31-05-2008

Een intensieve dag naar oostelijk Nederland en nog verder. Ook nog even bij Gronau de grens overgewipt.

 

traditional4912. Hekkensluiter by hjmabkgb
SmileHaha. Wat een idee! Even verbaasd geglimlacht bij deze laatste cache die ik vond in mei 2008. Dank daarvoor.


traditional4911. Eefde by ted & the teddies
SmileVanuit de belendende tuin werd argwanend naar mij getuurd. Toch hebben ze niet de politie gebeld. Ik zie er dan ook tamelijk onschuldig uit.
Ook ik constateerde een vochtig pakje papier, maar kon wel nog mijn worteltekening erop plaatsen,
BVDLC


4910traditional4910. A Bridge too far by mama loe
SmileEven rustig op deze zomerse avond over de IJssel bij Zutphen zitten kijken onder het betonnen geval dat blijkbaar in een behoefte voorzag, want er werd veel gebruik van gemaakt. Ondertussen de fraai verborgen micro gelokaliseerd en mijn worteltekening geplaatst.
BVDLC


traditional4909. Geocaching in Warnsveld #1 by Frank
SmileMet gezwinde spoed vanuit het oosten des lands naar Delft, maar onderweg even met een slakkengang door Warnsveld om daar de eerste cache uit een serie te aanschouwen. Grappig maar link verborgen. Dat moet je hier in Delft niet proberen. Benieuwd hoe lang deze eersteling het uithoudt. Ik hoop lang, maar vrees het ergste.
BVDLC


4908traditional4908. Even genieten in Geesteren - 3 by Mennokkio
SmileWat een mooie plek! Alleen een bankje ontbreekt. Misschien juist ook wel slim om geen zitgelegenheid te bieden. Blijft het wellicht rustiger. Zoals nu op deze zomerse avond. Terwijl het water van de rechtgetrokken Berkel vrijwel geruisloos langs mij heen stroomde, plaatste ik mijn worteltekening in het logboek. En genoot natuurlijk, want dat moest bij deze cache. Dank daarvoor.


traditional4907. Even genieten in Geesteren - 2 by Mennokkio
SmileNa het loggen van de nogal duidelijk zichtbare cache, heb ik mijn best gedaan hem met behulp van natuurlijk materiaal aan het oog te onttrekken en dat is gelukt. Ik verdenk overigens vogels ervan dat zij niet altijd het nodige respect voor caches opbrengen. Met hun nieuwsgierige oogjes, hapgrage snaveltjes en tomeloze inzet.
Ook hier in dit parkje heb ik aan de cache-opdracht voldaan. Was niet moeilijk. Dank daarvoor.


traditional4906. Even genieten in Geesteren - 1 by Mennokkio
SmileExtra lang genoten, want ik pakte de verkeerde aanvliegroute, namelijk via het zandpad. Er was dus na een paar honderd meter een flinke koerscorrectie nodig en die bracht mij bij het zandmeertje. Het doel van de tocht werd toen snel duidelijk. Na het plaatsen van mij worteltekening, heb ik de terugweg via het daaarvoor bedoelde pad genomen.
BVDLC


traditional4905. De Oldemeule by tosim
SmileTwee vissers met een luidspelend radiootje. Ze waren trouwens niet aan het vissen, maar aan het bierdrinken. En waar vocht naar binnen vloeit, moet het ook weer eruit. Het begrip wp kreeg hier voor mij dus een andere invulling. Bovendien praatten ze nogal krom, maar dat was me al meer opgevallen in deze contreien. Een langsfietsende boer in overall versterkte deze gedachte, want ook van wat hij brabbelde tegen de zogenaamde vissers, verstond ik geen lor.
Intussen wandelde ik langs de op zich pittoreske plek met de watermolen, beekje en vallend water naar de stash area alwaar ik een knap stukje huisvlijt ontwaarde. Met mijn twee linkerhanden heb ik altijd veel respect voor cachers die op deze wijze hun waar proberen aan de man te brengen. Door mijn onhandigheid echter lanceerde ik bij het openen van de cache de micro, die met een fraaie boog gelukkig netjes in het gras viel. Maar spectaculair was het wel.
Dit waren mijn belevenissen bij een oude watermolen in het gehucht Oele aan de Oeler Beek. Dank daarvoor.


traditional4904. Usseleres by TukkerThijs
SmileNou dacht ik toch dat de es een muzieknoot was. Ik heb daar zelfs een cache aan gewijd. Maar hier onder de rook van Enschedé is een heel andere es. En het grote bord hier vermeldt zelfs, dat daar maar één van is. Ik ben dwars door de velden getrokken om daar het mijne van te weten. En waar kwam ik uit? Bij een es! Een boom! Nou boom, meer een boompje, of eigenlijk meer een struik. Was het wel een es? Vroeg ik mij af.
Gelukkig werd mijn aandacht afgeleid, doordat ik er een fraai verborgen cache aantrof. Dank daarvoor.


traditional4903. Scotty's first by Scotty_nl
SmileOp grond van de hint keek ik eerst op de verkeerde plek. Eigenlijk dom van me, want daar leg je geen caches, ook niet je eerste. Toen maar de blik enigszins verruimd en inderdaad. Vitamientjes. Ik heb er eentje tot mij genomen. Dank daarvoor.


4908traditional4902. Dinkelsteenroute.......Dinkelsteen VII by GeoHigh125
SmileLigt één deel van de gespleten stenen in Nederland en de andere in Duitsland? Het zou zo maar kunnen, omdat het kunstwerk ongeveer op de grens ligt. Als de Dinkel zelf op dit moment de grens is, weet ik het antwoord natuurlijk al. Maar door de eeuwen heen verlegt stromend water zichzelf voortdurend, dus zou het antwoord nog steeds “ja” kunnen zijn. Omdat ik de tekst ter plekke niet las, dacht ik dat er geen hint was en heb behoorlijk lopen zoeken op grond van waar mijn pijltje wees. Eigenlijk is de cache-plek heel logisch, dus toen ik daar keek, was de buit binnen. Dank daarvoor.
Schönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4901. Dinkelsteenroute.......Dinkelsteen VI by GeoHigh125
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4900. Graf Barfuß by Kralle79
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


4897traditional4899. Gronau´s Wasserturm by lillith1968
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4898. Gronauer Brocken by lillith1968
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4897. Der eintausendste ZWILLIng by Kralle79 & FamilyLFDO
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4896. Marienkapelle - NANO by lillith1968
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4895. Josch`s erster Versuch by josch 1957
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


4894traditional4894. Das Flötenspiel by lillith1968
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4893. 3-Länder-Cache by Kralle79
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4892. Geomon`s First by Geomon1993
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4891. Ravenhorster-Hutte by GeoHigh125
SmileSchönen Dank für den Cache und Grüße aus Delft NL.


traditional4890. Dinkelsteenroute.......Dinkelsteen XIV by GeoHigh125
SmileVoor de tweede keer hier en nu met succes. Een paar weken geleden met een stel andere teams vergeefs gezocht. De cache ligt nu op een andere en volgens mij veel betere plek. Met dank aan de cache-legger voor het attent en creatief reageren.


4889traditional4889. Van Jonge Leu.... Klootschietersbaan by Kerberoz
SmileTijdens enkele dienstreisjes van mijn kantoor al eens kennis gemaakt met deze Twentse sport. Niet om op te scheppen, maar het bleek dat ik een aardig potje kloot schoot. Ik heb daarom in mijn prijzenkast nog een echte kloot als trofee liggen. Zo’n houten geval met metalen stippen. Wij speelden het spel echter gewoon in het bos en niet op zo’n fraai aangelegde baan zoals hier.
De nano was op een mooi plekje verstopt en niet moeilijk te vinden. Dank daarvoor.


traditional4888. Van Jonge Leu.... Jan Wesselinkhoes by Kerberoz
SmileEr was weinig meer te merken van de gigantische soap-bruiloft die hier heeft plaatsgevonden. Dus ging mijn aandacht meer naar de Puntbeek die volgens het infobord weer helemaal natuurlijk is ingericht. Nadat ik de beek uitvoerig had gadegeslagen, kwam het werkelijke doel van mijn reis in the picture: de cache. Daar heb ik nog flink naar moeten zoeken, omdat ik hem in eerste instantie over het hoofd zag en dus allerlei alternatieve schuilplaatsen moest onderzoeken. Toen dat niks opleverde, gewoon opnieuw begonnen met zoeken en nu wel snel raak.
BVDLC


traditional4887. Van Jonge Leu.... Ratvangers by Kerberoz
SmileZe hebben hun werk hier onder Denekamp goed gedaan waarschijnlijk, want ik heb geen muskusratten waargenomen tijdens mijn zoektocht naar de nano. Ook geen jonge leu trouwens. Heerlijk rustig dus en daar houd ik wel van. Zo was de nano snel voor de bakker. En die was ik in dit geval. Dank daarvoor.


4886traditional4886. Geef de cache een gezicht! by SpeedWeaponry
SmileAj, foto niet bij me. En dat terwijl ik toch zo fotogeniek ben. Dan maar eentje bij de log. Wel een mooie wandeling trouwens zo op dit pad langs de velden hier in het Twentse land met het puntdakje van de kerk Rossum in de verte. Ik heb er rustig de tijd voor genomen en mocht na het plaatsen van mijn worteltekening hetzelfde paadje terugwandelen. Dank daarvoor.


traditional4885. Eureka! by tosim
SmileNa een kort wandelingetje door een bos nabij Oldenzaal precies gedaan wat in de hint stond. Maar geen Eureka! Zelfs geen zoeksporen van anderen. Hoe was dat mogelijk? Kon ik niet tellen of lezen? Dachutwel. Maar wat was er dan mis? Aha, daar werd iets duidelijk. Dankzij mijn pijltje. Toen ik dezelfde procedure in de andere richting herhaalde, viel alles op zijn plek. Behalve de cache. Die lag er al. Eureka! Dank daarvoor.
In: coin
Uit: TB


traditional4884. A1 mini Oldenzaal by tosim
SmileHet zou me toch niet gebeuren, dat ik in de herkansing weer deze niet zou vinden? Nee, inderdaad. Maar nu was ik heel vroeg. Misschien helpt dat. Onbegrijpelijk, dat ik er de vorige keer zo langs heb gekeken. Afijn, nu ben ik weer gerust. De cache werd eindelijk gegraaid. Dank daarvoor.


traditional4883. De Ladder by Marieke & Marcel
SmileIn alle vroegte op zaterdagochtend een laddertje beklommen in Amersfoort. Niet echt natuurlijk, want de treetjes zijn een beetje te hoog. Maar gedachtig aan het verhaal over zijn schepping van Armando een klein beetje in hoger sferen vertoefd. Na het ontwaren van de veelbesproken broek weer op aarde teruggekeerd om een cache te graaien. Dank daarvoor.