en daar een ankertje te weinig geteld, maar het beroerdste was de berekening van H. Enthousiast had ik ook die gestapelteld en dan kom je met de formule uit ver en diep in het weiland. Dat leek me echter niet zo gek, want daar lopen wandelpaden. Dus ik met volle moed op pad. Na het passeren van enkele pittoreske bruggetjes sloeg de twijfel echter toe. Dit ging wel erg zig-zag. Dus teruggekeerd en met de auto rondgereden op zoek naar betere toegangsalternatieven. Die waren er niet. Bovendien kun je niet rond. Na het passeren van de spoorlijn na Mantgum maar weer terug naar het eenzame kerktorentje. Eindelijk zag ik mijn grote fout. Maar ook na herberekening vond ik de cache niet meteen. Alle waarden opnieuw geijkt inclusief het juiste aantal ankers, leverde een punt op midden in het weiland. Toen maar op logische plekken gaan zoeken op grond van de hint, waarbij ik ofwel de berekende Noord-coördinaat ofwel de Oost-coördinaat volgde. Dat lukte uiteindelijk met ongeveer 33 meter afwijking. De Noord-coördinaat bleek niet juist. Mijn conclusie is dat je de cijfers van de metalen dwarsliggers niet bij elkaar moet optellen, maar de laagste van de hoogste aftrekken. Dan klopte het bij mij precies.
Maar de buit was binnen en daar ging het me om. Dank voor deze mooie maar voor mij zo lastige cache.


multi4929. TROCHSICHTICH by skuonmakker
SmileIk begon om mijn gastheren van het bêd & brochje te Wytgaard te vragen of zij iets doorzichtigs wisten in Weidum. Nee dus. Moest ik er toch zelf achter komen. Via wat listig bedachte wp’s werd ik inderdaad naar een plek geleid waar je ergens doorheen kon kijken. Dat heb ik toen maar gedaan. En ik vond het nog mooi ook. Niet geweten dat zulks hier aanwezig was. Weer wat geleerd. Dank daarvoor.